Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 1169
ja i 2 kolegow chcemy jechac sprobowac jada z nami 2 kolezanki
Rybek-plzen witaj jestem ciekawy jak sie załatwia taki stały pobyt.
Witaj mam pytanko czy to co pisza agencje ile sie zarabia czy to jest prawada i jak praca ciezka jest a noclegi sa w porzadku prosze o odp.
witam
Byłem w czechach w pracy przez ponad miesiac i zjechalem spowrotem.niepracowalem w panasonicku tylko pracowalismy w chtesovie w firmie MD ELOMNT przez agenture trand prace czy jakos tak.wiem ze robili tez tam ludzie z heroji.my niestety przez ta agenture mielismy straszne zarobki (68 koron brutto/h)heroja jak tam pracowala to miala 70 koron a po przepracowaniu ponad 220 godzin mieli 5 koron wiecej. praca nawet lajtowa siedzialo sie i przez caly czas robilo kable na masznach nie to co w panasonicku ze sie stoi 12 godzin przed tasma i niemozna usiasc.my pracowalismy po 8 godzihn kto chcial zostac na nadgodziny to zostawal.ja wrucilem bo juz niewytrzymalem w sensie mozna poweidziec troszke psychicznym no i wkurzaly mnie te zarobki.najlepiej jak ktos chce jechac to zgraną grupa z dziewczyna czy znajomymi ja bylem sam wiec sie zamulało i to strasznie.z tego co ja zauwazylem czesi niezbyt przepadaja za polakami wiec trzeba uwazac (takie moje odcyucie przynajmniej)

co do pracy tam niewroocil bym juz chyba niewiem zobaczmy jak bedzie w polsce ale jak znajde prace za np 1500zl czy nawet 1200 to wole siedziec tu niz tam za 2000 zl

pozdrawiam

jak jakies pytania to 6[tel]
Byłam w Czechach 19.11.06 i stwierdziłam że to co agencja z Krakowa czy z Katowic MAX SERVICE obicuje to totalna bzdura żadnych bonów nie dostaną na początek dopiero po miesiącu pozatym radzę dokładnie czytać co się podpisuje p raca w Czechach w skodzie to dobra dla kogoś zdesperowanego lub osób bezdomnych ja bzdurnych umów nie podpisałam i wruciłam jak coś to proszę pytać
Prosze nie pisac, do mnie czyli Miras12 w sprawie pracy.nie udzielam zadnych informacji w tej sprawie.To co napisałem wczesniej jest szczera prawda.wkrotce ukarze wszystkim pracujacym,nie pracujacym co im sie nalezalo.ja to wywalczyłem....jeszcze czekam na odpowiedz z firmy...
Smerfetta co tak zamilkłas??? mam nadzieje ze nic Ci tam nie zrobili w czechach po twoich wypowiedziach na forum.bo nie wiem czy wiesz ale wiedza kim jestes.Martwie sie o Ciebie,bo pisalismy ze soba a teraz zamilkałas.Odezwij sie
Hmm.ale tu cisza jutro napisze wiecej,cos obiecałem.pozdrawiam wszystkich:)
czy ktos wie cos na temat firmy presente s.r.o mieszczaca sie w pilznie .pozdrawiam i prosze o informacjie [email]
a jak z dojazdem do pilzna czym tam jechałes swoim samochodem.
z jakich granic polski kursuje ten pociag do pilzna
z jakich granic polski kursuje ten pociag do pilzna
to jak najlepjej jechac
Ech czytam i sie boje. Mam chec tam pojechac czyli do tej fabryki Panasonic.
Z tego co wnioskuje czytajac te forum to agencja heroja jest najlepsza.
Czy moze sie myle. Jedno wiem jak ktos jedzie tam - to po to by cos zarobic.
Picie i libacje rozumiem ale nie non stop. Ja przynajmniej juz swoje w zcyciu wipilem a 6 browarkow czuje zupelnie niezle. Ale wracajac do sprawy czy naprawde warto tam pojechac ile konkretnie zarobie, czy warto brac z soba samochod, no i czy sie to oplaca. Znalazlem takie cos :http://www.infopraca.pl/oferta/pOferta.ij/Pracownik-linii-produkcyjnej-Panasonic/Czechy/job=2466F1E9-1422-B17B-A4F7764934C4C1A5
Co do firmy Heroja - szykują się ostre zmiany od stycznia. Panasonic wyrzuca dużą częśc agentur, ale Heroja ma podpisany kontrakt jeszcze na rok (z tego co się dowiedziałem). I z tego co wiem, to Kovacz wraz z ekipą zaczynają już teraz lepiej traktować swoich pracowników. Co do tej strony powyżej - to ogłoszenie jest ok. Wiem bo sam z niego pojechałem :) Gościu który to załatwia jest ok, wytłumaczy wszystko co i jak. W Heroi nie jest tak źle - co innego Work Service, EdyMax, itp. Heroja jest z nich wszystkich najlepsza. Płacą w terminie, dowożą do pracy i do domu. Nawet jak sie ktoś spóźni na autobus, to zawracają kierowcęm i wraca nawet po jedną osobę. Pozatym zawsze z Izą można sie dogadać. Peter i Sylwia też są ok, jak sie ma jakiś problem, to pomagają rozwiązać (chociaż Peter to burak). Tak więc reasumując, z powyższego linku można jechać, facet ma ciągły kontakt z tymi, co ich wysłał, no i z szefostwem Heroi (a to ważne!).
Dzieki a ile moge tam zarobic ?
ile kosztuje mieszkanie itd ?
A jeszcze spytam --- Jesli sie zdecyduje na wyjazd kozystajac z tej podanej przezemnie oferty bede zatrudniony pzrez ta agencje Heroja ?. Tam pizse ze pzryjezdza po nich autobus tej firmy wiec chyba tak. Z pracodawca nie rozmawialem bo pierw chce sie cos dowiedziedz. Ale z gory za rady i wskazowki dziekuje.
Ile bedziesz zarabial? Tam placa 60 koron (ok 8 zl) za godzine na dziennej zmianie i 72 korony (prawie 10 zl) na nocnej zmianie. Standad to 164 godziny (nocek i dniówek razem) + nadgodziny + bonus (bedzie ok. 3000 koron). Spokojnie można 2000 złotych wyciagnac pracujac z nadgodzinami. Widzisz, ja teraz jestem na przyklad w Polsce, mam kilka dni wolnego. Ale mowie Ci - jest SUPER! A tak, bedziesz zatrudniony bezpośrednio w Heroi. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz,jak bede jeszcze w kraju to dam znać
Spytam jeszce - Ta firma rekrutujaca to ten Gawo Prowork, czy zalatwia sie sprawy przez InfoPracaPL, Ta pierwsza ma siedziby w gdyni i Warszawie, ale jak patzrylem ma oddzial w lublinie bo ja stad jestem. Z jaka firma zalatwiales sprawy rekrutacji do pracy? i czy mozesz podac namiary tej firmy.
A ta premia spytam jeszce uzalezniona jest od widzimisie kogos czyli osob wyzej stojacych, czy to jest standard np jako dodatek do pensji miesiecznej, czy jest to uzaleznione od przepracowanych godzin badz to czy sie podejmuje prcy w nadgodzinach czy nie ?
Z Gawo, Prowork czy Impelów nie korzystaj... Napisz do gościa na [email] i on Ci odeśle dokumenty. On bezpośrednio współpracuje z Heroją, nie jest żadną podagenturą, która wysyła byle kogo aby tylko kasę trzepać.Widziałem jakie Impel ma wieżowce i samochody, za głowę byś się złapał... MARMUR jest wszędzie :) A ten gość Cię poprowadzi "za rękę".Pozdro
serdecznie dziekuje ci za pomoc
w gazecie widziałem znów ogłoszenie z "Sk EXPRES" do pracy w toyocie , może ktoś wie jak tam jest , czy lepiej niż w panasonicu?????
witam właśnie jade jutro do panasonika i chciałem sie dowiedzieć co potrzebuje tam na start czy jet tam jakaś lodówka łazienka i ogónie jakie są warunki mieszkalne
witam mój wujek już dwa razy jechał do czech z firmy SKS Ekspres za pierwszym razem pracował w pardubicach całe 3 dni to jest śmieszne to co oni obiecują mija sie z tym co zastajemy na miejscu kto to widział żeby były mieszane pokoje i żeby w pokoju oprócz mojego wujka nie było ani jednego polaka tak było w pardubicach na składaniu komputerów.... za 2 razem było lepiej praca w pilźnie w Panasoniku pokoje nie byly mieszane mieszkałem z polakami luzz ale kto to widział żeby zapier... po 12 godzin by na koniec miesiąca mieć przynajmiej 10000 koron to trzeba być idiotą albo białym mużynem ja tu czegoś nie rozumie obiecują nam kokosy a wracamy z długami co to kur... jest praca czy wyzysk podsumowując to wszystko pierd..... prace w czechach i całe czechy pozdrawiam Ps: nie mam kręgosłupa ze stali i nie jestem robotem by zaperd.... po 13 godzin jeśli komuś to odpowiada to życze miłej podruży ale 2 miechy to góra potem wrucisz ze łzami w oczach Pozdrawiam Matiz
[wpis usunięty]
Witam mam pytanko może odpiegam troszkę od tematu ale wie ktoś może coś o firmie OTASS rekrutują do skody chciałem się poradzić czy warto ryzykowac i jechać tam do pracy prosiłbym o jakiekolwiek odpowiedzi najlepiej na mejla [email] z góry dziękuje
ja pojechalam przez Impel do Czech i nie moge nic im zazucic, nie obiecywali gruszek na wierzebie ani nic w tym stylu, od razo powiedzieli ze mieszka sie w hotelach pracowniczych i jak moze tam byc, ale jechalam pracaowac a nie odpoczywac!!! Fakt siedziba firmy bardzo ładna, ale to mnie utwierdzilo tylko w przekonaniu ze nie jade z jakimis oszutami, ktorzy nie maja nawet wlasnej siedziby i telefony stacjonarnego a interesy zalatwiaja w kawiarniach. nie mowiac o tym, ze jedynie ludzie z impela przyszli na dowrzec sprawdzic czy wszytsko ok, sprawdzili liste itp. a ci ktorzy jechali z innych agencji sie tylko pytali czy napewno sa na liscie bo od nich nikt nie przyszedl. zreszta koleznace tez polecilam impela bo sprawdzona firma i tez z nimi pojechala tyle ze do Anglii i w sumie tez zadowolona wrocila.
Zastanawiam się co ma wspólnego to, że pracownicy firmy jeżdzą dobrymi samochodami i siedziba firmy jest porządna z zarzucaniem firmie nierzetelności, sytuacja kształtuje się zupełnie odwrotnie. Taka firma jest dowodem rzetelności, dobrego prosperowania oraz pomocy, dla ludzi którzy za jej pośrednictwem wyjeżdają. Sprawdziłam firmę działającą pod adresem [email] i ciekawe, że nie posiadają nawet adresu firmy, który jest podany na stronie. Tylko dwa numery komórkowe, to powinno dać do myślenia... Ja osobiście chciałabym pojechać z firmy która jest największą z polskich firm wysyłąjących do Panasonica, a tym samym jest gwarancją bezpieczeństwa ludzi, a to jest przecież najważniejsze!!!
Jak można rekrutować ludzi pod prywatnym adresem emailowym??? Co to za pośrednik, który ma tylko kontakt pod dwoma numerami komórkowymi i adresem emailowym, nie będący zajestrowani w ministerstwie pracy, to jest nielegalne. Ludzie zastanówcie się co robicie. Zarzutyosoby wpisującej się pod nickiem Razorback zastanówcie się co robicie, podważacie wiarygodność takich dużych, wiarygodnych firm jak Impel. Znam kilka osób, które wyjechały z tą firmą i były zadowolone. Czytałam poniższe wpisy Razorbacku i zatsanawiam się jak osoby prywatne mogą pisać takie bzdury, że firma posiadające super wozy i marmury to podejżane, ja wolę z takie firmy jechać, bo mam większą gwarancje, że wyjeżdając z nimi mi też się powiedzie:)))
Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 1169