hej!Jestem swieżo upieczona studentka dzienna przyjętą z odwołania :):) Dzięki za pomoc tym którzy się przysłuzyli do tego. Chciałabym się odwdzięczyć i pomóc w razie czego komus kto jeszcze może zawita na ta strone (może w przyszłym roku??) Pamiętajcie że odwołania są rzeczą bardzo płynna i na każdy inny kierunek powinno wyglądać troche inaczej :) oto moje- kierunek:socjologia, specjalność: praca socjalna:
" Zgodnie z art.141 ust.5 z dnia 12.09.1990 r. o szkolnictwie wyzszym chciałabym się odwołać od decyzji Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej.
Dnia 02.07.2004r. przystapiłam do egzaminu ustnego na kierunek Wyższych Zawodowych Studiów Socjologicznych, specjalność: Praca Socjalna w Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu ......... w ....... Z powyzszego egzaminu otrzymałam ocenę .....
Proszę o ponowne rozpatrzenie mojej sprawy. Prośbę swą motywuję tym, że poswięciłamrok czasu na poszerzanie moich zainteresowań związanych z problemami społecznymi. Rozszerzałam równieżmoją wiedze czytajac publikacj profesorów i doktorów z Uniwersytetu .... , całej Polski oraz innych krajów. Równiez lektury obowiązujące do egzaminu przeczytałam kilkakrotnie. W nauce pomagała mi bardzo moja siostra która studiuje Pracę Socjalną w Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu .... To ona dostarczała mi dodatkowwe materiały, polecała cenne książki oraz udoatepniała notatki z wykładów. Starałam się także uzyskać praktyczne umiejętności udzielajac się w miejskim hospicjum "............." oraz w stowarzyszeniu ......... Miałam okazję przebywać w ośrodku dla osób uzależnionych od narkotyków w .......... i pozna.ć jak wygląda praca w tej placówce.
Posiadam cechy dobrego pracownika socjalnego. Jestem tolerancyjna, potrafię słuchać i doradzać oraz wczuć się w sytuację drugiego człowieka. Często motywuję ludzi do działania.
Przyszłość chciałabym związać właśnie z Praca Socjalną i nie wyobrazam sobie studiowania na innym kierunku.
Niestety nie mam środków finansowych do studiowania wyżej wymionego kierunku w systemie zaocznym. Moi rodzice nie są w stanie pomóc mi opłacic studiów.
Straciłam juz jeden rok i nie chciałabym stracic kolejnego, dlatego proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego odwołania"
Ludzie piszcie odwołania bo warto!! mam nadzieje że komus pomogę :)
ps.
Oprócz jednej rzeczy wszystko inne jest prawdą :):)