Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
811-840 z 1169
czy ktoś słyszał o firmie sk express?chcę wyjechac do pracydo Czech bądz na Słowację a ta firma podobno łatwi taką pracę.
czy ktoś słyszał o firmie sk express?chcę wyjechac do pracydo Czech bądz na Słowację a ta firma podobno łatwi taką pracę.
Czy macie jakieś oferty do pracy w CZ lub SK? Jeśli tak to proszę o kontakt pod numerem gadu gadu 1[tel]
jeżeli ktoś chce dowiedziec sie wiecej na temat pracy w Czechach proszę pisac na maila [email] lub dzwonic na numer 667 777 108.
Pozdrawiam:)
nie polecam wyjazzdu do czech bo zamiast tam to wywioza na slowacje
nie polecam wyjazzdu do czech bo zamiast tam to wywioza na slowacje
Czy na przełomie st/luty jedziecie do pracy w Cz do fabryki Skody?
mój numer gg 1[tel](zwykle jestem niewidoczny)
Witam wszystkich. Osobiście szczerze nie polecam agencji Trenkwalder Kappa, mieszczącej się m.in. w Krakowie. Wyjechałam od nich do czech dokładnie do fabryki czekoladek w Jablonec nad Nisou i to co było we wcześniej podpisanej umowie okazało się na miejscu zwykłą bzdurą. Kontrakt miał być na 3 miesiące z możliwością przedłużenia, okazało się ze jest to praca sezonowa na 2 miesiące i potem jak sobie sam nie znajdziesz pracy to możesz wracac do Polski. Warunki opłakane, mieszkaliśmy w noclegowni w której pod nami w tym samym budynku spali bezdomni, wychodząc do pracy lub z pracy wracając trzeba było szybko przemykać żeby nie czuć tego smrodu i żeby cie nie zdazyli zaczepic. Praca za stawkę niższą niz miała być zgodnie z umową, harówa na całego, Czeszki cały czas nas poniżały, poganiały itd. Okazało się że nasza agencja bierze od tej firmy połowę kasy którą oni dają na pracownika, czyli trzeba zaharowywać się żeby zarobić na agencję która ma czyste rączki i tylko wysyła głupich Polaczków do pracy obiecując im bóg wie co. Połowa kobiet które przyjechały ze mną wróciły do Polski po tygodniu. Ja z resztą wytrzymałyśmy te 2 miesiące bo rezygnując wcześniej trzeba zapłacić za noclegi, a ogólnie mówiąc z dojazdem, wyżywieniem (bardzo skromnym zresztą) za dwa miesiące odłożyłam może z 500 zł. Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uciekaj kto może od tej agencji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam zamiar złożyć doniesienie do prokuratury na nich bo takie oszustwa nie powinny uchodzić takim agencjom na sucho
hej mój mąż się wybiera przez polskie biuro pracy w Kielcach do skody w Mlada Boleslav jak byś mógł to napisz na maila coś więcej, zawsze lepiej jechac z kims znajomym, bo słyszałam ,że w tych hotelach rózne rzeczy się wyprawia chcemy wynająć tam mieszkanie. odpisz [email]
już byłam i nie mam zamiaru wracać po pierwsze dlatego że to za daleko a po drugie że WYZYSK. Byłeś już w biurze, czy dopiero kontaktowaliście sie przez tel? Będą wymagać zaświadczenia o niekaralności a to kosztuje 50zł. Powiedz im że nie miałeś czasu tego załatwić, podarują Ci. A to dlatego że tam jadą recydywiści i największe szumowiny społeczne, a dla kontrastu ludzie którzy chcą normalnie pracować i żyć. Nie wiem jak jest w panasonicu, ale nie słyszałam dobrych opinii, to zależy do jakiej roboty się trafi. Ja byłam w foxconnie, jak trafisz na LCD, czyli tzw. Zameczek to nie bedzie najgorzej jeszcze zależy co bedziesz robic. Od cisco trzymaj sie z daleka bo tam pracuja po kilka godz dziennie 2-3dni w tyg bo nie ma pracy albo po 16 codziennie np 6 dni a potem znów zastój. Z serwerów wyrzucili sk expres w lipcu 2007 nie wiem jak jest teraz. tam nie ma przestojów ale na hali jest 30-35stopni, no chyba ze do tego czasu naprawili klime. hotel w skali 1-10 oceniam na 4. na wyplacie nie oszukiwali. zastanów sie, popytaj dobrze. powodzenia
Ty już lepiej nie organizuj wyjazdów do Celestica ani gdziekolwiek indziej bo jesteś kolejnym małym polaczkiem czyli oszustem. Twoje obietnice w ogóle nie pokrywają się z rzeczywistością (no może poza zakładową stołówką ale to małe piwo). Przed wyjazdem i w busie mówiłeś, że:
- słowacki pośrednik dla którego pracujesz załatwia najlepsze hotele (dukla lub pod horką) w których mieszkają sami Polacy oraz Czesi,
- stawka godzinowa wynosi 80-85 kc na godzinę i 13-15 tys kc na miesiąc,
- przejazd busem zakładowym z pracy i do pracy jest bezpłatny,
- umowę podpiszemy albo w busie albo zaraz po przyjeździe,
- będziemy ubezpieczeni,

Efekt był taki, że zaraz po przyjeździe (październik 2007) czekaliśmy godzinę pod Duklą, po czym okazało się, że nie ma wolnych miejsc. W busie po kilku piwkach obiecywałes nam złote góry i krytykowałes polskie agentury, ktore oszukuja ludzi. Następnie wywiozłeś nas do drewnianego baraku w jedovnicach, który mieścił się w lesie. Na pytanie: gdzie te najlepsze hotele odpowiedziałeś: tez tu kiedyś mieszkałem (ale szczerze to ch.. mnie to interesowało). Sąsiadów w baraku mieliśmy wyborowych: cyganów, bułgarów, rumunów. Gdy nadchodził piątek wieczór to trzeba było mieć mocne nerwy (wrzaski, bójki,wandalizm, dosłownie dziwki po ścianach latały itd). Barak ten nie miał recepcji, każdy mógł w nim przebywać, drzwi do pokoi wyglądały tak jak do łazienki tzn. z szybką. W jedovnicach były 2 sklepy spożywcze a w soboty i niedziele czynne od 8 do 10. Nie podpisywaliśmy żadnych umów ani w busie ani zaraz po przyjeżdzie. Ty zaraz po przyjeżdzie wyjechałeś do Polski. Gdy do ciebie dzwoniłem po kilku dniach to mówiłeś, że koordynator może tam kiedyś umowy doniesie. Na całe szczescie nie doczekałem tej chwili. W autobusie wypełnialiśmy jakieś dziwne ankiety z pytaniami typu: gdzie pracują rodzice (nie wiem po co ci takie informacje?). Na szkoleniu okazało się, że za przejazd zakładowym autobusem będa nam z wypłaty odtrącali 350 kc miesięcznie. Ubezpieczenie zdrowotne podobnie jak zarobki były tylko twoim marzeniem (ludzie, którzy tam zostali mówili, że o ubezpieczeniu oraz o stawce godzinowej 80 kc netto mogą tylko pomarzyć a koordynator oszukuje na wypłatach). Wraz z nowym rokiem wszystkich Polaków zwolniono z Celestica.

zgadzam sie z wczesniejszym postem: wszystkie agentury powinny zostac zlikwidowane za oszustwa, wiekszosc polakow ktorzy wyjezdzaja do pracy w czechach to menele i zlodzieje,
apel do ludzi na poziomie: unikajcie pracy w Czechach,
sorry za błedy,
amen,
Ty już lepiej nie organizuj wyjazdów do Celestica ani gdziekolwiek indziej bo jesteś kolejnym małym polaczkiem czyli oszustem. Twoje obietnice w ogóle nie pokrywają się z rzeczywistością (no może poza zakładową stołówką ale to małe piwo). Przed wyjazdem i w busie mówiłeś, że:
- słowacki pośrednik dla którego pracujesz załatwia najlepsze hotele (dukla lub pod horką) w których mieszkają sami Polacy oraz Czesi,
- będziemy ubezpieczeni,

Efekt był taki, że zaraz po przyjeździe (październik 2007) czekaliśmy godzinę pod Duklą, po czym okazało się, że nie ma wolnych miejsc. W busie po kilku piwkach obiecywałes nam złote góry i krytykowałes polskie agentury, ktore oszukuja ludzi. Następnie wywiozłeś nas do drewnianego baraku w jedovnicach, który mieścił się w lesie. Na pytanie: gdzie te najlepsze hotele odpowiedziałeś: tez tu kiedyś mieszkałem (ale szczerze to ch.. mnie to interesowało). Sąsiadów w baraku mieliśmy wyborowych: cyganów, bułgarów, rumunów. Gdy nadchodził piątek wieczór to trzeba było mieć mocne nerwy (wrzaski, bójki,wandalizm, dosłownie dziwki po ścianach latały itd). Barak ten nie miał recepcji, każdy mógł w nim przebywać, drzwi do pokoi wyglądały tak jak do łazienki tzn. z szybką. W jedovnicach były 2 sklepy spożywcze a w soboty i niedziele czynne od 8 do 10. Nie podpisywaliśmy żadnych umów ani w busie ani zaraz po przyjeżdzie. Ty zaraz po przyjeżdzie wyjechałeś do Polski. Gdy do ciebie dzwoniłem po kilku dniach to mówiłeś, że koordynator może tam kiedyś umowy doniesie. Na całe szczescie nie doczekałem tej chwili. W autobusie wypełnialiśmy jakieś dziwne ankiety z pytaniami typu: gdzie pracują rodzice (nie wiem po co ci takie informacje?). Na szkoleniu okazało się, że za przejazd zakładowym autobusem będa nam z wypłaty odtrącali 350 kc miesięcznie. Ubezpieczenie zdrowotne podobnie jak zarobki były tylko twoim marzeniem (ludzie, którzy tam zostali mówili, że o ubezpieczeniu oraz o stawce godzinowej 80 kc netto mogą tylko pomarzyć a koordynator oszukuje na wypłatach). Wraz z nowym rokiem wszystkich Polaków zwolniono z Celestica.

zgadzam sie z wczesniejszym postem: wszystkie agentury powinny zostac zlikwidowane za oszustwa, wiekszosc polakow ktorzy wyjezdzaja do pracy w czechach to menele i zlodzieje,
sorry za błedy,
moja odpowiedź kierowana jest do postu napisanego przez:
tanamerah 18 Wrz 2007, 08:32
Napiszę tak. Moja córka pracowała tam na wakacjach i sobie chwali. Było to organizowane przez słowacką agencje pracy TRENKWALDER/MS-ATLAS.Jestem akurat ich pracownikiem. Pracuja tam jeszcze ludzie z tego wyjazdu, ale chce ich przenieść do Rajecka / też CELESTICA, ponieważ tam teraz prowadzimy nabór. Na początek płaca wygląda tak 12000 czk. przy 150 godz. warunek musi być przepracowany miesiąc. Warunki mieszkaniowe dobre, żadnych dopłat.Po miesiącu, dwóch mozna się spodziewac podwyzki ok. 2000 czk.Obiady na stołówce zakładowej /dopłata 25-40 czk./ Wyjazdy organizuję z Polski i jadę z ludzmi na miejsce gdzie załatwiam wszystkie formalności, następnie przekazuję ich koordynatorowi słowackiemu, który się w dalszym ciągu nimi zjmuje. Wyjazdy co 2 tygodnie. W razie jakich problemów przyjezdzam i staram sie wszystko załatwic.
Więcej info na [gg]
[CYTAT]tanamerah 18 Wrz 2007 /Napiszę tak. Moja córka pracowała tam na wakacjach i sobie chwali. Było to organizowane przez słowacką agencje pracy TRENKWALDER/MS-ATLAS.Jestem akurat ich pracownikiem. Pracuja tam jeszcze ludzie z tego wyjazdu, ale chce ich przenieść do Rajecka / też CELESTICA, ponieważ tam teraz prowadzimy nabór. Na początek płaca wygląda tak 12000 czk. przy 150 godz. warunek musi być przepracowany miesiąc. Warunki mieszkaniowe dobre, żadnych dopłat.Po miesiącu, dwóch mozna się spodziewac podwyzki ok. 2000 czk.Obiady na stołówce zakładowej /dopłata 25-40 czk./ Wyjazdy organizuję z Polski i jadę z ludzmi na miejsce gdzie załatwiam wszystkie formalności, następnie przekazuję ich koordynatorowi słowackiemu, który się w dalszym ciągu nimi zjmuje. Wyjazdy co 2 tygodnie. W razie jakich problemów przyjezdzam i staram sie wszystko załatwic.
Więcej info na [gg] [CYTAT]

Moja odpowiedź:

- będziemy ubezpieczeni,

zgadzam sie z postem bogjam25: wszystkie agentury powinny zostac zlikwidowane za oszustwa, wiekszosc polakow ktorzy wyjezdzaja do pracy w czechach to menele i zlodzieje,
sorry za błedy,
w 2007 roku z naszej agentury do pracy wyjechało 2700 zadowolonych osób!!!!!!
tel. 667 777 108
szukam pracy dla dwóch osób w Czechach.Czy jest ktoś kto może napisac coś konkretnego?Jestem w trakcie załatwiania pracy w panasonicu przez work service,ale dam sobie z nimi spokój.Interesują mnie zarobki ok.2000 przy 200 h.pracy.Czy polecicie mi jakaś konkretną,uczciwą agencje?Oszuśc,prosze ode mnie z daleka.Moje gg.2881781 prosze o odpowiedz.pozdrawiam
Ty lepiej nie mieszaj ludziom w głowach! Mam ci przypomniec jak jeszcze niedawno zachwalałeś mi słowackiego pośrednika? Noi prace w Czechach oczywiście, a teraz co znalazłeś inną pracę i głupoty wypisujesz? A może to mi bredni naopowiadałes????? Nie wierzcie mu jeszcze niedawno wybierał się do Czech a teraz co? czy osoba tak oszukana jak to opisuje wogóle mysli o powrocie? Zastanów się troszke nad sobą :)
TO BYŁO DO ,,POSTINOR 84"
dziewczyno jak ty nic nie rozumiesz i nie rozumiesz,
gdy z tobą pisałem (jakieś 2 tyg. temu) to nie wiedziałem jeszcze, że ludzie z mojego wyjazdu zostali oszukani (brak ubezpieczenia, oszustwa na wypłatach, zwolnienia po 2 miesiącach) przez tanamerah (gość jak zdążyłaś zauważyć nie ma nic na swoje usprawiedliwienie, gdy nie ma ofert pracy to nie jest zbyt rozmowny, zbyt ufa swoim podwładnym a ci robią go w tolka banana),

pisałem ci z kolei o warunkach mieszkaniowych, sąsiadach, wiosce oraz dopłatach do busu zakładowego,

nie miałem żadnego "ale" do wykonywanej pracy oraz firmy,

obecnie nie pracuję i rozglądam się za wyjazdem, problem jednak w tym, że nie ma uczciwych pośredników,

twoja nienawiść bierze się stąd, iż twój mąż oskarżył cię o to, że romansujesz z moją osobą, ja natomiast pisałem z tobą tylko i wyłącznie o pracy w czechach, ja nie pożądam żony bliźniego swego ani żadnej rzeczy, która jego jest,

ludzie są tylko mili wtedy gdy potrzebują pomocy, ty się właśnie do takich osób zaliczasz, po udzieleniu wielu informacji mieszasz mnie z łajnem,

ty oraz twój mąż namawialiście mnie do wyjazdu do skody z polskiego biura pracy, podałem im wszystkie swoje dane wraz z numerem pesel oraz dowodu, efekt jest taki, że od 2 tyg się do mnie nie odzywają, za takiego pośrednika to ja dziękuję,

pzdr.
Praca w Czechach!! Wyjazdy już w marcu.. Fabryki w Pilznie i nie tylko!

W celu uzyskania szerszej informacji proszę o kontakt mailowy - imie, nazwisko oraz numer telefonu
Praca w Czechach!! Wyjazdy już w marcu.. Fabryki w Pilznie i nie tylko!

W celu uzyskania szerszej informacji proszę o kontakt mailowy - imie, nazwisko oraz numer telefonu
kontakt mailowy: [email]
Wybieram się do pracy do CZech, możęcie mi podać jakieś inforamcje mi przydatne, lub pmoc w jakiej agencji najlpeiej załatwić pracę i do jakiego miasta w CZechach. Mnie interesuje praca w Czeska Republika – Pilzno w Pracownik linii produkcyjnej telewizorów plazmowych i LCD (PANASONIC AVC) lub Czeska Republika – Mlada Boleslav jako Pracownik linii produkcyjnej samochodów osobowych , Polskie Biuro Pracy, macie możę jakieś nie przyjemne doswiadzcenia z tą agencją lub w tych dwóch zakladach. PRoszę pisać tutaj lub na moje g-g 9859472 , dziękie za wiadomości
jedzie ktoś może do panasonica pilzno przez ab-consulting?albo był?chciałbym się dowiedzieć czy warto
co do panasonica omojajcie go szerokimi lukami oboz pracy fajne tam sa tylko slowaczki inna praca w plzen owszem ale nie japonski syf.agentury edymax tetra owszem co do ski i work servic jak najdalej dwie pice
Temat przeniesiony do archwium.
811-840 z 1169