Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
991-1020 z 1169
Czy ktoś przbywal z Czechach od końca 2006 do 2008 czerwca ?? ja napoczątku trafiłam do Panasonic a pozniej Stribro pod Heroja kots jeszcze ??
Ja też pracowałem w Panasonicu od listopada 2006 do końca marca 2007 pod złodziejskim Work service (9 linka zmiena c).Ubytownie miałem na Dobraweckiej przy ciepłowni Pilzneńskiej.Majstra miałem Michała co interesował się w pracy wyłącznie internetem a w szczególności motorami.Pozdrawiam wyrobników wszystkich zmian.
witam.byłem w stribro razem z dziewczyną pod koniec 2008 roku pracowaliśmy w alcoa fuji kura na pierwszej lince na której ubytowni mieszkałaś????
tak ja:D właśnie czekam na datę którą maja mi podać dzisiaj bądź w tym tygodniu wyjazdu autokarem z Wrocławia
jedzie ktoś teraz do panasonica???
hej... ja razem z chlopakiem wybieramy sie 21.05 z Wroclawia przez Etat & Acapulko... jakby cos podaje kontakt do siebie (4679519)-jestem na niewidocznym... Mozemy sie umowic gdzies jesli ktos jedzie... Bedzie nam razniej... Spotkanie jest na PKS podobno
My tez jedziemy ;)
No witam.Ja z chłopakiem tez out z Wrocka 21.05. ;) zbiórka o 14.30 na PKS , do zobaczyskaaaa
hejka :) to odezwijcie sie na gg :) 4679519 albo na kom 516[tel]:) Bedzie milo jak sie jakos umowimy i poznamy :) zawsze w grupie troche razniej :)

Czekam na kontakt :)
Dlaczego ja o niczym nie wiem?Znowu jestem zaginiony w akcji.Moce piekielne zmówiły się przeciwko mnie.Coś tam ruszyło sie ztelewizorami w kraju ale nie przypuszczałem,że w Pilźnie też!!Ratujcie!!!Andrzej-5[tel]
no ruszyly ruszyly jutro wyjazd taka mała co ją ledwo widać to ja:D i do jutra laski i lasczyska !!:D
no do zobaczyska :) a Ty Andrew sie nie martw podejrzewam ze w kazdej chiwli sie dostaniesz ;) trzeba odwiedzac czesciej fora hehe :P
No to do zobaczenia jakby cus ja jestem Ruda i mam na imie Astra :D tez mnie latwo poznac... w razie czego dzwoncie lub piszcie na kom :)

POzdro
Spóźniłem się jeno ociupinkę gdyż zabieram się na 26 onego miesiąca.Zabieram ze sobą jednego tutejszego pawiana...Chyba?Narka
tel czeski 6[tel]
- czy z E&A wyjazdy organizowane są tylko do Panasonica?
- czy w Panasonicu nadal prowadzone są testy manualne? (w ub. roku dużo osób oblewało testy)
- czy E&A to tylko biuro podróży?
- czy za przejazd, zakwaterowanie trzeba płacić?
- ile wynosi stawka godzinowa netto/1h + ew. jakieś dodatki?
- czy w czerwcu i lipcu też będą organizowane wyjazdy?
- czy wyjazdy są tylko z Wrocławia?
- w jaki sposób można się zarejestrować?
- czy wymagana jest niekaralność+badania?
Nie ukrywam że też chciałem do Panasonika ,ale wiecznie na niego czekać nie chciałem , na dzień dzisiejszy od 5 kwietnia pracuje w Foxconnie w Pardubicach i póki co nie jest źle ,choć stawka za godzinę wynosi skromnie średnio 65 kc na h .o Panasonicu wiem tyle ze nie tylko są testy manualne ale także od tego roku matematyczne !! ,sam właśnie jestem ciekaw jak to będzie wyglądało .Pod koniec maja mój znajomy jedzie do Ceskich Skalic do fabryki Skody .Wspominam o tym gdyż widać ze w Czechach wszystko powoli wraca do normy .Wyjeżdżającym do Plzna życzę wszystkiego dobrego , wiem ze w Panasoniku jest lepiej niż w Foxconnie .Gdyby coś nie wyszło to w Foxconnie co chwile są przyjęcia z Sk Express

Odnośnie komentarza z wieloma pytaniami powyżej
WYJAZD Z WROCLAWIA NA KOSZT PRACODAWCY

FIRMA PANASONIC
>
CZECHY-PILZNO
>
PRACA
>
DLA KOBIET I MĘŻCZYZN
>

Firma Panasonic zatrudni osoby przy produkcji telewizorów.
>

Wymagania:
>
-wiek 18-55 lat,
>
-zdolności manualne
>
Nie jest wymagane doświadczenie i znajomość języka.
>
Warunki:
>
- umowa o pracę
>
- pełne ubezpieczenie
>
- wynagrodzenie od 12PLN / godzinę/możliwość nadgodzin

- zaliczki po 7 dniach pracy
>
- GRATIS zakwaterowanie w hotelach robotniczych
>
- możliwość korzystania ze stołówki / koszt obiadu 4-6 pln
>
- dojazdy do i z pracy na koszt Pracodawcy
>
ETAT & AKAPULKO
Work And Travel Center
82-300 Elblag ul. Hetmanska 26 lok.9/ nad Orbisem/
Tel./Fax: +48556416422 lub 6[tel]
>
/ W godzinach od 10.00 do 17.00 /
>
Pozwolenie nr 1115
>
www.etat.aplus.pl, e-mail [email] lub [email]
Etat & Akapulko
Work and Travel Center
Poland
82-300 Elblag
ul.Hetmanska 26 lok.9
tel./fax +48556416422
www.etat.aplus.pl
e-mail; [email] lub [email]
Pozwolenie Nr 1115
Akapulko to polski pośrednik,który zbiera chętnych do Heroi.Hotele pracownicze u nich nie są atrakcyjne.No ale można mieszkać i pod namiotem najważniejsze jest z kim się przebywa.W 2007 w Panasonicu płacono 75 kcz. i chyba tak się ostało.W poniedziałek będę dzwonił do edymaxa i się dowiem co i jak.Tam są ubytownie znacznie lepsze.Wstępnie jadę we wtorek z heroją a wyjazd ok.15 można załapać się też na krzywy ryj bo napewno całego autobusu nie ma.
Witam jak bedziesz cos wiedzial z edymaxa to napisz na forum a niewiecie czy w czerwcu lipcu beda tez wyjazd?? Pozdrawiam
Wielki Guru odpowiada wszystkim zainteresowanym o pracy w najlepszej agenturze w Pilznie.Edy Max agentura w Czechach się nazywa PRVNI PRACOVNI s.r.o. i znajduje się na ulicy Dopravni 33 oczywiście w Pilznie.Telefon stacjonarny-+42[tel]a na komórkę +42[tel].Radzę się pośpieszyć bo wakaty nie na długo będą [email] jak wielkie może być bezrobocie w naszym popapranym kraju?! 16%
hehe z pewnością może być już 16% zwłaszcza jak absolwenci szkół średnich po wyjściu ze szkoły nie będę wiedzieć co z sobą zrobić, ale to nie ich wina .Pierdollle :D mnie się już do tej Polski wcale wracać nie chce
Denis a gdzie ten,no,ten co go na treciego maja pokazują ale tak naprawdę to nik nie wie jak on wygląda?Ten taki rodzimy,mieszanina kaczorów i tuskowatych,no ten taki...patriotyzm!!!Jeżeli w Panasonicu wprowadzili testy z logicznego myślenia to ja im się nie dziwię,bo w czechach widziałem już takich buraków,że im jeno cep i kosa (i to nie ostra).Zatem jutro jadę i także chciałbym tam dłużej pobyć.Na razie ubytownia może nawet znajdować się w namiocie.Mam w Pilźnie paru znajomych i pohledam za bytem.Denis pozdrów ode mnie takiego jednego Andrzeja a ze Szprotawy,gdzieś się tam kręci w kombojskim kapeluszu.Powiedz,że pozdrawia także Andrzej ze Szprotawy.Trzymaj się Denis.Jak będę mógł to zajże na internet.
To znowu ja.Przed chwilą dostałem informacje e-mail od pracownicy biurowej Edy Maxa w Pilznie i poinformowała mnie,że jej agentura zerwała współpracę z Panasonikiem i oferowała mi kilka innych miejsc w których oni zatrudniają.Jeśli są chętni to proszę kontaktować się z panem Smitką tel.+42[tel]lub +42[tel].Nie mam pojęcia co się narobiło i dlaczego Heroja ma tam tylko swoich pracowników.Może przeszli na 8-mio godzinny system pracy?Gdyby heroina nie ten teges to załatwie sobie edy maxa.
hej... ja wlasnie wrocililam z Czech... warunki okropne... brak dostepu do neta... brak czegokolwiek... byc moze wydzielismy sie dzis na pks jesli pojechales jesli nie no to nie masz czego zalowac... pojechalo 30 osob wrocilo 28... Panasonic to jedna wielka sciema... powymyslali jakies testy dodadtkowe z jezyka z matmy etc... z 17 srubek zrobilo sie 20 dali mniejsze srubki kazali robic w rekawiczkach no po prostu wszytsko odwrotnie niz byc powinno... nwte system jest 2 zmianowy a nie 3 i oni narzucaja nadgodziny a nie ludzie.... takze nie polecam... No chyba ze zobacza ze ludzie mowia jak jest i w koncu cos poprawia... dzisiaj juz 10 osob przed odjazdem zrezygnowalo...Pozdrawiam w razie czego jestem dostepna na [gg] lub najlepiej kom 516-[tel]jestem w PL takze dzwonic smialo...

Co do Heroi... nie przeszli na 8h tryb nadal jest 10 lub 12 godzin i nieliczni sie dostaja... Trzba ostro zapierdzielac zeby sie dostac...
U nas z ponad 20 osob dostalo sie tylko 3 z czego jedna wrocila wczoraj do PL ze wszystkimi i zostala tylko parka... Takze jesli ktos chce wyjechac niech sie przygotuje na zapierdziel i nie na 17 srubek w 57s a 20... bo oni na miejscu odrazu norme podwyzszaja i szukaja dziury w calym...
Tak jak juz pisalam mozna do mnie dzwonic - z checia o wszytskim opowiem a no i niedlugo postaram sie wrzucic gdzies fotki gdzie pokazane sa warunki... Co do Edy Maxa to podobno dobra agentura za to obilo mi sie o uszy ze z SK EXpress nie warto podpisywac umow bo oni daja chyba na 3 miechy i spowrotem do PL... czyli bardzo tymczasowa praca...
Aha no i jesli juz jedziecie do Panasonica to przygotujcie sie na testy po czesku mimo iz mowia ze nie wymagaja jezyka czeskiego to dostaje sie testy po czesku i trzeba na nie odpowiadac po czesku...

Pozdrawiam i czekam na telefony badz gg...
witam nie pisalem nigdy wczesniej bo wydawalo mi sie to bez sensu , ale jak czytam takie opinie jak Twoja to niedobrze sie robi . Co Ty mozesz powiedziec o pracy w panasie jak bylas jedynie na szkoleniu a reszte znasz z opowiadan . Brak neta a moze jeszcze wanny z masazem ? test z matmy jest ale pytania sa na poziomie 1 klasy szkoly podstawowej . A ubytownie ? nie wiem czy opowiadali Ci jak nasi rodacy traktuja ubytownie ? chamstwo itp to malo powiedziane . Praca w rekawiczkach to nie wymysl szkolenia ale tak sie pracuje na tasmie . Dla wyjasnienia chce tylko dodac , ze nie jestem pracownikiem panasonika i nie dlatego go bronie pracowalem tam cztery miesiace i poszedlem pracowac pod inna firme , ale zauwazylem ze na tym forum pisza tylko ludzie ktorym albo sie nie udalo albo po prostu byli za glupi bo nas Polakow jest tutaj naprawde wielu i nie narzekamy . napisz gdzie dasz zrobione zdjecia to chetnie obejrze i dodam te ktore ja zrobilem .
Mnie nie obchodza inni Polacy i co oni robia... Taki kierownik hotelu powinien miec ekipe ktora sprzata etc... a tu wszytsko musisz robic sam i sprzatac po tych co narobili syfu... Cos chyba jest nie tak... Powinni o to zadbac a nie... Jeden prysznic na 50 osob, 2 wc... Syf, brud, smrod i ubostwo...
Malo tego mieszkasz na odludziu gdzie sklepy otwarte po godzine czy dwie... i tak sie skalda ze wiecznie nic kupic nie mozna bo np jestes w pracy a wracasz z niej i sklep dawno zamkniety a przed praca tez nie czynny... Co do ludzi... nie bylo nas 2oje czy 3troje tylko cala grupa ponad 30osob zjechala spowrotem do Polski... i byli to ludzie na poziomie...od 20 do 50lat... Nie tylko my narzekalismy do domu zjechali tez Slowacy bo tak samo ich w konia zrobili...
Skoro jestes w innej firmie to po co wypowiadasz sie na temat Panasonica... Pisze co wiem i co mnie spotkalo a nie co slyszalam i nadal przestrzegam przed tym wyjazdem... Zreszta sporo ludzi bedzie pewnie zakladac sprawy swoim agencjom za to co zrobili... Bo oni tylko czekaja na to zeby bylo wiecej ludzi a co sie z nimi dzieje czy pracuja czy nie to ich nie obchodzi bo co tydzien trafaiaja sie naiwniacy ktorzy pojada i tez sie przejada tak jak my...

Najgorszemu wrogowi nie zycze by tak wyladowal... Zreszta mam nadzieje ze inni ktorzy tam byli tez sie tu wkrotce wypowiedza...

POzdrawiam i nadal ostrzegam...
MASZ RACJE ZE TO NIE JEST OK SPRZATAC PO INNYCH ALE NIE BARDZO WIERZE ZEBY U NAS W KRAJU W HOTELACH ROBOTNICZYCH BYLY SPRZATACZKI . JAK CI PISALEM PRACOWALEM W PANASONIKU WIEC NIECO ZNAM . POZA TYM MIESZKAM W MIESZKANIU Z LUDZMI KTORZY PRACUJA TAM NADAL OD 3 LAT . Z TEGO CO OPISUJESZ MIESZKALISCIE W DNESICACH . SKLEP MASZ RACJE JEST OTWARTY W DZIWNYCH GODZINACH ALE JEST NA GORZE JESZCZE JEDEN OTWARTY W GODZINACH UMOZLIWIAJACYCH ZAKUPY PO POWROCIE Z PRACY . ZRESZTA OBOK PANASONIKA JEST OTWARTE TESCO I Z TEGO CO WIEM NIGDY NIE BYLO PROBLEMOW ZEBY TAM SIE ZAOPATRZYC . JESZCZE CO DO EKIPY SPRZATAJACEJ TO NIE WYDAJE CI SIE ZE KAZDY POWINIEN SPRZATAC PO SOBIE ? MOZESZ ODRADZAC LUDZIOM PRZYJAZD ALE BADZ OBIEKTYWNA . CIEKAWE DLACZEGO NIE NAPISALAS ZE TAK NAPRAWDE NIKT NICZYM NIE RYZYKUJE . PRZYJECHALISCIE AUTOBUSEM HEROJI BEZPLATNIE I Z POWROTEM ROWNIERZ WAS ODWIEZIONO . PISZESZ ZE DOBRA JEST AGENTURA EDYMAX I MASZ CALKOWITA RACJE ALE TA AGENTURA OD PARU MIESIECY JUZ NIE PRZYJMUJE POLAKOW . DLACZEGO TO SIE DOMYSL . ZYCZE POWODZENIA W SZUKANIU PRACY .
MAMJESZCZE JEDNO PATANIE O ILE TO NIE TAJEMNICA TO PROSZE NAPISZ ILU Z WASZEJ 30 ZDALO TESTY NA SZKOLENIU W PANASONIKU
Tak dnesice...
No wiesz polemizowalabym...
Ten sklep na gorce jest otwarty miedzy 19-20
A ten przy hotelu bodajrze do 12 a potem do 16...
Jest w nim drogo i ogolnie maly wybor...
Byc moze wtedy kiedy Ty pracowales bylo lepiej...
Teraz jest syf!!!
Co do tesco coz nie zdarzylismy sie przekonac jak jest z zakupami...
Czy ja wiem czy niczym...
Ludzie byli z roznych miejsc polski wiec niestety ale musieli na wlasny koszt doejchac do Wroclawia... takze juz na bilety wydali nawet ponad 100zl...to raz...kolejna rzecz to -to ze trzeba bylo kupic jedzenie na 10 dni wiec tez to kosztowalo - a rownoczesnie mozna bylo zostac w domu to po co taskac torby z zarciem...
Garstka ludzi wrocila spowrotem i to calkiem przypadkiem - gdyby nie musieli jechac do Wroclawia po nastepnych ludzi musielibysmy wrocic na wlasny koszt zreszta okolo 10 osob pierwszego dnia i kolejnych wrocilo na wlasny koszt do PL...
Wiec moim zdaniem straty sa...
Ja np jestem jakies 600zl na minusie... Zapozyczylam sie i mialam oddac z wyplaty - niestety nie pracuje tam wiec wyszlam na minusie...
Wiec uwazam ze mam duzo racji w tym co pisze i nadal nie polecam pracy w Panasonicu szczegolnie przez ETAT & ACAPULCO i przez czeska HEROJE... byc moze inne agencje daja lepsze warunki bo np Ci co mieszkaja w Plzen ( Pilznie ) to nie narzekaja i twierdza ze warunki mieszkaniowe chociazby sa lepsze...

Ogolnie rzecz biorac info od agencji w PL nie pokrywaja sie one z tym co jest w Czechach... zmiany sa inne, nadgodziny oni ustalaja, w koncu wychodzi sie tak jkaby sie pracowalo w PL...
Jesli ktos chce niech jedzie i sie przekona bo ludziom z forum nigdy sie nie dogodzi - zawsze znajdzie sie ktos kto stwierdzi ze nam sie nie chce pracowac albo chcielibysmy miec wszytsko na talerzu co jest nie prawda... Przynajmniej w moim przypadku i paru innych ludzi ktorzy wyjechali z Czech z placzem i pustymi rekami... Bez pracy , kasy i perspektyw... :/
Bylo nas okolo 30 moze ponad 30sci testow nie przeszly tylko 2 osoby jesli chodzi o Polakow... i w dodatku tylko i wylacznie przez stres... takze 28 czy 30 osob zdalo bezblednie w sumie to bledow mozna miec 7 takze byc moze i bledy byly ale dopuszczalne... Jeden wiecej i sie nie zdalo tak mial 22letni chlopak i facet kolo 50siatki zjadl ich stres... takze mowie Ci ze galbow tam nie bylo i ze naprawde jest kicha z ta praca i tyle
ZGADZAM SIE Z OPINIA ZE NAJWIEKSZYMI OSZUSTAMI W TEJ SPRAWIE SA LUDZIE Z POLSKIEJ STRONY . OGLADALEM ZDJECIA Z DNESIC . FAKTYCZNIE MASAKRA . MIESZKALEM TAM JAKIS CZAS I BYLO INACZEJ ALE TO MUSIELISMY SOBIE WYWALCZYC NIESTETY .JEZELI CHODZI O INNE AGENTURY W PILZNIE TO JEST OK ZWLASZCZA JESLI IDZIE O WARUNKI MIESZKANIOWE. NIE MOWIE TEZ ZE CI LUB INNYM LUDZIOM NA FORUM NIE WIERZE ALE SZKODA ZE NIE PISZA TAM TEZ LUDZIE KTORZY TU PRZEBYWAJA JAKIS CZAS I MOGLI BY COS KONKRETNEGO POWIEDZIEC . NAPRAWDE NIE JEST TAK ZLE JAK SIE WYDAJE . JA OSOBISCIE WSZYSTKIM POLECAM PRACE W AGENTURZE ALE NIE DLUZEJ NIZ PRZEZ JAKIES 6 MIESIECY . JEST TO CZAS POTRZEBNY NA TO ZEBY CO NIECO TU POZNAC I WTEDY PRZEJSC DO PRACY BEZPOSREDNIO POD FIRMA . UWIERZ ZE WARTO .
http://praca-w-czechach-w-pilznie.frix.pl/temat/16763/oszusci
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA FOT...

Czy tak wygladaja normalne warunki...
Nie wazne czy to wina polakow czy nie ale taki dyrektorek hotelu powinien o to dbac a nie my sami kupujemy worki na smieci a to zarowki a to cos tam bo sie doprosic nie mozna...

No coz sam widzisz ze poszkodowanych jest wiecej niz tych co sobie jakas to sensownie ukladaja..
Temat przeniesiony do archwium.
991-1020 z 1169