Agencja ACCESS z Łodzi - czy ktoś zna???

Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 1323
minka czyli macie z dziewczynami jakies konkretne wiadomości na temat tej firmy i osób wyjeżdżających czy nie bo myślałem że Ty sie nie boisz że cię oszukaja bo niby miałas jakies tam info jak pisałaś wczesniej na forum. Pozdrawiam
to nie jest tak ze ja sie nie boje ze nas nie oszukają ja zdaję sobie z tego sprawe ze firma access moze nas oszukać i cały czas szukam z kolezanka informacji na ten temat koleznka znlazłą kogoś ze juz ktos wyjechał i siedzi juz w angli a ja ma jak narazie kontakt z dziewczyna która ma w listopadzie wyjazd i jest na bierząca w kontakcie z anna sikorska czy jakos tam jej..ale co ja ma tu pisać jak zaraz zostne z tyrana za jakiekolwiek widomości...tu dużo ludzi szczeże powiem nie ma ochoty juz się wypowidać i to nie chodzi o mnie sylwie czy sakure ...ja poewedział dopiero od 15 listopada zacznę sie interesować mojm wyjazde bo teraz nie ma sensu bo ja wiem ze niczego sie nie dowiem ...
>każdej agencji dadzą certyfikat, byle nie byli wcześniej karani i
>płacili podatki. I tyle. to wystarczy. Podobno(ale tylko podobno bo
>muszę to sprawdzić) muszą mieć umowę z pracodawcą za granicą..dowiem
>się

Sprawdziłem to i co następuję. W punkcie 5 rozporządzenia jest takie coś:

5. Podmiot ubiegający się o wpis do rejestru jako agencja pośrednictwa pracy w zakresie pośrednictwa do pracy za granicą dołącza do wniosku umowę uwiarygodniającą zamiar współpracy wnioskodawcy z pracodawcami zagranicznymi w zakresie kierowania obywateli polskich do pracy za granicą, określającą w szczególności:
1) nazwę pracodawcy zagranicznego
2 ) liczbę miejsc pracy
3 ) okres zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej
4 ) rodzaj oraz warunki pracy, a także przysługujące osobie podejmującej pracę świadczenia
5 ) zakres odpowiedzialności cywilnej stron w przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania umowy zawartej między pracownikiem a pracodawcą oraz tryb dochodzenia związanych z tym roszczeń

A jakie dokumenty musi agencja przedstawić żeby uzyskać wpis, to zapraszam na forum Ewy, nie jest tych dokumentów dużo. Wstawiłem nawet wniosek o taki wpis.

http://mojeforum.awardspace.info/viewtopic.php?p=260#260

ps Ewę to już straszyli prawie wszyscy z jej czarnej listy, jedni otwarcie , inni np jako gość, niema się czym przejmować. Wiadomo że taka lista jest nie na rękę co niektórym
tak tak.... zróbmy bilans: 3 grupy po 23 osoby pojechały a wiadomo o 1 chłopaku i dziewczynie co pojedzie....tu coś nie gra...
artmetyka ,jest kurde taka prosta ..że aż boli !!!!
skąd wiadomo, że pojechały 3 grupy i to po 23 osoby
a kiedy miały podpisaną umowę???
podobno Access takich info udziela-zobacz początkowe posty
Ludzie nie panikujcie.Poczekajmy do połowy listopada.Ja jestem dobrej myśli.Wydaję mi się,że po tym co tu wypisujecie,dawno by się zwinęli,a oni cały czas egzystują.Firma działa dwa lata.(sprawdzone)Do góry głowy!!!
taa a wpis z 26.06.06 (no chyba,że byli pod inną nazwą np contract..)
Tego dnia przedłużali licencję.
Ja tez mam jechac w listopadzie, ale mi nie chcą powiedzieć gdzie, kiedy i czy jedziemy? Kim jest ta dziewczyna, która ma podobno te informacje? Skoro te informacje są pewne może jest ktos kto się z nami podzieli nimi. Nie wiem co mam juz o tym wszystkim myslec:( Dlaczego access nie chce podac namiarów na kogos kogo juz wysłali? Chyba, ze nikogo nie wysłali, a obracają tylko naszymi pieniedzmi i po upływie terminu umowy oddadzą nam jakąs ich czesc i sie zmyją!!!!!!!!!!!! Jak ktos juz cos wie napiszcie proszę.
na pytanie -od kiedy działają? gosc z accessa odpowiedział mi, że od czerwca 2006. chyba zaczynają juz sie plątac w tym co nam odpowiadają.
bo oni dzialaja od czerwca 2006. najlepiej zadzwon sobie do urzedu miasta w czestochowie, oni tam ci powiedza dokladnie od ktorego dnia sa wpisani do rejestru. a dlatego do czestochowy bo p.Ania jest tam zameldowana.
do zdezorientowanej :
powiedz mi jak podpisywalas umowe to co ci powiedzieli? ze kiedy bedzie wyjazd?
jesli w listopadzie to czekaj cierpliwie.mamy dopiero pazdziernik druga dekade i do listopada jest jeszcze troche czasu. napewno oni sie odezwa do ciebie albo ty zadzwonisz do nich. ale w listopadzie.
Misia...a nie wiesz przypadkiem od kiedy w Częstochowie ,na tych samych zasadach działał( i podobno działa nadal ) Contract 2000 który podobno narobił przekrętów na tej samej zasadzie (700,00 PLN + brak jakichkolwiek gwarancji )
maruder...nie interesuje mnie firma contrakt. i co oni zrobili.i ile w tym prawdy jest.
Wyjechało 70 osób to nie jest źle. Gorzej jak by nikt nie wyjechał. Znałem firmę, która jeszcze dawała dłuższe terminy od podpisania umowy do wyjazdu i nie było to oszustwo. Nie zmienia to sprawy, że Access postępuje nieprofesjonalnie. Jak by dali info, co i jak to by każdy spał spokojnie. A tak nawet sekura zwątpiła w słuszność raz obranego zdania

http://mojeforum.awardspace.info/viewtopic.php?t=74
Miss...ia..(nie ściemniaj )
miss..leć... miss..leć... to naprawdę nie boli
skąd wiesz że już 70 osób wyjechało. masz na to jakies dowody.
ja też miałam wyjechać na koniec listpada ale na razie nic nie słychać na temat wyjazdu. jeszcze jest czas co nie znaczy że się nie denerwuję. trudno cokolwiek zaplanować.
maruder dlaczego mnie obrazasz ? czy ja ci cos przykrego powiedzialam?
powiedzialam tylko ze mnie ta firma nie interesuje a ty jak zareagowales...?
A skąd masz takie wspaniałe informacje ? Sceptyq,u ?
No to teraz jeszcze raz policz. Access istnieje od czerwca 2006 (to licząc 120 dni do dnia dzisiejszego !!!)W mojej obecności do godz. 12:00 podpisano 6 umów.Co było dalej ...nie wiem !!! Licz dalej !!! Bo mnie już się nie chce !!!!Dodaj do tego to co piszesz...wyjechało ( podobno ) 70 OSÓB .....i co ????Dzisiaj jest już.... albo tylko 19.10 2006. i co dalej z rachunkami ? No Lcz ..licz...dalej i nie zlewaj bo dostaję białej gorączki !!!
misia napisała: maruder...nie interesuje mnie firma contrakt. i co oni zrobili.i ile w tym prawdy jest.
----------------------------------------------------------------------------
Z takim podejściem to daleko nie zajedziemy. Każdy tylko myśli o sobie. Reszta nich najlepiej się zajmię dzieckiem albo domem. Potem dziwne że tyle przekrętów. W pojedynkę nikt nic nie zrobi. Mnie contract nie obchodzi bo jemu kasy nie wpłaciłam. Ktoś kto wpłacił dla contractu też powie że mnie access nie obchodzi bo tam nie wpłaciłem. Ależ dziecinada. Nie przyszło wam do głowy że jak się coś wie, a ktoś pyta to można mu odpowiedzieć. Potem dziwne że tobie nikt nie odpowie. A może te dwie firmy są powiązane? Jeśli działają podobnie to jest to niewykluczone. Ale co nas to obchodzi?
Opieram się na zdaniu sekury :Jak rozmawialam kiedys z panem przez telefon to mowil mi ze wyslali tez 3 grupy po 23 osoby. nie martwcie sie dziewczyny. a jak chcecie wiecej wiedziec to dzwoncie do nich.najwazniejsze ze skarg nie bylo zadnych. Ile w tym prawdy to nie wiem. Z ciekawości zajrzałem do wątku a contract 2002. Tam już ludzie czekają rok i im powtarzają że konrakty się spóżnają. Czyli tutaj to jest spoko. 2 miesiące to prawie nic. Ewa masz rację, niektórzy są dziwni, bardzo dziwni. Ale dzięki temu oszustom łatwiej oszukiwać bo brak zgrania i solidarności.

http://mojeforum.awardspace.info
Listopadowy wyjazd jest aktualny.
skoro wyjechało już kilkadziesiąt osób dlaczego nikt się nie odezwał nawet słowem, nikt z ich rodziny, znajomych nawet nie napisał słowa, że pojechali i są zadowoleni. w dobie internetu to chyba trochę dziwne. Zobacznie na inne fora ludzie udzielają informacji dobrych, albo złych, ale jednak udzielają jeśli ktos pyta. A o accessie cisza jak makiem zasiał:(
a jeszcze jedno. mi powiedzieli, że wyjechało 5 grup przez telefon. i co????? 3 czy 5?
Czesc.wiecie o systemie argentynskim?ta firma access dziala podobnie.tamten system polegal na braniu 700zl...i...
sprawdzcie firme w krs- w krajowym rejestrze sadowym....od[pis jest platny 60zl.....
Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 1323

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa