Cytat: koczkodan5
Widzę, ze masz podobne doświadczenie z English For You, ta część kursu, którą prowdzi Native Speaker sporo wnosi, zawsze jednak osoba anglojęzczna lepiej ogarnie nasze mówienie, wprowadzi idiomy, poprawi błędy. Zwyczajnie zmusi do mówienia, szczególnie, że grupka nieliczna
Oczywiscie nie umniejszam polskiemu lektorow, który podczas kursu robi całe "tło" do konwersacji. Ktoś musi omówić struktury, przeprowadzić testy kwalifikacyjne itd. Układ polski lektor/native speaker w jednym kursie jak dla mnie bardz ok i jest ciekawie
Co do Profi Lingua, ceny bardzo dobre, sporawo promocji, da się coś i tam znalezć
Oczywiście, że nauka języka powinna być zrównoważona, bez odpowiedniej bazy i znajomści struktur grmatycznych będzie trudno być płynnym w mówieniu. Z drugiej strony same zadania i ćwiczenia gramatyczne to za mało. Z własnego doświadczenia wiem, że system nauki w English for You, gdzie wpółpracują ze sobą lektorzy od grmatyki i anglojęzyczni jest dobrym rozwiązaniem. Angielski wchodzi z różnych stron. Ogarnąć jeżyk można w miare szybko, wiem, że coś takiego mają także w Angloschool.
edytowany przez car321: 02 paź 2013