Najlepsze szkoły językowe w Warszawie- które ???

211-240 z 757
Cytat: helioska
Zawsze warto pochwalić się odpowiednim papierem

Zwłaszcza CAE
Cytat: kasadd
Nigdy zajecia w firmach nie dają odpowiedniego efektu, gdyz to co jest za darmo niestety nie jest zbytnio szanowane i taki jest poblem tych zajęć

Moze należy wprowadzić częściową odpłatność za zajęcia w firmach
Cytat: koczkodan5
Nigdy zajecia w firmach nie dają odpowiedniego efektu, gdyz to co jest za darmo niestety nie jest zbytnio szanowane i taki jest poblem tych zajęć

Moze należy wprowadzić częściową odpłatność za zajęcia w firmach

To jest jakieś rozwiązanie. Zależy jednak jak na te zajęcia się trafiło. Jeżeli kurs był traktowany jako obowiązek, to częściowa odpłatność może tylko wkurzać.

To zalezy od grupki, która jest na zajęciach
Widac, ze jak cos jest za darmo, to ludzie po prostu tego nie szanuja.
Ciekawe, bo jak ktos dawalby mi lekcje ang. za darmo, to ja bym bardzo dziekowala za to, a nie traktowala to jako 'niezreczny' obowiazek.
Cytat: terri
Ciekawe, bo jak ktos dawalby mi lekcje ang. za darmo, to ja bym bardzo dziekowala za to, a nie traktowala to jako 'niezreczny' obowiazek.

Nie generalizowałbym. Wszystko zależy od człowieka. A zwłaszcza nastawienia. Czy w życiu coś jest tak naprawdę za darmo?
Widzę, ze masz podobne doświadczenie z English For You, ta część kursu, którą prowdzi Native Speaker sporo wnosi, zawsze jednak osoba anglojęzczna lepiej ogarnie nasze mówienie, wprowadzi idiomy, poprawi błędy. Zwyczajnie zmusi do mówienia, szczególnie, że grupka nieliczna
Oczywiscie nie umniejszam polskiemu lektorow, który podczas kursu robi całe "tło" do konwersacji. Ktoś musi omówić struktury, przeprowadzić testy kwalifikacyjne itd. Układ polski lektor/native speaker w jednym kursie jak dla mnie bardz ok i jest ciekawie
Co do Profi Lingua, ceny bardzo dobre, sporawo promocji, da się coś i tam znalezć

Oczywiście, że nauka języka powinna być zrównoważona, bez odpowiedniej bazy i znajomści struktur grmatycznych będzie trudno być płynnym w mówieniu. Z drugiej strony same zadania i ćwiczenia gramatyczne to za mało. Z własnego doświadczenia wiem, że system nauki w English for You, gdzie wpółpracują ze sobą lektorzy od grmatyki i anglojęzyczni jest dobrym rozwiązaniem. Angielski wchodzi z różnych stron. Ogarnąć jeżyk można w miare szybko, wiem, że coś takiego mają także w Angloschool.
edytowany przez car321: 02 paź 2013

Moze szkopuł tkwi w godzinach tych zajęć w pracy, który często koliduje z domowymi obowiązkami
Cytat: olka1990wawa
Ja chodzę do szkoły Peritus Speed School, kierowłam się głównie opinią znajomych, popularną metodą Speak.pl oraz dogodnymi lokalizacjami (mają ich aż 18).

Napisz na czym polega dokładnie ta metoda, dobrze jest zawsze uzasadnić swoją wypowiedz, zarówno na plus i jak i na minus. 18 lokalizacji - sporo
Cytat: car321

Moze szkopuł tkwi w godzinach tych zajęć w pracy, który często koliduje z domowymi obowiązkami

To jest jeszcze inny problem. Z drugiej strony to Twoje nastawienie, bo czas zawsze można odpowiednio zorganizować, a nie "płakać", że nie mam czasu, bo koliduje mi to z czymś tam.
Oczywiście czasem ciężko jest taki czas wygospodarować, ale wtedy lepiej nie zabierać się za naukę języka, czy czegokolwiek.
Niektórzy przecież korzystają z kursów online, właśnie z powodu oszczędności czasu na dojazdy.
Cytat: kaktus12

To jest jeszcze inny problem. Z drugiej strony to Twoje nastawienie, bo czas zawsze można odpowiednio zorganizować, a nie "płakać", że nie mam czasu, bo koliduje mi to z czymś tam.
Oczywiście czasem ciężko jest taki czas wygospodarować, ale wtedy lepiej nie zabierać się za naukę języka, czy czegokolwiek.
Niektórzy przecież korzystają z kursów online, właśnie z powodu oszczędności czasu na dojazdy.

Dla mnie te kursy on line to trochę nowo-moda. Taka nauka jest trochę trendy i tyle, ja wole face to face
Cytat: summma
Dla mnie te kursy on line to trochę nowo-moda. Taka nauka jest trochę trendy i tyle, ja wole face to face

Częściowo na pewno masz rację, ale znam osoby, które taką formę wybrały właśnie chcąc oszczędzić czas. Cóż, każdy wybiera co lubi lub musi.
JA mam duzy zapał do nauki i w sumie nei przeszkadzają mi godziny popołudniowe. W sumie nawet na takich zajęciach też w pewien sposób odpoczywam.
Cytat: patryckab
JA mam duzy zapał do nauki i w sumie nei przeszkadzają mi godziny popołudniowe. W sumie nawet na takich zajęciach też w pewien sposób odpoczywam.

Zajęcia o 7 rano to także raczej nie dla mnie, ale zależy kto co lubi
Cytat: patryckab

Zajęcia o 7 rano to także raczej nie dla mnie, ale zależy kto co lubi

Lubię się uczyć od rana. W ogóle człowiek ma chyba większy zapał na początku dnia. Niestety praca w o tej samej porze to nie jest dobry pomysł.
edytowany przez kaktus12: 22 paź 2013
Co sądzicie o kursach przyspieszonych, czy robiliście postępy, ja wolę bardziej systematycznie podchodzić do sprawy
Co sądzicie o kursach przyspieszonych, czy robiliście postępy, ja wolę bardziej systematycznie podchodzić do sprawy

Nie za bardzo ufam takim metodom. Normalna regularna nauka zapewnia sukces.
te wsyztskie kursy przyspieszone są do niczego, najlepiej chodzić na zajecia do normalnej szkoły językowej zresztą w wawie wcale nie jest tak łatwo trafić na dobrego lektora coś o tym wiem bo przerabiałam różne szkoły i tak speak up super zresztą mają dużo bonusów np lekcje multimedialne gorzej z profi lingua bo tylko kserówki jakieś rozdawali
Hej!ja moge sie podzielic opinią o szkole proschool bo juz ponad miesiac uczęszczam tam na zajęcia i jest coraz lepiej, 120 godzin na starcie+ 60 godzin dodatkowych na inny lub ten sam język w piątki,zeszyt ćwiczeń online(robię sobie zadania nawet jadąc pociągiem). Akurat moja lektora uczy na uniwerku tez więc wszystko mi pasuje.
Zeszyt ćwiczen on-line, brzmi fajnie
Cytat: kaktus12

Nie za bardzo ufam takim metodom. Normalna regularna nauka zapewnia sukces.

Kontynuacja kursu semestralnego, czemu nie
A ja nic niem do szybkich, przyspieszonych kursow
Cytat: zamek01
A ja nic niem do szybkich, przyspieszonych kursow

Zależy co chcesz osiągnąć na takim kursie. Czego się po nim spodziewasz.
Oczywiście, że nauka języka powinna być zrównoważona, bez odpowiedniej bazy i znajomści struktur grmatycznych będzie trudno być płynnym w mówieniu. Z drugiej strony same zadania i ćwiczenia gramatyczne to za mało. Z własnego doświadczenia wiem, że system nauki w English for You, gdzie wpółpracują ze sobą lektorzy od grmatyki i anglojęzyczni jest dobrym rozwiązaniem. Angielski wchodzi z różnych stron. Ogarnąć jeżyk można w miare szybko, wiem, że coś takiego mają także w Angloschool.

Dodajmy do tego własny wkład pracy, nic nie zastąpi konieczności wkucia trochę słówek, ale inna sprawa że metoda nastawiona na przełamamnie barier w mówieniu, gdzie dużo ma sie zajęć w małych grupach z native speakers powoduje że nauka w ENglish for You jest efektywna, wiem to z doświadcznia. Mają w tej szkole wielu fajnych nativów, którzy działaja razem polskimi nauczycielami aby przełąmać się z angielskim
Cytat: marcela1984
Hej!ja moge sie podzielic opinią o szkole proschool bo juz ponad miesiac uczęszczam tam na zajęcia i jest coraz lepiej, 120 godzin na starcie+ 60 godzin dodatkowych na inny lub ten sam język w piątki,zeszyt ćwiczeń online(robię sobie zadania nawet jadąc pociągiem). Akurat moja lektora uczy na uniwerku tez więc wszystko mi pasuje.

Koleżanka chodziła do nich i bardzo chwaliła sobie lektorów w tej szkole, wiem że będzie chodzić dalej

Musisz mieć ogromną dyscyplinę, gdyż masz blok 4 lekcji jednego dnia
Cytat: olka1990wawa
Ja chodzę do szkoły Peritus Speed School, kierowłam się głównie opinią znajomych, popularną metodą Speak.pl oraz dogodnymi lokalizacjami (mają ich aż 18).

Ja też jakiś czas temu chodziłem do Peritusa, dobra szkoła, podobał mi się stały nadzór metodyczny i elastyczność jeżeli chodzi o system płatności. Lektorzy odpowiednio przygotowani do pracy, przynosili dużo dodatkowych materiałów. Uważam Peritusa za rozsądną propozycje za nie tak duże pieniądze.
Cytat: marcela1984

Na czym dokładnie polegają te ekstra godziny w Proschool, czy tylko w piątki
a ja polecam Warsaw Study Centre. Są w Centrum na ul.Widok i na Ochocie. Ja akurat chodziłam na Widok. Drugi kurs miałam ze zniżką 200zł:D Duża szkoła i trzeba zobaczyć całą ofertę np na ich stronie, bo mają ciekawe mini kursy. No i przystojny i profesjonalny lektor!!!!
Ja już drugi rok chodzę do szkoły językowej Clil, brytyjscy lektorzy pomogli mi w przełamaniu bariery w mówieniu, a w tym semestrze wygrałam darmowy kurs hiszpańskiego z native speakerem. Zajęcia mam przy metrze pole mokotowskie, ale wiem, że są też przy politechnice i na uczelni Vistula.
211-240 z 757

»

Studia językowe