Cytat: 11jussi22
Wybór szkoły językowej powinniśmy rozopcząć od zorientownia się jak długo jest ranku, według mnie to podstawowy aspekt w tym temacie, im szkoła starsza tym lepsza, trochę jak z winem. Dobrze jeżeli na stronie internetowej ma umieszczone referencje, zarówno osób prywatnych jak również firm, dzięki temu możemy zakładać , ze taka firma jest godna zaufania. Według mnie dobrze jeżeli specjalizuje się w jednym konkretnym języku. Specjalizacja to dzisiaj podstawowa sprawa. Bycie dobrym od wszystkiego stało się czymś z przeszłości. W tej kwestii mogą być oczywiście odmienne zdania, ale takie jest życie
Właśnie w podobny sposób szukam szkół językowych. Wiadomo, ze strona www to wizytówka placówki. Zgadzam się, że lepiej wybierać takie placówki, które specjalizują się w jakimś języku. Właśnie dlatego jakiś czas temu postanowiłem zapisać się do English For You( tylko angielski). Widać, że dbają tam o jakość, gdyż często gościł u nas metodyk. Dzięki temu lektorzy byli pod nadzorem. Zarówno polska lektorka Kinga i nasz native z USA Nolan bardzo przykładali się do pracy. Było sporo testów, prac domowych. Jak ktoś czegoś nie rozumiała zawsze mógł liczyć na wsparcie nauczyciela. Nasz Amerykanin zmuszał do mówienia i prowadził ciekawe tematy o których się chciało mówić. W English For You podciągnąłem mówienie. Druga szkoła, która mi pomogła z angielskim to Berlitz. Międzynarodowa firma, fachowi lektorzy z przygotowaniem metodycznym. Ładne, nowoczesne biuro. Trochę drożej, ale lokalizacja na Ochocie była dla mnie w sam raz. Jeżeli chodzi o natomiast o niemiecki to polecam akurat Deutsche Schule na Niepodległości. Dopiero rozpoczynam przygodę z niemieckim ale mi się podoba.