ODWOLANIE!!!JAK SIE PISZE???

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 171
Cześć. Właśnie prZEPROWADZIŁAM SIĘ DO DOLNOŚLĄSKIEGO I NIE MAM POJĘCIA GDZIE PÓJŚĆ NA UZUPEŁNIAJĄCE ZAOCZNE PO KOLEGIUM. PROOSZE DORADZCIE COŚ.
hej!Jestem swieżo upieczona studentka dzienna przyjętą z odwołania :):) Dzięki za pomoc tym którzy się przysłuzyli do tego. Chciałabym się odwdzięczyć i pomóc w razie czego komus kto jeszcze może zawita na ta strone (może w przyszłym roku??) Pamiętajcie że odwołania są rzeczą bardzo płynna i na każdy inny kierunek powinno wyglądać troche inaczej :) oto moje- kierunek:socjologia, specjalność: praca socjalna:

" Zgodnie z art.141 ust.5 z dnia 12.09.1990 r. o szkolnictwie wyzszym chciałabym się odwołać od decyzji Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej.
Dnia 02.07.2004r. przystapiłam do egzaminu ustnego na kierunek Wyższych Zawodowych Studiów Socjologicznych, specjalność: Praca Socjalna w Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu ......... w ....... Z powyzszego egzaminu otrzymałam ocenę .....
Proszę o ponowne rozpatrzenie mojej sprawy. Prośbę swą motywuję tym, że poswięciłamrok czasu na poszerzanie moich zainteresowań związanych z problemami społecznymi. Rozszerzałam równieżmoją wiedze czytajac publikacj profesorów i doktorów z Uniwersytetu .... , całej Polski oraz innych krajów. Równiez lektury obowiązujące do egzaminu przeczytałam kilkakrotnie. W nauce pomagała mi bardzo moja siostra która studiuje Pracę Socjalną w Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu .... To ona dostarczała mi dodatkowwe materiały, polecała cenne książki oraz udoatepniała notatki z wykładów. Starałam się także uzyskać praktyczne umiejętności udzielajac się w miejskim hospicjum "............." oraz w stowarzyszeniu ......... Miałam okazję przebywać w ośrodku dla osób uzależnionych od narkotyków w .......... i pozna.ć jak wygląda praca w tej placówce.
Posiadam cechy dobrego pracownika socjalnego. Jestem tolerancyjna, potrafię słuchać i doradzać oraz wczuć się w sytuację drugiego człowieka. Często motywuję ludzi do działania.
Przyszłość chciałabym związać właśnie z Praca Socjalną i nie wyobrazam sobie studiowania na innym kierunku.
Niestety nie mam środków finansowych do studiowania wyżej wymionego kierunku w systemie zaocznym. Moi rodzice nie są w stanie pomóc mi opłacic studiów.
Straciłam juz jeden rok i nie chciałabym stracic kolejnego, dlatego proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego odwołania"

Ludzie piszcie odwołania bo warto!! mam nadzieje że komus pomogę :)
ps.
Oprócz jednej rzeczy wszystko inne jest prawdą :):)
wielkie dzieki!!!! na pewno skorzystam w jakiejs mierze z Twojego odwolania, sama nie wiedzialam kompletnie jak sie do tego zabrac.. co prawda za bardzo nie licze, ze sie uda, ale probowac trzeba :)

pozdrawiam :)
i jeszcze jedno pytani.. po jakim czasie daja odpowiedz odnosnie odwloan? bo jak odp bedzie brzmiala "nie" i nie dostane jej wystarczajaco szybko to nawet do zadnej innej platnej szkoly sie nie zdaze zapisac
super ciesze sie ze sie dostalas :) gratuluje i zycze wszystkiego dobrego :) zaliczenia pierwszego roku bez poprawek:D
cze, mam taki sam problem ,nie wiem jak napisać odwołanie, będe wdzieczna jak mi prześlesz z góry dzieki
Ja tez musze pisac odwolanie i w poniedzialek go zaniesc ;(
Powiedzcie mi czy w odwolaniu pisze sie ze nie stac mnie na system zaoczny - konkretnie czemu - ze np. rodzice sie rozwodza, jeden z rodzicow jest chory umyslowo, czy takie cos (Czy trzeba przynies z sadu dokumenty tego dotyczace - rozowd itp itd?) ? czy po prosru ze ma sie zla sytulacje rodzinna (tak ogulnie)?
PS. Jaka jest szansa pozytywnego rozpatrzenia ?
jesli macie wzor podania bardzo prosze [email] z góry thx
Hej. Może ktoœ i mi przesłać wzór takiego odwołania. Byłabym bardzo wdzięczna za to, moj adres email to: [email]
hej ludzie, mam pytanie. Czy odwolania moga skladac tylko te osoby ktore podeszly do egzaminu, zaliczyly i sie nie dostaly z braku miejsc czy takze ci ktorzy np mieli za malo pkt zeby w ogole przystapic do rozmowy kwalifikacyjnej (tak jak ja ;)? bo nie wiem czy w ogole jest sens skladac odwolanie skoro nawet nie dopuscili mnie do rozmowy z racji brakujacych pkt po przeliczeniu wynikow na swiadectwie maturalnym (nowa matura).. co myslicie? pozdr i z gory dzia za odp
czy ja bym mogła też dostac taki wzór, prosze prosze prosze! [email] niech sie ktos zlituje
odwołania może złożyć teoretycznie każdy, ale w przypadku osób, które nie przeszły całego procesu kwalifikacyjnego jest to bezcelowe- wniosek i tak zostanie odrzucony. czyli odwołanie piszemy wtedy, gdy nie przyjęto nas z powodu braku miejsc.
co do samego odwołania to zależy od uczelni więc nie ma co przesyłać sobie 'wzoru odwołania' bo czegoś takiego nie ma. idziemy do sekretariatu i się pytamy czy mają druk odwołania czy jak to nazwiemy, bo na części uczelni takie coś istnieje i tylko wypełniamy rubyczki i w miejsce dlaczego piszemy odwołanie piszemy, że zaliczyliśmy postępowanie egzaminacyjne, ale nie zostaliśmy przyjęci z powodu braku miejsc i prosimy o ponowne ropatrzenie. jeżeli takiego druku nie ma przewidzianego piszemy normalnie jak podanie. do kogo(komisja rekrutacyjna tudzież konkretny dziekanat), od kogo i dlaczego. jeżeli komuś zabrakło bardzo mało to pisze, że zabrakło do pułapu od którego byli przyjmowani np 1 pkt. jeżeli ktoś zaliczył, ale dużo zabrakło przemilczeć ten fakt. i cała filozofia.
a jezeli dzwonisz do uczeli a oni nie wiedza nawet ile masz punktow to co wtedy? na jakiej zasadzie oni przyjmuja? (w rekrutacji napisane jest konkurs swiadectw). nawet nie wiadomo do czego i ilu punktow sie odwolywac;/

Pozdrawiam i powodzenia
a co do milczenia to mam inne zdanie...i tak cie nie znaja wiec niczym nie ryzykujesz a moze akurat zainteresuje ich twoja osoba i cie przyjma...? trzeba probowac zeby nie zalowac...
jezeli ma ktos wzor odwolania to prosze o przeslanie na adres [email]
do Ewaied: mogłabys mi wyslac wzór tego odwołania? wiem ze ci robie konkurencje, ja tez do ZG na angielski hehe ale ja nawet nie wiem ile mi pkt zabrakło, jakbys mogla to [email] no i jak i do kogo go zaadresowac? :/:/ i tak pewnie nie mam szans ale spróbowac trzeba...
mam do Ciebie wielką prośbe jeśli masz wzór odwołania na studia do prześlij mi go na adres: [email]
Czesc. Ja tez zdawalem na UZ. Podaj mi swój nr GG to pogadamy :)
Hej:) mam do Ciebie przeogromną prośbę- nie dostałam się na moje wymarzone studia, a zabrakło mi niewiele i z tego powodu muszę napisać odwołanie:) niestety tak do końca nie wiem co w nim mam zawrzeć. mam nadzieje że ci to nie sprawi kłopotu i będziesz mógł mi udzielić paru wskazówek- z góry dziekuje:)
mój mail- [email]
Witam mam nóż na gardle i potrzebuję twojej pomocy. Chodzi o ten wzór pisania odwołania na studia. Jesteś moją jedyną deską ratunku. Bo też brakło mi niecałego punktu i muszę takie odwołanie napisać. A zupełnie nie mam pojęcia jak to się robi. Szukam już już dwie godziny na necie i nic.
Dzięki wielkie z góry!Mój adres: [email]
pomocy , potrzebuje wzór odwołania, możecie mi też wysłać: [email]
Ludzie czytajcie!!!!!!!! Nie robisz konkurencji eildom bo ona juz rok tam studiuje i ma cie gdzies :) Tamte wpisy byly w 2004 r. i watpie , zeby ktos zajrzal i wyslalam wam ten wzor owdwolania. Po za tym tam byl link, do strony z tym odwolaniem ale ja juz sprawdzalam i nic takiego tam juz nie ma. Ja tez szukam i zyzce reszcie powodzenia.papa
moge prosic o odwolanie????bardzo bardzo prosze
[email]
...ludzie, wchodzicie na strone UAM'u i macie gotowe odwołanie, trzeba je tylko wypełnić lub ew. zmienić adres i to wszystko - proste? proste! tylko nie piszcie, ze chcecie juz gotowe wypełnione bo popełnie sepuku...
no ciekawe gdzise niby to znalazłaś na tej stronie jakos patrze szukam i nic takiego nie znalazłam
Jestem załamana bo zabrakło mi aż 4,5 pkt żeby dostać się do KJO;( Jednak nie wyobrażam sobie studiowania na innym kierunku :( Nie wiem co mam napisać w odwołaniu żeby jakoś przekonać komisję :( Błagam pomóżcie
trzeba umiec szukac na stronkach UAM
http://www.amu.edu.pl/strony/rekrutacja2005/odwolanie.doc

pzdr.
ehh ja wiem jak wyglada odwolanie i mam wzor ale nie mam pojecia co w nim napisac zeby naprawde komisja jakoś zmiękła :((
Halo!Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?Będe naprawdę wdzięczna!
Hej Jacek,

Mam na imie Marysia.
Ja wlasnie potrzebuje pomocy w napisaniu odwolania na filologie litewska w Poznaniu. Czy mógłbys mi pomóc? Piszesz, że idzie Ci to calkiem dobrze.

Jak się zdecydujesz to porszę o kontakt.

[email]
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 171