Agencja ACCESS z Łodzi - czy ktoś zna???

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 1323
Sylwinka, nie bojcie sie samolotu. Ja lecialam pare razy i bylo bardzo fajnie.Wole samolot od tego autokaru. Podroz do Anglii dla mnie autokarem jest meczaca.Zobaczycie bedzie dobrze.Jak raz polecicie to juz bedziecie chcialy tylko latac.
dziewczyny,jak bedziecie dzwonic w sprawie tego dojazdu do anglii to zapytajcie sie od razu czy wiedza w jakim stanie sa te mieszkania w ktorych bedziemy mieszkac,czy one sa jakos sprawdzane przez nich. najwyzej jak nam sie nie spodoba to bedziemy zmieniac. mozna tez zapytac przez telefon czy przy podpisaniu umowy moge wylegitymowac pania,ktora podpisuje ze mna umowe. mozecie powiedziec,ze kolezanka sie wybiera na podpisanie umowy i chcialaby wiedziec z kim podpisuje umowe. mysle ze powinni udzielic takich informacji
ci ktorzy wybieraja sie do leeds mozna wejsc na strone www.leeds.pl
Ja tam sie nie boje tego samoltu ..tylko nie chcę bo będę musiała wziąśc bardzo mało bagażu..wiadomo że wygodniej samolotem ale ja chcę autokarem zobaczymy co nam dzis powiedzą ...
a ty czy możesz ja wyligitymować to nie ma żadnego problemu bo takie żeczy się powinno robić zawsze jak sie podpisuje jakś umowe....ale zapytamy się!!!i wymyślimy dla ciebie pytania jeszcze do poniedziałku żebys się zapytała...
masz prawo wiedziec z kim podpisujesz umowe, dzwonilysmy tam ale zapomnialysmy sie spytac o to ale wiemy chociaz ze JEDZIEMY AUTOKAREM! jupi jupi
nio i juz wszytko wiemy..ci co podpisali umowy w czasie kiedy była mowa o autokarze jadą autokrem a ci co na smolot lecą samoltem ...wię my sylwinką i z facetamy jedzmy autokrem....:):):)
sakura pomyślimy ci nad pytaniami jakie możes zima zadać na miejscu ale musisz je mieć na kartce spisne bo my jak byłyśmy to o wsyztkim zaponiałyśmy...bedzie dobrze pojedzmy nie długo do naszej upragnionej Angli
ale tu cisza sie zrobiła ...za tydzien może bedzmy wiedzieć więcej może ta grupa wrześniowa bedzie jechała to dadzą mi znać ..
aha sakura spytaj sie jak bedziesz u nich to spytaj sie kiedy jest wyjazd najbliszej grupy zobaczymy co ci pwoeidzą i zobaczymy co ta dziewczyna mi powie kiedy ...:):)
widze ze gadacie w koło macieju o tym samym i nic ciekawego z tego nie wynika
Bo ja jak dzwoniłem do nich to i zacząłem pytac o konkrety tj.o mieszkanie i przelot to babka dziwnie zmieniła głos i zaczeła udzielac mi enigmatycznych odpowiedzi co zaczeło wzbudzac moje podejzenia,co do prawdziwosci jej słów.
Co do sprawdzonych firm to mam namiary na firme z pod zakopanego z której wiem ze ludzie wyjechali i pracuja ,w niemczec i irlandii,tylko tam jedziesz do nich na rozmowe kfalifikacyjna i musisz sie wykazac minimalna znajomoscia jezyka.
Witam wszystkich.
Ja zawarłem umowę z firmą Access w sierpniu i mnie powiedzieli tak samo jak było napisane w powyższych wypowiedziach tj. o autokarze, o końcu listopada-początku grudnia, itp. Rozmowy telefoniczne przeprowadzałem z gościem, który konkretnie i bez większego zastanowienia odpowiadał mi na wszystkie pytania. Z nim też się umówiłem na podpisanie umowy, lecz jak zajechałem na miejsce to była tam tylko pani Anna Sikorska. Prawdę mówiąc zanim cokolwiek się zapytałem od razu dostałem umowę do przeczytania i w międzyczasie ta pani zaczęła wpisywać dane z dokumentów, które jej podałem. Na pytania niby odpowiadała ale miałem wrażenie, że tam zajmuje się tylko formalnościami a nie udzielaniem informacji, tj. mało którą informację można było uznać za pewną.
W rozmowie telefonicznej z panem z tej firmy dowiedziałem się, że będziemy mieszkać w domkach wynajmowanych z agencji nieruchomości przez brytyjski "Access". Na dole ma być salon z telewizorem, kuchnia lub aneks kuchenny a na górze dwa lub trzy pokoje sypialne dwuosobowe. Osobno ma być łazienka i ubikacja lecz nie pamiętam czy na górze czy na dole.
Jeżeli chodzi o oszustwo, to raczej małoprawdopodobne. Lecz gdyby jakimś cudem do tego doszło to nie wróżyłbym ludziom z tej firmy spokojnego życia, tymbardziej że już dużo osób podpisało tą umowę, a przecież w grupie siła :)
Tak czy siak ja jestem póki co spokojny.
kuba
by wiemy że napewno jedna grupa wyjechała z tej firmy ... i nam się wydaje ze to nie oszytwto ale nic ztego do konca niewidomo...mamy kontakt z dziewczyna katra ma wyjechac za oklo dwuch tyc\godni wiec wszystko sie okeze jeszcze...ale jestmy dobrej mysli ...
darmina
dzieki że nam cos powedziles ow arunkach mieszkniowych ..bo nam tylko powedzieli ze bedzimy w domu wilo rodzinnym i tam sa pokoje 2 osobowe ..ale nic wiecej nie wiedzilysmy ...widze ze u nich zamieszkmy tylko daw miechy i bedzmy szukac mieszknia innego a latwo znlesc tam i o tej smej cenie..na lepszych warunkach bo mi nie pasuje to ze mam dzilic laienke zkims i kuchnie...ale za info dziki jak cos wiesz to pisz tu an forum...
nie rozumiem po co niektorzy wchodza na to forum i jakies glupoty gadaja?? nie bede juz wymieniala tych osob ale mam nadzieje ze wszyscy wiedza o kogo chodzi!
darmin to ty jedziesz w naszym terminie też ..fajnie coraz więcej ludzi się pojawia co jadą pod koniec listopada...jeszcze by mogli sie pojawić ci co mają wyjazd za około 2 tygodni...
Ponieważ sama jestem zainteresowana wyjazdem z firmy Access, dużo szukałam na różnych stronach internetowych. Dlatego chcę się z Wami podzielić chyba dobrą nowiną. Przedstawiam wypowiedź na innym forum:rnRe: Kto zna firmę ACCESS z Łodzi??? rnAutor: kamila.kow rnData: 28.08.06, 12:18 + dodaj do ulubionych wątków rnrn skasujcie post rnrn + odpowiedz rnrn--------------------------------------------------------------------------------rnMój mąż wyjechał tydzień temu z tej firmy do Manchasteru z grupa 12 osób.rnTrochę się obawialiśmy, bo firma jest nowa. Obecnie pracuje w magazynie, do rnpracy dojezdżają busem, który dała im firma. Pracuje około 10 godzin dziennie i rnnarazie jest wszystko ok, zobaczymy jak będzie dalej
czesc dziewczyny,
jasne ze sobie zapisze pytania. mam nadzieje ze nie bedzie ich duzo. na wiekszosc pytan znamy juz odpowiedzi. ja tez jak dojdzie do wyjazdu naszego ,to bede sobie szukac miszkania z kolezanka. ale przez pierwsze dni bedziemy musialy przenocowac w tych wlasnie domkach. juz sobie zapisalam pytanie: kiedy jedzie teraz pierwsza grupa. w poniedzialek po 6-ej mam pociag z wroclawia.
Darmin,jak podpisywales umowe to czy wylegitymowales ta Pania Anne Sikorska ?
Z tego co niektorzy tu opisuja to ona chyba jest niezle zakrecona. :-).
Ale mam nadzieje ze w porzadku babka.
ewa48 to jest super nowina dla nas jak możes zpodaj nam linka gdzie to znalazłąs albo jak masz adres meilowy albo gg do tej dziewczyny też nam możesz podać bo zchcęcią znią byśmy pogadały...
przykro mi, nie mam namiarów na tą kobietę, mogę tylko wskazać gdzie tą wypowiedź znalazłam. W wyszukiwarce google wpisałam: firma access z łodzi, następnie weszłam w GAZETA.PL.FORUM.ŁÓDŹ i tam na wszej stronie znalazłam zapytanie:Kto zna firmę ACCESS z Łodzi (z dnia 16.09.06). Tam jest kilka pytań o tą firmę i odpowiedź tej babki. Sama się ucieszyłam, bo jak wspomniałam jestem zainteresowana wyjazdem i podpisałam już umowę.
źle napisałam na której stronie, chodzi o pierwszą stronę
okej ..
a kiedy podpisałaś umowe i jak ci powiedzili kiedy wyjazd w jkim miesiącu??
ewa48 mogę wiedzieć w jakim terminie wyjeżdżasz do pracy twoja wiadomość mnie ucieszyła na maksa dzieki za to co napisałaś:-)
hmmm jak narazie firma wyglada oki, to dobrze ze napisala tamta kobieta ze jej maz juz wyjechal, przynajmniej wiemy ze cos sie tam dzieje w tej firmie i ze ktos wyjechal! A nie wiesz na jakim magazynie on pracuje?? moze nam tez sie tak poszczesci i wyjedziemy!
nio nio zeby znią miec jakiś kontakt to by było super...
umowę podpisałam w poniedziałek. Jednak muszę Was rozczarować, ja wybieram się do Islandii, stąd moje zakłopotanie, bo z Anglii jest bliżej w razie jakiejś wpadki. Jestem jednak dobrej myśli.Mam wyjechać dopiero w styczniu 2007 roku, w pierwszej połowie, a do końca grudnia mam mieć już wiadomość, czyli kontrakt i bilet.
I jeszcze jedno, dowiedziałam się że jakaś grupa teraz jedzie do Anglii. Ja byłam tam z koleżanką i 2 kolegami, więc spędziliśmy tam trochę czasu.Telefony się do nich urywały, było ogromne zainteresowanie. Oni są młodą firmą, ale podobno się starają o więcej kontraktów.Wpłaciłam im na miejscu pieniądze i dostałam pokwitowanie z podpisem Anna Sikorska, za koszty wyjazdu do Islandii.Na ścianie wisiały certyfikaty wydane przez Urząd pracy w łodzi. Zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego firma Access jest wpisana do ewidencji działalności gospodarczej w Częstochowie pod nr. 80670 i wpisana przez Wojewódzki Urząd pracy w Łodzi do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia. Tu Częstochowa, a tu łódź, ale już się nie będę doszukiwała kantu. Teraz czekam na inne miłe wiadomości
prawdopodobnie to jest tak ze Pani Anna Sikorska pochodzi z Czestochowy , jest tam zameldowana, i tam zarejestrowala swoja firme a otworzyla ja w lodzi.
moze przeprowdzila sie do lodzi , nie wiem , moze wyszla za maz i dlatego to jest tak pokrecone. pytalam sie kolezanki i powiedziala mi ze tak wlasnie moze byc, ze ona jest z czestochowy a firme ma w lodzi. takie jest jedyne wytlumaczenie, bo nie ma innej opcji chyba.
ewa a co bedziesz robic w islandii? jaka prace bedziesz wykonywac?
sakura78 prawdę mówiąc myślałem o tym żeby ją wylegitymować, ale na miejscu trochę głupio mi było powiedzieć: "- pokaż pani dowód osobisty" tymbardziej że praktycznie jak tylko wszedłem to ona dała do przeczytania umowę a sama zaczęła zajmować się wypełnianiem papierków.
Jeżeli chodzi o to czy ta pani jest z Częstochowy to nie jestem pewien, lecz wydaje mi się że nie. A to dlatego, że ja jestem z Częstochowy i powiedziałem tej pani że nie na rękę byłoby mi drugi raz przyjeżdżać na podpisanie umowy (tej z pracodawcą). Wtedy powiedziała, że mogę ją podpisać w dniu wyjazdu a wcześniej prześle mi ją emailem. I tak myślę, że jeżeli byłaby z Częstochowy, to zaproponowałaby podpisanie umowy w tym właśnie mieście, bo co by jej szkodziło przywieźć ją?
A tak wogóle to myślę że praca wykonywana przez tą panią jest jej pierwszą pracą (przynajmniej bardzo młodo wygląda) i dlatego się troszkę mota w udzielaniu zdecydowanych odpowiedzi.
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 1323

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa