Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 1169
Witaj 65 koron na godz. masz liczone wtedy jak przerobisz 257 nadgodzin.a tak masz liczone za godz 60koron jezeli jedziesz z dziewczyna to bedziecie mieli razem pokuj ale musisz sobie odliczyc od wyplaty zaliczki kture sa dawane w kazdy poniedzialek po 700koron ale to jest tak na styk zeby tam przezyc na tydzien a firma potraca za miesiac 150zł za zakwaterowanie przelicz sobie ile tam mozesz zarobic wszystko co chcesz masz napisane poczytaj dokladnie a mloda boleslaw to w kazdej umowie pisza a w rzeczywistosci pracujesz tam gdzie cie dadza jak cos przewiniesz to cie przenosza tak jak mojego kolege do Volsvagena i ma jeszcze gorsze warunki,gorsza place w kazdej tej miejscowosci gdzie oni oferuja prace to was wywaza na takie zadupia gdzie sa 3 sklepy na krzyz a najgorsze sa umowy ty myslisz ze ten twuj kolega niema nic z tego jak ty bys z dziewczyna pojechal :-)uwazaj bo sie zdziwisz te firmy kture nam zalatwialy to juz nieposrednicza a umowy sa podpisywane z HEROJA a nie z nikim innym do tego dostaniesz zalacznik my tutaj terz wracamy do polski tylko dlatego tam jeszcze siedzimy bo niema kasy na bilety a w polsce terz mozna tyle zarobic i w normalnych warunkach a czy bedziesz pracowal ze swoja dziewczyna niewiem masz kurs przez2 dni 1 w dniu przyjazdu wszystko na czas i kazdy potem idzie gdzie oni kaza jak niepujdziesz kara pieniezna nara i powodzenia ja (duzo tu cyganów i kradziezy komure pieniadze wszystko musisz miec schowane u nas dziewczynie juz ukradli telefon,kase dluga lista
niema zadnych bonów na obiad idziesz na stołówke z identyfikatorem i płacisz 60 koron jak niemasz to 100koron niema czegos takiego jak bony:-)ktos cie wykrecil
Z tym bonami nikt nie wkręcił bo pierwsza tura pojechała tydzień temu i potwierdzają że dostali bony na obiad oczywiście odliczają im to z wypłaty. Każdy inaczej do tego podchodzi. Mój koleś który jest w skoda owszem przez dwa miesiące dostawał zaliczkia a teraz tylko co miesiąc wypłate a jest tam już kilka miesięcy. Może i tobie to nie pasuje , ale są osoby zadowolone, kwestja podejścia do roboty i tego wszystkiego. Napewno raju tam nie ma, zresztą nigdzie nie ma. Byłem w irlandii i już bym tam nie wrócił, chociaż podobno jest tam tak super. Ja nastawiam się pozytywnie co ma być to będzie.
Czy ty jeszcze tam pracujesz( pytanie do pracownika panasonica)?
Nie załatwiaj mi pracy kolega tylko facet który kilka lat współpracuje z tymi firmami i dostał zlecenie na przywiezienie 100 osób z Polski do fabryki okularów i panasonica.
Mówicie że jesteście w Czechach a czemu wasze ip są z Polski?
Zgadzam się w zupełności z pracownikiem panasonica. Byłam w Czechach i po czterech dniach wróciłam i już nigdy bym tam nie pojechała. Kiedyś znajomy powiedział że może załatwić prace w Mlada Boleslav w fabryce. A że nie miałam pracy to razem z bratem i dwoma kuzynam pojechaliśmy do Czech. Gdy zajechaliśmy na miejsce i pan zaprowadził nas do hotelu to nie wiedziałam czy śmiać się czy też płakać. Warunki były fatalne, pokoje 6-8 osób, jedna łazienka na cały hotel i to w takim stanie że strach było patrzeć, brudno, śmierdząco, poprostu strasznie. Ale ten pan powiedział że ten hotel to tylko na trzy dni póki trwać będzie szkolenie a potem przeniosą nas do innego. Przez dwa dni nie spaliśmy bo były w nocy libacje, awantury. Po dwóch dniach szkolenia pan powiedział że w fabryce w Mlada Boleslav zostanie tylko część osób, reszta zostanie przeniesiona gdzie indziej. Tak więc ja trafiłam 200 kilometrów dalej na jakieś zadupie, mój kuzyn został przeniesiony całkiem do innej fabryki z częściami do samochodów za marne grosze. Hotele do których nas przenieśli były w lepszym stanie, w pokojach mniej osób, ale ogólnie warunki pracy nie za fajne. Dlatego radze dwa razy się zastanowić za nim ktoś pojedzie. Owszem są ludzie zadowoleni, ale trzeba uważać. A najbardziej przestrzegam dziewczyny, w tych hotelach jest mało kobie za to bardzo dużo facetów, słyszałam że jak popiją to dzieją się różne rzeczy. Lepiej się nie narażać. Ja wyjechałam z Czech cztery dni po przyjeżdzie i nawet gdyby dawali mi 4 tysiące na ręke to nie pojechałabym tam znowu.
pracuje jeszcze ale po wypłacie wszyscy wyjezdzamy do polski (czyli ci co z nami przyjechali)poczekaj jak ci odtrącom z wypłaty zaliczki bony na obiad itd.z I tury połowa wyjechała po paru dniach a reszta czeka na wypłate zeby miec zaco wrucic owszem opłaca sie jechac ale kawalerom i na dłuższy okres czasu nie na miesiac czy dwa bo nawet koszty ci sie niezwruca a co do wyjazdu to sie dobrze zastanów bo ja bym swojej tam niebral
To ja coś tez dodam od siebie..rnZ calym szacunkiem ale Pan "pracownik Panasonica" chyba zartuje...Swoja droga doprawde dziwne piszac ze pracuje skoro posty sa z polskiego ip..:)rnPracowalem tam przez najgorsza agencje jaka moze byc tj Work Service..I w to sie nie pakujcie..nie dosc ze 50 koron na reke netto to jeszcze sytuacja wyglada tak przez work srvice ze Panasonic teraz przyznaje 2500 koron bonusu motywacyjnego..Work to kradnie..Ubytovnie maja w Malesicach..w takim zamku sredniowiecznym:)..straszna sprawa rzeczywiscie bo burdy tam sa..Taka kraina seksu i biznesu w szerokim tego slowa znaczeniu, kolo 7 km z centrum Pilzna:)..Dlatego wrocilem..I jade teraz w niedziele przez Heroje..Zdecydowanie najlepsza Agentura tam..Wszyscy kog tam znam chcieli zmieniac agenture na Heroje..Nie kradna bonusu od Panasonica..Wieksza stawka godzinowa, dobra ubytovnia, woza autokarami do pracy i z pracy odwoza( z worka nie dosc ze 7 km do pracy z ubytovni to trzeba sobie bilet miesieczny kupic za swoje i miejskimi jezdzic z przesiadkami najpierw na CAN Husova a potem na Borska Pole do Panasonica po przesiadce..I zadnych kruczkow co pisze ten Pan, doprawdy nie rozumiem o czym on pisze ..I ze niby przez Heroje..Work to rzeczywiscie zlodzieje i nikomu nie polecam..I oni maja mnostwo kruczkow na okradniecie..Tyle chyba roznic co do Agentur..Tym bardziej dziwi mnie ten Pan co do pracy..Praca jest czysta i wogole nie ciezka..rnRobi sie rozne rzeczy..Od krecenia kilku srubek srubokretem elektr. na montazu..(ale to nie dla dziewczyn) do tego co ja robilem np.na lince LCD programowanie i ustawianie White Balance, V/N Test i podobne ograniczajace sie do wlozenia dwoch kabli do portu w telewizorze i sprawdzenia czy dzialaja..wyjecia ich i przepchniecia bez pospiechu telewizora dalej bo jasne ze cala linka rowno z rak do rak nie przechodzi..rnObiad na stolowce drogi Panie kosztuje nie 100 koron i 60 z identyfikatorem tylko 52 korony i 42 z identyfikatorem..I tu moge podac numer telefonu swoj i dac sobie uciac reke bezposrednio w Pilznie w niedziele jesli tak nie jest:)..Ja nie kupowalem bo nikt mi nie kazal bo taniej wychodzilo nas gotowanie samym..rnTyle chyba mojej opinii na ten temat..Mysle ze jest dosc obiektywna, a Ci ktorzy sie chca zdecydowac to tylko przez Heroje i pewnie spotkamy sie w niedziele..Co do mojej wiarygodnosci szczegolnie dla Pana "pracownika Panasonica" podaje maila i chetnie poprosze o wiecej szczegolow dotyczacych jego ciekawej historii..bo doprawdy wiedzac jak jest tam troszke mnie dziwia te opisy:) mail : [email] i czekam takze na forum na wiecej ciekawostek tych co " juz byli" i tych co zamierzaja:)
Mam pytanie do PRACOWNIKA PANASONICA, czy możesz mi napisać gdzie obecnie mieszkasz ( czy jest to Malesic na zameczku), z jaką firmą masz podpisaną umowe? Bardzo bym prosił o odpisanie
Mieszkamy na ubytowni w starym Pilzencu wysle ci fotke na meila kolega robil cyfrówka a wszyscy podpisuja umowy z firma HEROJA a ci co jechali z work expres to wiem jakie mieli warunki(duzo gorsze odnas)mieszkali w barakach bynajmniej ci co jechali w tym czasie co my i to niema znaczenia z jakiej agentury jedziesz umowe z aneksem podpisujesz w autokarze a pieczatka firmowa to HEROJA
Zaden Malesic na zameczku, budynek 2piętrowy na zadupiu,jedynie tyle dobrze ze nas wożą autokarem do i z pracy przeczytaj wyzej co pisał TOMEK
Cześć do PRACOWNIKA PANASONICA jeśli masz możliwość to prześlij mi te fotki ( e-mail [email]
..do pracownika Panasonica..mozesz mi powiedziec jakim cudem skoro mowisz ze jestes tam wysylasz maile z polskiego ip??..to pierwsze pytanie..rn..a drugie jest takie ze nie w zadnych barakach mieszkali tylko w pieprzonym zameczku w Malesicach..i oni jeszcze sami musza miejskimi dojezdzac..wiec jesli tak narzekasz na Heroje a Tomek rzezcywiscie mowil ze warunki nie sa zle..to czego chlopie Ty sie spodziewasz po hotelu pracowniczym na wyjezdzie??..mieszkania w Centrum nad dyskoteka, z pokojami 2 osobowymi i lazienka w pokoju z jaccuzie??..rn..to nie wczasy, jedziesz tam do pracy..ale to moje skromne zdanie..rni nie mow ze Heroja leci w ch.. z kasa bo w koncu tam bylem i wiem jak jest..Jedyny kto leci z kasa i godzinamni w ch.. to jest Work Service..rndlatego wracam pod Heroje bo wiem jaka sytuacja jest..a rece mi opadaja bo nie wiem czy jestes jakis francuski piesek czy spodziewales sie rzeczywiscie 4 gwaizdkowego hotelu w Centrum..masz dwie rece i ch.. jak to mowia to kombinuj bo mieszkanie mozesz sam wynajac za te same koszty co za ubytovnie w centrum..ja tak mialem..i bez zadnych placzy jak Pan z Panasonica..no comment..:)
ile tak mozna odlozyc miesiecznie ?jezeli ja niepije alkoholu i nie pale fajek
malo
czemu unikasz odpowiedzi na pytania związane z wysyłaniem przez ciebie wiadomości z polskiego ip?
A poza tym "pracownik panasonica" gubisz się w zeznaniach. 29.05 piszesz "ja tam byłem i wiem co pisze nie wruce chodzby mi dawali 200koron na godzine", a potem już we wszystkich że wciąż jesteś i wracasz po wypłacie. Dlaczego? No i to polskie ip??? Odpowiedz.
pracowalem w panasonicu 2 miesiace, podpiety bylem pod heroje i powiem tak: jak ktos chce robic to zarobi (nawet do 2000zł). Policzcie sobie 250 (godz mies) * 65kc + 2500 (bonus 100%) -3100 zaliczki - 1500 ubytownia. Takie są realia. tylko na 250 godz trzeba zapier... cały miesiac z nadgodzinami
Słuchajcie! nie jedzcie do tych Czech! Nigdy w życiu! Mój brat pojechał..i teraz tego żałuje..siedzi tam i czeka na wypłate bo nie ma za co wrócić..podobno jest przeje*** | do Skody to podobno jeszcze jeszcze...ale nie w Panasonicu ! Mój brat pojechał z Heroja ...są jeszcze inne firmy pośrednicze ! rnStrasznie żałuje że wczesniej nie wiedzielismy jaka to firma..z pewnoscią sprawdzilibysmy to na internecie..;/ Mój brat jest w pokoju 8 osobowym..dokladnie nie wiem..ale raczej na Ubytowni..nie posiadają tam żadnej lodówki..pokoje są ciasne..warunki niegodne człowieka...rnrnOstrzegam..nie jedźcie tam!Mój brat zapłacił dla firmy z mojego miasta 150 zł za wyjazd do Czech..[chcialam wspomniec że w umowie było napisane że ^wyjazd do CZECH na koszt firmy^] na miejscu okazało się że te 150zł bedzie potrącone z wypłaty..tak więc mój brat zabulił 300 zł..za przejazd ^na koszt firmy^ Nie jedzcie tam! Nie radze..żadnych kokosów...tylko czekanie do wypłaty żeby wrócić do domu...rnrnGdzieś na forum przeczytałam..że te organizacje można śmiało nazwac ^PARAMFIJNYMI^ !szok! A sprawa jest już w prokuraturze..zgłoszona przez moich rodziców!~
witam własnie dziś przyjechaliśmy z Panasonica pracujemy tam 3-tyg.z agentury rnSK Ekspres jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiemy.
teraz nie warto się zatrudniać prawie 2-tyg.panasonic ma wolne,a pożniej przerwa
pod koniec sierpnia 2-tyg.co do Work SERVISU to wypłacają bonus ale trzeba na niego zasłużyć i mieć przepracowany cały miesiąc nie chorować chodzić do pracy co nie każdemu się udaje.
marco412 ja jade z firmy sk Ekspres jak dobrze napisałam:P za tydzien w niedziele napisz mi na e-mail jak tam jest jak mozesz [email] chyba że wolisz tu na forum mi obojętnie jade z kolezanka i była bym ci wdzieczna jak byś napisała czy się opłaca:) z góry dziekuje:)
Czesc wszystkim co jada do panasonica praca jest spox pracuje tam 2 miesace i super widze ze pisza ze jest zle ja pracuje pod heroja taka agentura i nienazekam widze ze niektuzy nazekaja ale to ichny problem a wszystko zalezy od agentury jaka masz i niezadzcie kasa bo wam moze braknac ja mam co tydzien zaliczku po 700kc warunki jakie sa takie sa ale w koncu jestesmy polakami na obcej ziemi i niema sie czemu dziwic my taksamo obcokrajowców traktujemy po chamsku a po drugie jesli jedziesz zarobic to jedz bo zarobisz ale jak jedziesz na wycieczke sie zabawic to odradzam pozdro wszystkim
Stary Plzenec a skad ty jestes ja jestem z Wałbrzychc boje sie troche po tym co przeczytałam bo nie mam zamiaru mieszkac z jakims robactwem wiesz o co mi chodzi ale mówili ze mozna sobie poszukac mieszkanie do wynajecia i nie mieszkac w tym hotelu to prawda czy tylko tak wkrecaja:) mam nadzieje ze jakos wyrobie i ze warunki bede do przezycia
No wiec tak zależy do jakiej agentury trafisz i do jakiej miejscowosci bo np nasza agentura dopłaca ci 1000kc do mieszkania czy do ubytowni jak ja znajdziesz a jest ich multum wyrobic wyrobisz z kasa nasi wynajmuja w trzech całe pietro w domku i płacą 9000 tysiecy kc sa też tansze a ubytownie kosztuja w granicach 2000tysiecy ale nie wiadomo czy bedziesz musiec wynajmowac dlatego pisze ze niewiadomo na jaka ubytownie sie trafi jedne sa gorsze a drugie do bani nasza jest spoko fajni ludzie czysto lodówki mamy w pokojach sa mikrofale telewizory mamy bezpłatny dowóz do pracy autokarami oczywiscie z pracy też wiec tak jak pisałem jak ktos jedzie tam sie zabawic to niech sie zabawi tu w polsce chociaz tam jest piwo tanie bo 15kc :-)za 200koron można sie niezle uwalic ale nie otym mowa a pozatym jestem z katowic teraz wracam po 4 dniach wolnego przerobic 2 di i wracam na 5 dni do domu chodzi o bonus w pracy bo siega w granicach 3000kc za friko w sumie wiem tylko jeszcze tyle ze ci co pojada w lipcu to naprawde sie im to niepołaci bo pół lipca i pół sierpnia jest wolne wracamy do domu w lip[cu ma byc 90godzin roboczych dlanas wiec po połaceniu ubytowni zostaje ci na reke jakies 3000tysiace zapomniałem dodac zaliczki jak cos to pisz jutro ci odpisze jeszcze w niedziele nie odpisze bo bede w starym plzencu :-)nara i pozdro
a czy są tam jakieś kafejki internetowe i ile kosztuje godzina jak mozesz mi powiedziec? i chcialabym sie dowiedziec czy daleko jest do miasta do sklepów?
A wiec tak stary plzenec to małe miasteczko :-)wiec sklepów restauracji jest bardzo mnóstwo można prawie wszystko kupic do PILZNA ze starego jest 10 km ale jeżdza pociagi i autobusy pociag kosztuje 11 koronek wiec smiech jizdenka czyli bilet autobusowy stoi 16 koronek jest takze w poblizu sklep HYPERNOWA w polsce musiałabyś złaczyc z 10 wielkich sklepów zeby go porównac a co do kawiarenki to jest w starym pilznie i kosztuje 40 koron na godzine czasami licza 20za godzine problem w tym ze kompy w tych kawiarniach sa na programach linux wiec powolne ale da rade można równiesz jechac do kawiarni do pilzna płacisz tyle samo a stare pilzno znajdziesz w necie jest co pozwiedzac jest basen sa zamki no jest w sómie zajefajnie nigdy sie nie nudzisz co ci tu jeszcze napisac tip sporty sa czynne cała dobe tip sport to knajpka no wiec wszystko narka
A jeszcze jedno jakbys jechała i by ci sie nie spodobało to powiem ci że bilet pociągiem z PLZNA do CZESKIEGO CIESZYNA kosztuje 360 koron a ten szybszy 420 i jedziesz 9 godzin przez prage a połaczenia sa dobre a w polsce to zależy do katowic płace 14złoty pkesem pociagi sa raczej dla niepalących bo jak cie konduktor przyłapie to płacisz 100 koron na miejscu :-)
zapowiada się bardzo ciekawie:D zobaczymy jak to bedzie za tydzień mam wyjazd ja sie tak latwo nie poddaje jak cos chce osiągnoąć to tego dokonam chce zarobic sobie troche grosza a nie wakacje sobie zrobić.Ja i tak nie bede mieszkac w tym hotelu robotniczym jade razme z kolezanką i chcemy sobie kawalerke wynajać gdzies blisko do autokaru co do pracy bedzie woził:D a tak naprawde wiadome początki najtrudniejsze to jest poprostu kwestia przyzwyczajenia:) a wczoraj byłam pod namiotem i teraz niedawno wróciłam i troche mnie twarzyczka szczypie i nóżki z tyły i jak ja się pokaże w tej pracy obdarta ze skóry:D pozdro dzieki za wyjasnienia:)
WITAM JA WLASNIE DZIS PRZYJECHALEM NA WOLNE DO POLSKI Z CZECH A DOKLADNIEJ Z PILZNA . PRACUJE W PANASONICU JUZ PONAD ROK ALE CHCIALEM POWIEDZIEC JEDNO ZE JESLI KTOS NIE MUSI JECHAC DO PILZNA ALBO MA INNA MOZLIWOSC TO DLA SWOJEGO DOBRA NIECH TAM NIE JEDZIE!!!!!! PRACUJE W PANASONICU, NIE DLA PANASONICA TYLKO DLA AGENCJI "WORK SERVIS" I MOGE POWIEDZIEC Z REKA NA SERCU ZE NIEMA HUJOWSZEJ AGENCJI PRACY JAK TA FIRMA! WARUNKI HOTELOWE NAPRAWDE TRAGICZNE:POKOJE 6-9 OSOBOWE ROZLATUJACE SIE LOZKA I SZAFY,POSIKANE POSCIELE, GRZYB NA SCIANIE, LAZIEKA NA 30 OSOB (JEDNA WANNA I JEDEN SEDES)POPROSTU KOSZMAR ZERO WYPOSARZENIA A OBIECYWALI WSZYSTKO OD A DO Z NAWET GARKI I SZTUCCE A ZASTALISMY JEDYNIE KUCHENKE ELEKTRYCZNA DWU PALNIKOWA NA 55 LUDZI. LUDZIE TO Z TEGO WSZYSTKIEGO STWORZYLI SOBIE TU JEDNA WIELKA MELINE,LATAJA NOZE NON STOP BIJATYKI I KRZYKI A JAK IDZIESZ NA RANO DO PRACY NA 6 NANO TO KLADZIESZ SIE DOPIERO JAK DOBRZE POJDZIE O 4? A JAK JEST WOLNA SOBOTA LUB NIEDZIELA TO TU JEST PIEKLO NA ZIEMI>>>>>> A CO DO UMOWYTO TO ZE MACIE TAM JAKIES PODPISY TO MYSLICIE ZE MOZECIE BYC PEWNI ZE WSZYSTKO JEST OK??? ALEZ NIE!!!! DLATEGO ZE OBIECUJA DUZO ALE NIE WYWIAZUJA SIE Z PRAWIE NICZEGO DADZA CI WSZYSTKO Z TAKIMI POTRACENIAMI ZE GLOWA MALA MUSISZ PLACIC NAWET ZA LODOWKE CZY PRALKE KTORE ZDARZAJA SIE ZE SA NA HODZIE!!!! JEDNA POZYTYWNA RZECZA TEGO WSZYSTKIEGO JEST TO ZE FIRMA PANASONIC JEST FAKTYCZNIE DOBRA FIRMA I PRACA TU TO JAK SKLADANIE KLOCKOW LEGO NIC PROSTRZEGO NIE MOZNA JAKO PRACE ROBIC!!!!!!!!!!!!!!! POMYSLISZ SOBIE DLACZEGO JA TU SIEDZE CALY ROK JAK TAKI JEST KOSZMAR ODPOWIEM CI PROSTO:POPROSTU MUSIALEM UCIEC Z POLSKI A NIESTETY NIE MIALEM GDZIE UCIEKAC TYLKO TRAFILY MI SIE CZEHY:(((((((((((((((((((((( POZDRAWIAM I POLECAM GLEBOKIE PRZEMYSLENBIA CO DO TEJ AGENTURY "WORK SERVIS"
witam co do sk expres to mają cztery ubytownie tzn hotele jeden jest w samym Pilznie a pozostale w Maślicach,w Zależnym i w Niżanach Polacy są raczej w tych dwóch ostatnich.co do przejazdu to pociąg z Pilzna do granicy Mezimesti kosztuje
w zależności ile jedzie osób jak 2-4 to 228 kc ,ale jak 5 to tylko 120kc
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 1169