Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 1169
witam!
czy ktos pracuje moze w tym panasonicu dzieki agencji "gawo" czy mozna im zaufac ??? jesli tak to prosze o jakies foto ktore pokazuje warunki jakie tam sa albo najlepiej o kontakt jesli to mozliwe [email] z gory dzieki. pozdroo
Naprawde prosze nie pisac do mnie w sprawie pracy w Panasonicu,nie udzielam zadnej informacji.Prawde ktora ukazałem jest na forum.Tak jak jest tam kazdy wracajacy wie.Dzisiaj ukaze meila od Heroji ze wypalacili mi za urlop.Aby sie kazdy dowiedział ze jak tam pracował nalezy mu sie.Bedziecie mogli sobie poczytac co nie co.Robie to dlatego poniewaz ja dostałem pieniadze a moj najlepszy kolega nie a nasz cierpliwosc dobiegła konca.Pani Izo nie musi Pani mi odpisywac na meila to była tylko prosba bezskuteczna wiec ukaze wszystkim prawde.
a Wiec opisuje,Po powrocie z Czech bezskutecznie prosiłem Heroje o swiadectwo pracy,Dosłano mi po miesiacu ale moja interwencja była bardzo mocna,domagałem sie za urlop.Poniewaz sprawe miałem zalozyc tylko czekałem na odpowiedz.Pani Iza zadzwoniła i zgdodziła sie na ugode.Za urlop mi zaplacon0.A to wszystko- meila od nich ukarze jeszcze dzisiaj.Pytacie mnie czesto jak jest w Panasonicu bylem tam kilka dni widziałem wiele,wyjezdzałem czesto za granice ale takiej biedy jeszcze nie zaznałem.Zeby pracowac po 12 godzin i nie miec czasu zjesc a pozatym jeszcze musi czlowieka stac na kupno obiadu 700 koron uwidim musze sie spytac bercika czy da wiecej jeszcze powionno wam zostac.Wegetacja tam totalna ,tam tylko schudłem stresow sie nabawiałem,przenmeczenie.Wstydzcie sie i zaplaccie godnie ludziom bo okradacie z kazdej strony.Ja umieszcze to po całym necie na wp.onet.pl o2 Bo nie jestescie uczciwi wyplacilibyscie Darkowi juz by mnie tu nie było na forum ale on pracował 5 miesiecy i to dla niego duzo za urlop.
ja sobie nie ufam a agenturom dopiero.Wiesz na co one sa zeby zarabiac na Tobie skubia z kazdej strony.Tych agentur jest pełno w waleo jak pracowałem to nawet pracowali polacy za 50koron w jeden agenturze.Złodziejaszki ale jeszcze troche pojda z torbami hehehe.Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na forum
20ino ja pracowałem z gawo zrobie wyjatek wbij sie na moje [gg] ale to tylko tobie napisze co i jak.Pewnie kazali ci badania robic tak jak mi a jak juz nie dałem rady zrobic powiedzieli mi ze nie potrzeba dobre z tego to smiac mi sie chciało a straciłem caly dzien hhhmmm...Gawo zdecydujecie sie w koncu czy trzeba badania czy nie:):)
Agusia222 jak bys miala uklady z nimi to nawet nie musisz miec zadnej firmy wystarczy komorka swoje konto co sianko ci wplywa ,mowisz ludziom tam maja byc np wroclaw go14 czy tam 18 i za to sianko dostajesz za werbowanie nie wiesz jak jest.Nie jeden polak sie dorobil na tym.To mafia!!!
cze wszystkim ....
widze mirasku ze dokazales to co pisales a jak tam sprawa w sadzie ???
ludzie nie wiezcie zadnym agencja takim jak heroja i sk expres!!!!!!!!!!
najlepiej zebrac troszke grosza i jechac na wlasna reke a tu skontaktowac cie z agencja edy max jest to najlepsza agencja ktora wspolpracuje z panasoniciem maja najlepsze ubytownie no i bardzo dobrze placa ...
A mi heroja dalej nie wyplacila kasy a do polski wyslali mi jakis glupi list z miesiecznym zarobkiem 12tys. koron ludzie nie daj cie sie !!!!
ja jestem tu na miejscu i widze cala sytuacje ludzie uciekaja od heroja i albo zmieniaja agencje albo chodza za nova praca no a pracy w samym pilznie jest w h....!!!
nikt nie powiedzial ze jak przyjedziesz do czech ze muusisz pracowac w panasonicu ja znam zajebista agencje pracy zvie sie to prapag s,r,o, robilam tam za kordynatora co pravda praca nie jest w panasonicu ale w innych firmach i bardzo dobrze placa za godz bo az 80kc do tego oplacaja ubytovnie daja listki na obiady w wysokosci 60kc a do wlasnego mieszkanka daja 2.500 tysiaca kc
i wszyscy sobie chwala ktorzy odeszli od panasonica a teraz odeszlo z heroji bardzo duzo osob . teraz wyszla nova plotka na panasonicu ze od novego roku zostana tylko 3 agencje tj.:
tetra-ktora nie zatrudnia polakow
edyy max
no i heroja
nie wim ile w tym jest prawdy ale bylo by to bardzo dobre bo jak na razie jest to ale wielki burdel w tym panasonicu jedni przychodza i po 3 dnich odchodza a teraz w panasonicu jest przepust ludzi do innych firm bo narazie zostala zmniejszona produkcja ale to tylko do konca roku ....
ale zem sie rozpisala no to tyle jak na dzis o tym co sie tu dzieje

tak wogole mirasku to czemu sie nie odezwales jak bylam w polsce ??????
ale powiem ci zaluj bo bylo super tylko bardzo krotko
Oj nie miałem czasu,teraz mam duzo pracy.W wolnych chwilkach wskakuje na necika.Heheh wrociłas z czech to mi sie podoba,jestem ciekaw czy Cie mamusia poznała bo napewno tam nie przytyłas.Jejku pisza do mnie i sie dopytuja co do tej pracy.Otwieram swoja stronke wkrotce podam link i mozna bedzie tam wszystkiego sie dowiedziec.Miałem dzisiaj umiescic cos co obiecałem narazie nie chce tego robic.Mam nadzieje ze Iza sie skontaktuje ze mna i wyjasni co do urlopu kolegi bo jak narazie echo.Mam czas na to zeby to umiescic tu.Chciałem byc w porzadku z nimi ale...jesli im na tym nie zalezy trudno.Ludzie ja juz nie odpowiadam na pytania co to Gawo heroja zapamietajcie gg mam dla przyjaciol a pozatym tez nie mam czasu klikac igadac co ja jakie krany czy sa kafelki,czy daja lodowki,czy jest sprzataczka zapomnijecie o tym!!!!Jak was agencja zatrudnia to sie jej zapytajcie no fakt klamia na maksa ale coz ja tez byłem i musiałem sie przekonac na własnej skorze.Macie wszystko tu napisane,to jest szczera prawda!!!!!!!!!!!Dobrze pisza Ci ktorzy werbuja swoich biednych rodakow co sobie nie daja rady w polsce do czech.Ja tam malo co kogo spotkałem normalnego naprawde nie mogłem sie odnalezc dobrze ze poprosiłem bendzika zeby zalatwil przeniesienie do mnie mojego kolegi bo juz naprawde lapałem dola.Tam powiniem psychiatra byc na miejscu to 89:) procent by wrociło na drugi dzien do Polski.Jak nie wiezienie go czeka, to uciekl z polski bo cos przeskrobal wytatulowani wszedzie fakt ja mam tatuaz ale malutki i robiony w studiu a nie na szyji glowie jejku masakra.chciałem tylko cos odrobic i spadac.Zarobcie 800zl w polsce i po co wam jechac tam jechac.Narobic sie 12nasteczki jejku jak słyszłem jak Ci polacy gadaja ze dzisiaj dwunasteczka albo osiemnasteczka to mi sie noz w kieszeni otwierał maskara jacys nawiedzeni.Niektorzy by orali na okraglo.Ludzi to nie EURO to korony i to jeszcze grosze.Ja nie polecam jechac a Wy robice co chcecie.Pozdrawiam moja kolezanke SMERFETE i wszytkich tych uczciwych na forum bo jest tu troche naganiaczy to wiem mam uklady w necie i co nieco wiem na ten temat
Smerfetta nie polecaj zadnej agentury tak bedzie najlepiej bo kazda dobra na swoj sposob.Jeszcze troche to w czechach beda zatrudniac bez agetur,maja to wszystko przegnac bo traca ludzi oraz ponosza duze koszta.Firmy placa dobrze ale agentury kroja na maksa.Tylko jak wszyscy sie zbiora i beda zadali swoich praw sadownie to Ten caly szef sie nie pozbiera .Tak bedzie.a ja klamstawa jie lubie a znam sie na prawie i wiem co sie nalezy dlatego dostałem.A walcze za kolege gdyby on dostal tak samo jak ja nie byloby mnie tu.Jeszcze poczekam a z poczty meila skopiowac to moment i umiescic tu.Jeszcze napisze do UWAGI-polsat jak 3ba bedzie nie znacie mnie.A was sie nie boje,bo wiem co sie dzialo w pilznie polki mi mowily co robicie ale jestem w polsce u siebie i sie nie boje i jestem ostrozny:):):)
A najlepiej Smerfetta ja my załozymy Agenture damy ludziom po 100koronek na godzinke i 1500 zalochy tygodniowo.To pojda z torbami hehe:)Smerfetta co ty na to???:):)a jakie sianko uuuuu .Zyc i nie umierac:)
jak wyglada sprawa z wynajeciem mieszkania, kawalerki na wlasna reke ??? wiem ze czesi nie przepadaja za nami ale czy takie duze az sa z tym problemy czy jest to realne ???
Powiem Ci tak mieszkania nie sa tam drogie,ale naprawde ciezko jest wynajac,dla nas Polaków .Czesi sie nas boja,nawet w firmach ktorych pracuja polacy nie jestesmy mile widziani wszystko robia zeby nam sie noga powineła.Bo my robimy szybko a czesi sciemniaja.ale maja racja prace trzeba szanowac a polacy pokazuja co to nie oni.Pracowałem i wiem czesi spokojnie zeby godziny leciały a polacy biegaja.Pracujac w Valeo compressor w Humpolcu widziałem co sie dzieje nasi rodacy by sami sobie szkodza donosza majstrom.Byłem z majstrowa tzn spotykałem sie po godzinach pracy i wszystko mi mowiła co moi koledzy i kolezanki mowia.To tyle na dzisiaj jutro znowu wpadne.A wkrotce ukaze te meile.ale jeszcze czekam moze akurat Pani Iza sie ze mna skontaktuje:):)
Witam! 19 listopada 2006 mój ojciec wyjechał z Katowice do pracy w Panasoniku-z ulotki którą mam wynika ze miał mieszkać w hotelu robotniczym w Rudnej (z SK Expres,s.r.o.) Od chwili wyjazdu rozmawialam z Nim tego samego dnia jak juz byl na miejscu i nikt z rodziny nie ma z Nim kontaktu! Nie wiemy co sie z Nim dzieje... Jesli jeszcze tam pracujesz - lub jesli ktos kto tam pracuje to przeczyta PROSZE niech sie odezwie na mojego maile [email] i może pomoże mi sie skontaktowac z ojcem. Pozdrawiam /Iza
Witam:) Chcialam zapytać czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś o pracy w Czechach za pośrednictwem sk Ekspres z Katowic w Panasonicu:)Czy ktos wie kiedy osoby pracujące tam z sk Ekspres...miszkający na Zbuchu wracaja do Polski na świeta?mają możliwość powrotu jakims podstawianym autobusem? I cz rzeczywiście jest taki problem z otrzymaniem zaświadczenia o zarobkach po 4 miesiącach pracy?
Pozdrawiam serdecznie i prosze o odpowiedz- to dla mnie wazne!:)Monia.
Zgłaszam usuniecie mojego wpisu z moim nr gg bo mnie jacys naganiacze nekaja.Prowadze zapisy rozmow i dojde przez IP wiec uwazajcie jestem cwany mireczek!!!!!!Dzisiaj juz npaisze to co miałem wkleje e-meila od heroji .Bo obiecałem ze wkrotce ukaze ale czekałem jeszcze a tu ech wiec trudno poznajcie prawde.Po tym e-meilu juz tu mnie nie zobaczycie.Jezdzijcie i sami doznajcie biedy.Tu u nas jest bieda a tam jeszcze gorsza do 22 g bedzie wklejony email.:):):)
witam jestem Koordynatorem w Heroj napisz domnie na [gg] lub muj num +42[tel]a załatwie to z Lowaczem zeby wysłali ci zaległom wypłate pazdrawiam
Jak ktoś będzie miał Pytania Proszę Kierować pod num [gg] (jestem na niewidocznym> lub 2 stycznia na num czeski +42[tel]
Heroja
Jestes kordynatorem,wiec dlaczego ktos musi sie prosic o wypłate czy kowacz nie wie ze za prace trzeba placic???
Witam serdecznie!Postaram sie Wam pomóc z całych sił. Jeżeli chodzi o urlop, to należy sie on osobom, którym minął okres próbny. Tak mi to wyświetlił Pan Kovač. Podejrzewam, że był Pan u nas dłużej jak 3 miesiące. Tak więc bez problemu będzie to wyrównane. Świadectwo pracy zostało wczoraj wysłane i myśle, że faktycznie tak jest, ale dla pewności proszę o nr faxu na który mogłabym przesłać kopie. Napewno ma Pan jakiegoś znajomego, u kogo mógłby Pan odebrać fax. Ten rachunek prosze przesłać na adres w Mladej Boleslav, ale na kopercie prosze napisać moje imię i nazwisko. Rozumiem Pana doskonale, rozwiążemy tą sprawę. Pozdrawiam serdecznie. Będziemy w kontakcie. Iza---------------------------------------------------- Pani izo jesli nie wyplacicie Darkowi umieszcze nastepne meile wiec prosze o kontakt
Jak obiecałem to dotrzymałem słowa skoncza klamstwa i oszukiwania ludzi ja to dopilnuje juz niedlugo wkleje link z moja stronka.pozdrawiam .smerffetko odezwij sie
dzisiaj wieczorkiem wkleje nastepne ale jeszcze czekam na kontakt ja nie zartuje.za duzo tam biedowałem a nie beda mnie jakies zlodzieje okradac zaplacicie mi jeszcze za nadgodziny z ustawowymi odsetkami.Nie znacie mnie myslicie ze u was pracuja same oszolomy.Ze jak wroca nie bada sie domagac.Oj ja nim nie jestem nie z taka firma sie sadziłem i wygrałem znam sie na prawie i mam znajomych ktorzy sie takimi sprawami zajmuja.Bede wieczorem :):):)
a tego nie rozumie zeby ciezko charowac i jeszcze sie prosic o wyplate,a kordynator jeszcze pisze ze postara sie zalatwic.wy tam dopilnujcie zeby wszystko bylo na czas.Przez was nie bylem ubezpieczony 3 miesiace dostałem kare.Przez wasza opiszalosc gdybym nie interweniowal do dzisiaj bym pewnie nie miał.I prosze mnie nie nachodzic naganiacze bo zmieniłem nr gg.A jeden kto do mnie pisał i mi..... juz jest namierzony zglosiałem to.Za madry jestem na takie cos.Ja tu opisałem prawde ,chce aby kazdy kto tam pojedzie wiedzial jak tam jest.W moich wypowiedziach nie ma zadnego kłamstwa naleze do ludzi szczerych i uczciwych i walczez oszustami!!!!!!!
miras1975 , od dwoch tygodni obiecujesz , ze tutaj cos umiesciasz , link z Twoja strona o pracy w Czechach czy jakiegos maila ,
chetnie bym sobie poczytal , wiec doczekamy sie czy jest to tylko jakas forma szantazu ?
Jest umieszczony chyba ze nie umiesz czytac i czekasz na tatusia kiedy przyjedzie.Ja nikogo nie szantazuje.Podac podam link narazie sobie ulepszam stronke.Napewno nie bedziesz mile tam widziany bo jestes strasznie dociekliwy popatrz wyzej juz meil jest w klejony ze naleza sie ludziom urlopy!!!!!!!!!!!!!!!
Aha , sorki przeoczylem go bo te forum jest troche nieczytelne. No to czekam na link do strony :)
Hmm..praca wydaje mi sie nawet ciekawa , szkoda ze zakwaterowanie jest tak tragiczne jak tutaj pisza , pokoje mogly by byc chociaz 2-osobowe .
Sadzisz , ze bylbym tam niemile widziany bo jestem podejrzliwy ?:)))
Pozdrawiam.
Nieszkodzi zdarza się,tak wkrotce zobaczysz.Jeszcze wkleje nastepne e-meile.Nie wiem czy wszyscy wiedza o co tu chodzi.Wiec tłumacze,wyzej wkleiłem E-meila ktorego mi posłała Pani Iza nie wszyscy moze wiedza kim jest,ale ci ktorzy tam pracowali wiedza kim jest i o kogo chodzi.Ja domagałem sie swiadectwa jak i za urlop.Ja dostałem pieniazki,bo jestem taki ze walcze o swoje.Moze pomyslicie ze to moja słowa.To jest meil posłany przez Pania Ize.mam orginał wrazie czego moge zaprosic i pokazac.Moj kolega sie rowniez domagał zapłacenia za nadgodziny i wiem ze dostał od nich bo mam swietny kontakt z nim.Wszystko byłobu dobrze gdyby wypłacili mojemu najlepszemu koledze co mieszka w moim miesice.A tego nie zrobili poprostu olali to.Wiec to tak plazem nie przejdzie odbedzie sie Sad pracy wiem cos o tym bo sie sadziłem.Robia wyjatki Ci co sie upomna zagroza Sadem dostana a tysiace jest ludzi co nie dostali za urlopy .Tam macie dowod tego ze dostałem z urlop.Domagajcie sie tez bo to sa wasze ciezko zarobione pieniadze.Nie bojcie siea to ze to mafia dobrze wiem,ale ja sie ich nie boje.Pisze prawde jak tam było,my to musimy zmienic wspolnie nie dac sie oszukiwac....
Wiem ze jest tu moich duzo wpisow ja sie nie mszcze za to ze tam nie zarobiłem ale za to ze oklamuja nas maja nas za czarnych murzynow,chcieli abysmy dla nich pracowali na okraglo,ale ile mozna tak pociagnac miesiac dwa????Ale co ten siadzie nastepni dojada....
hej:)....Widze a raczej czytam ze kazdy ma cos ciekawego do powiedzenia na temat rzczywistosci zycia w czechach a dokladnie pracy w panasonicu i wszystkiego co z tym zwiazane..SLUCHAJCIE ja wam wszystkim powiem tak ze kazdemu polecam sprobowanie pracy w czechach i przekonaniu sie na wlasnej skorze jak to jest..!!!!!!!!Czytam przerozne opinie i przyznaje szczerze ze jestem lekko zdezorientowana co o tym wszystkim myslec...na szczescie pracuje juz 2 miesiace i moge wam powiedziec ze jak ktos chce cos sobie zarobiec to mu sie to uda:D:D a wystarczy tylko pracowac pracowac i jeszcze raz pracowac czyli jak sie domyslacie zrezygnowac ze wszystkich mozliwych przyjemnosc (czego z calego serduszka odradzam)...u mnie na ubytowni w ZBUCHU to jest tak...noooooooooo jakby wam to powiedziec.......jest zebrana garstka ludzi najrozniejszego pokroju...ale nie narzekam...bo wiem ze zawsze moglo byc gorzej:) eska rzeczywiscie placi malutko bo co to jest 50 koron na godzine...no wlasnie nic!!ale jak ktos tam jedzie zeby sie wyrwac z domu odciazyc troszeczke rodzine ubrac sie i troche sie pobawic albo uciec od bylego faceta:D:D...to mozna spokojnie sprobowac...ja przyznaje szczerze ze nie zaluje:p i nie dlatego ze zarabiam nie wiadomo ile albo ze tak strasznie mi sie podoba ale dlatego ze poznalam swietnych ludzi zdobywam nowe dozwiadczenia w dziedzinach najrozniejszych i przede wszystkim nie siedze bezczynnie w domu i nie narzekam ile to ja bym nie chciala zrobic jak mi to zle i wogole...po prostu pojechalam sprawdzilam i po swietach wracam!Jak macie pytania to jestem pod nr 7773490gg opowiem wam wszystko...teraz lece juz spac..buziaczki papa
U..BYTOWNIA TAKA NAWET JAK NA ESKE...WIDZIELISCIE MALWINY?
B..AR OTWARTY 24H
Y..YYYYYYYYYYYYYYY??..JAKIEŚ PYTANIA??
T..RUDNO TUTAJ SIE NUDZIC
O..BIADKI TYPU: ZUPKI HINSKIE I PIWKO
W..ODA PO KTÓREJ WYCHODZA WŁOSY
N..ADGODZINY KTORYCH WCALE NIE TRZEBA BRAC
I..MPREZKI W PILZNIE:D:D:D:D:D
A..WANTURY?..TAK CZASEM:P:P

Z..BUCH TO TAKIE LEKKIE ZADUPIE
B..URZLIWE ROMANSE
U..WAGA NA UCIAZLIWYCH WSPOLLOKATOROW:)
C..ISZA NOCNA OBOWIAZUJE PO 22.00..WSZYSCY JA NA BANK PRZESTRZEGAJA:):)
H..AHAHAHAHAHA...JEDZCIE I SPRAWDZCIE:)!!
Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 1169