Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
721-750 z 1169
Witam,dostałem propozycje pracy w Panasonicu i juz sam nie wiem co o tym myslec ,moze ktos z was mogłby opisacjak tam naprawde jest,jak z kasa,jak wyglada ten hotel robotniczy,rekrutacje robi firma Gawo .Dzieki za szybka odpowiedz
czesc!mam pytanko?pracowalem w Tatungu w Pilznie przez lipiec i teraz dostalem na konto kase i nie moge wybrac w Polsce kasy a mam konto w Volksbank to jest czeski bank!czy w Polsce nie mozna wybierac kasy z czeskiego konta????jak wkładam karte do bankomatu to pisze ze jest nieaktywna pytalem sie we wszystkich banakch i nie moga mi pomoc!!!pomuszcie mi!a wy jak wybieracie kase z czeskich bankow w Polsce??moje gg to 6923800 piszcie!!!!!!!!pozdro:)
hej:) byłam, widziałam i sprawdziłam. JAK TYLKO się obronię jadę z powrotem. Wcale nie jest tak jak większość pisze, że źle i wogóle. Byłam w Mlada Boleslav w skodzie i powiem Wam, że było super. PiFko za 50 gr na nasze, w prawdzie siuśki straszne ale po 12 godz pracy w skodzie nawet takie smakuje :) Pracowałam 4 dni i 3 kolejne miałam wolne dlatego mogłam poodpoczywać. Prawda jest taka, że zarabia się marnie ale jak się pójdzie na przedczas to już ok 2000 zł się wyciąga. Mieszkanie akurat ja miałam porażka, ale np. inni trafili lepiej. Zależy od tego gdzie cię dadzą. Oczywiście rzeczą jasną jest, że po 3 dniach kłóciliśmy się o lepsze mieszkanie i dostaliśmy ;p Prawda jest taka, że agencje w PL nie mają pojęcia jak tam jest. Ich zadaniem jest tylko nakłonienie ludzi do wyjazdu. Wymyślili sobie jedną śpiewke i ją powtarzają a jak już dojeżdżasz to zdajesz sobie sprawę, że zaraz za granicą kończy się jakiekolwiek powiązanie z firmą w PL, bo tak jak np. ja podpisałam umowę z pośrednikiem czeskim. A jak wróciłam na postój to gość z Pl agencji pytał się mnie jak tam jest. Po prostu kpina. Jeśli macie jakieś pytanka to walcie jak w dym 6195981. Pozdrawiam wszystkich, którzy byli, widzieli i piszą prawdę :)
jeszcze dodam, że byłam z polskiego biura pracy w kielcach ale jak sie okazało i jak mnie poinformowali czesi wcale nie musiałam jechac z biura a mogłam przyjechać sama na własną rękę i dostać od razu pracę u nich. Byłam w fabryce SKODY w Mlada Boleslav. nie powiem Wam jak jest gdzieś indziej ale tam jest ok. Nie jestem żadną alkoholiczką czy jakimś wypierdkiem, który by wytrzymał w byle jakich warunkach ale jak wiadomo za darmo nie ma nic, a tam mieszkania (większość) są naprawdę dobre. Jest jedna ubytownia na jasielskiej co wygląda jak garaż (ja tam byłam) ale jak pochodziłam po innych ludziskach to kurde wypas straszny :) TV, mikrofale i inne sprzęciory za free. Najważniejsze jest to, że wszystko można załatwić. My z chłopakiem po 3 dniach poprosiliśmy o inne mieszkanie i dostaliśmy. I mieszkasz z tym z kim chcesz, a nie do kogo Cię dadzą.
witam bylam z chlopakiem w czechach w celestice praca super ale firma ktora organizowala wyjazd oszukala nas work service warunki mieszkaniowe okropne placa 6000koron miesiecznie a gdzie tu zyc caly miesiac chlopak przez 2 tygodnie zyl na gruszkach my tez 22 tygodnie prosilismy sie o zaliczke i tez jej nie bylo mialy byc dojazdy do praavy a tu 4km na nogach w jedna strone miala byc wyplaata n do reki a tu konto trzeba zalozyc masakra...damska i meska lazienka razem prysznice okropne to byly baraki z dzrewa za pranie trzeba bylo placic nie bylo nawet gdzie wysuszyc ludzie uwazajcie na ta firme WORK SERVICE
Czy ktoś coś wie na temat agencji pracy Trenkwalder z Wrocławia
Witam wszystkich zainteresowany podjęciem pracy w Panasonicu za pośrednictwem Heroja. W imeniu firmy w której pracuję zapraszam do zapoznania się z naszą oferta zatrudnenia w tym zakładzie pod nr tel. [tel]lub e-mailowo: [email]
Jeśli nie pracujesz i nie nie trzyma cie w kraju myslę ze warto spróbować.
do niczego nie namawiam tylko proponuje i zachęcam do kontaktu z nami w celu zapznania sie z naszymi warunkami.To co mogę powiedziec juz teraz to na pewno to, że gwarantujemy darmowy przejazd do Czech.
pozdrawiam i zapraszam. :)
Witam wszytskich, ja jade do Pilnzna do fabryki kabli, lepsze warunki niz w Heroji, za ubytownie (hotel) nic sie nie placi, zarobki 65 KC, dofinansowanie wyzywienia. Jak ktos jest zainteresowany podaje namiary do firmy Impel we Wroclawiu z ktorej jade tel. [tel]lub [tel], ul. Ruska 3/4 pok.3.
siemka,pracowalem 7 miesiecy w panasoniku bylo w sumie spoko na pdp11,lcd5 to dla tych co znaja,pozdro dla ziomali z a zmiany,
powodzenia z impela trafiasz do heroii
czytam te wasze hisorie i sie dziwe ze dajecie sie robic w balona przez te agencje przeciez latwiej przyjechac tu samemu zalatwic pare papierkow i gotowe pracy jest dosyc czy w Panasonicu czy w Foxconie. Mieszkam w Pardubicach od XXX czasu i jakos nie spotkalem sie z zlym traktowaniem czy wogole z niechecia, fakt ze mam paszport niemiecki ale to niezmiena niczego bo mowie w pracy tez i po polsku postaram sie wrzucic linka z biura pracy w Pardubicach, zalatwiajcie sobie prace sami bez agencji pozdro
Witam.Czy moze ktos z Was wybiera sie do Panasonic-Plez 15.09.2007r.Ja jade przez AB Consulting.Jezeli ktos z Was sie wybiera prosze o kontakt [gg] .Pozdrawiam.
witajcie
no wreszcie panasonic chyba zabral sie za agencje. dostalismy dzisiaj pisemko pod tytulem "szanowni panstwo zarzad jest zainteresowany stabilizacja pracownikow" bleble ale jasno wynika z niego ze wszystkie agencje maja podniesc stawki dla pracownikow do min 80 koronek za godzinke. hehe, ciekawe co z tego wyniknie, znajac
tutejsze realia okaze sie ze syfiaste lozko w syfiastym pokoju jest warte tyle co mieszkanie w centrum pilzna bo nasze popieprzone agencje na pewno na czyms beda musialy to sobie odbic. zreszta ostatnio agentury zwoza samych wietnamczykow, bulgarow i rumunow a ci sie ciesza jak dostana 50 koronek, z polakami podobno sa same klopoty hehehe. tak trzymac
cze, mam malo czasu
od kogo dostali takie pismo i co ono oznacza? Moze zdradzilbys wiecej szczegolow na forum kazdy wyjezdzajacy tam wiedzial by z czym mozna sie spotkac. Pozdrawiam. :)
Elo!! jedzie może ktoś z Wrocka 16tego wrzesnia o 12:30 z WORK-SERVICE do Panasonica do Pilzna? [gg]
Czy moze ktoś jedzie do Panasonica-Plzen z Katowic 16.09 o 9.00?? [gg]
Witam.Ja właśnie wróciłem z Panasonicabyłem tam z dziewczyną.W sk express wszystko ładnie nam wytłumaczyli i dowiedzieliśmy sie wszystkiego(prawie wszystkiego)wraz z tą nową stawką 80 koron na godzine zdecydowaliśmy sie spróbować mimo tych wszystkich negatywnych opisów.Wyjazd mieliśmy 9.września czyli 3 dni temu:)Wszystko było ok .Zakwaterowanie mielismy w ubytowni(hotel)Zbuch zadupie jakich mało ale mniejsza z tym(idzie przeżyć nawet lodówka była i to był jedyny plus w tym hotelu reszta same - nie mówiąc już o tym że Polaków tera było tam dużo mniej niż Rumunów i Cyganów.Dodam jeszcze że do Panasonica pojechało nas 13 osób a wróciło 9 ale to za chwile.1 dzień w Panasonicu-to szkolenie no i mały teścik ale każdy go zdaje:)prawie każdy bo u nas 1 koleś odpadł za alkohol (ochraniaż go poczuł no i dali mu alkomat z 1.1 promilem wrócił do domu.Wszystko idzie super aż do momentu kiedy dają nam karty do podpisania (zapłata za buty gdy bedziemy odchodzić 800KORON!za buty które nawet za darmo bym nie wziął.Dużo osób z tego powodu sie zdenerwowało bo wszystkie agencje gadały że mamy swoje buty wziąść.druga sprawa to taka że tu w Polsce obiecują to i tamto że 1500zł na 100% sie wyciągnie a tu gówno prawda robi sie 3 dni następne 2 lub 3 masz wolnego.Nadgodziny mozna robić ale jak sie to majstrowi spodoba i napewno nie w pierwszym m-c!więc wychodzi to tak na pierwszy m-c (30dni)wyjdzie sie 150 godzin czyli 12000koron-800koron(buty)-30000koron hotel-koło 20000koron jedzenie(ale to trzeba bardzo biednie żyć żeby z tego wyżyć(bo co bedziecie robić w tych wolnych dniach!od pracy więc razem wyjdziecie koło 6200KORON!!!!!!!!!czyli 824zł na nasze.9 osób właśnie dostało nagłego objawienia i zrezygnowało odrazu w drugi dzień nie podpisując nic i oddając czyściutkie anty nike wracając w miłej atmosferze do domu.Tym którzy tam jadą życze powodzenia(tania siła robocza)
no niby ja jade z tego wroclawia ale jutro dzwonię sie dowiedzieć dokładnie co i jak odpisz mi jak najszybciej na mail jak jestes ciekawy co powiedzą [email]
no niby ja jade z tego wroclawia ale jutro dzwonię sie dowiedzieć dokładnie co i jak odpisz mi jak najszybciej na mail jak jestes ciekawy co powiedzą [email]
Witam. Jestem zainteresowany pracą w Czechach z firmy SK Express. Praca stojąca mnie nie przeraża ponieważ byłem w wojsku i przeżyłem gorsze chwile. Większość komentarzy na forum jest niestety negatywnych (płace rzędu 1200zł-wyżywienie, kradzieże, brud smród ubóstwo)

Pytania:
- co sądzicie o firmie SK Express?
- ile osób przeważnie jedzie do Czech podczas takiego naboru?
- ile kasy należy wziąć ze sobą do Czech?
- za ile można zjeść tam obiad?
- jak oceniacie warunki pokojowo-sanitarne?
- ilu osobowe są pokoje?
- ile kasy na miesiąc można odłożyć?
- czy wypłata jest wpłacana do ręki czy na konto?
- czy kradzieże w pokojach są na porządku dziennym?
- czy do pracy w Czechach jeżdżą ludzie rozrywkowi?
Pracował ktoś może w Kladnie koło Pragi? w fabryce jakiś części elektronicznych, .
Mnie zaproponowano tam pracę ale wtej chwili niedam rady wyjechać ale może w przyszłości
Prosze o informacje czy nie oszukują, i czy rzeczywiście zarobiłoby sie na nasze 1730 zł+ zakwaterowanie gratis w htelu pracowniczym....
dowiedzialem sie o pracy w Pilzen znetu nie wysłałem nawet cv - zadzwonilem mówia w WORD SERWIS 1500netto , odp. , że za mało i dz dowidzenia. za 2dni dzwoni do mnie ten sam cwaniaczek i mówi że już 2000zł netto to mówie jade. Zabrałem ubranka nakupiłem żywności i w niedziele do wrocławi na plac Davida miały być dwa autobusy o 12.30 i jade. ok., zajeżdżam dzwonie stoi jeden , pełno ludzi albo żuli z pierwszej łapanki - klnących , pijących piwo itp. specyfiki - jest i autokar - "o Boże!" - taki lump na czeskich blachach , ze do ruch nie powinien być nawet dopuszczony. CZekan.... nikogo nie ma kompetentnego do rozmowy, Zednych papierów do podpisania - fajnie.. o 13ej kierowca po czesku mówi, że rzeczy do bagażnika i jedziemy ide dać torbe , ludie sie pchaja niektórzy tak pijani że bagaż rzuca nimi na prawo i lewo, oczy zajszczane jakby miesiąc pili, klna teksty wysmiewajace do czeskiego kierowcy itd - długo możnaby wymieniać i opisywać cały ten rozgariasz. Już mam wkładać torbe ale nagle........ NIE..... NIE!!! pierd.... nie jade wole w polsce nawet za 1000 zapychac, widziec przyjaciół rodzine i pójść na studium chodziaż niż z taki ludzmi żyć w jednym pokoju i w dodatku być robiony w kloca bo wszystko niby bezpłatne a jak sie okazuje naliczają i wymyślają cuda nie widy żeby kase urwać.żarcie tam droszsze , czesi jak kolego niżej już zauważył że nas nie lubia , a to za 1968r. - można wyrwać na ulicy a za takich np. współlokatorów łatwo napewno, jeszcze mnie te dziady , kloszardy okradną jak wyjde gdziesik. PRZZEMYŚLAŁEM TO I OSOBIŚCIE WSZYSTKIM ODRADZAM JAK JECHAĆ TO ZAROBIĆ I ODŁOŻYĆ I WIĘCEJ!!!! POSUMOWUJĄC - GRA NIE WARTA ŚWIECZKI LUDZIE I CZŁOWIECZKI. pozdro
MÓWIŁEM OCZYWIŚCIE O PANASONIC HEHEHEHHEE
chyba nie myślałeś, że do pracy do pepików pojadą sami dobrze wychowani studenci?
a już nie pamiętasz jak wyglądały wyjazdy i powroty z wojska?

- w jakiej cenie w pepikach stoi chleb, bułka, piwo, obiad, cola, woda?
- na jaki okres podpisywane są umowy o pracę (interesuje mnie firma sk express)?
- czy wypłaty przelewane są na konto?
- czy na miejscu w hotelu robotniczym cały czas są przedstawiciele z firmy pośredniczącej (czyli w tym wypadku sk)?
Najlepiej byłoby załatwić tam sobie pracę samemu + jakieś mieszkanie w pobliżu. Waham się prze wyjazdem tam, bo lubię spokój, a mieszkanie w tych pseudo hotelach i pilnowanie się na każdym kroku niezbyt mi się podoba. No a najlepiej byłoby pojechać z dobrymi znajomymi, a w moim przypadku to niemożliwe.
Ja co prawda reprezentuję TRENKWALDER ale na szczęście nie polski tylko słowacki.Powiem tak robią złą robotę i cieszę się ze w ogóle nie mamy nic wspólnego z polskimi agencjami.
Do rzeczy 22 września jadę z kolejną grupą do pracy do CELESTICI w Rajecku. Jak na razie nie ma narzekań, ani na zarobki /przy 150 godz. - 13000 czk./ ani na warunki mieszkaniowe /można sobie jakby się komus nie podobało wynająć kwatere prywatną, w tym wypadku firma płaci 3000 czk./osobe/Umowa jest w języku polskim i czeskim.Do obiadu dopłaca się 25-40 czk.
Jakby ktos był zainteresowany to mogę podac więcej informacji tel. 51[tel], [gg] .
Mamy też oferty pracy na Słowacji /obecnie KIA MOTORS 90 sk/godz., warunki mieszkaniowe bardzo dobre.Niedługo bedzie RENAULT na Słovenii /4,8 euro/godz/
Napiszę tak. Moja córka pracowała tam na wakacjach i sobie chwali. Było to organizowane przez słowacką agencje pracy TRENKWALDER/MS-ATLAS.Jestem akurat ich pracownikiem. Pracuja tam jeszcze ludzie z tego wyjazdu, ale chce ich przenieść do Rajecka / też CELESTICA, ponieważ tam teraz prowadzimy nabór. Na początek płaca wygląda tak 12000 czk. przy 150 godz. warunek musi być przepracowany miesiąc. Warunki mieszkaniowe dobre, żadnych dopłat.Po miesiącu, dwóch mozna się spodziewac podwyzki ok. 2000 czk.Obiady na stołówce zakładowej /dopłata 25-40 czk./ Wyjazdy organizuję z Polski i jadę z ludzmi na miejsce gdzie załatwiam wszystkie formalności, następnie przekazuję ich koordynatorowi słowackiemu, który się w dalszym ciągu nimi zjmuje. Wyjazdy co 2 tygodnie. W razie jakich problemów przyjezdzam i staram sie wszystko załatwic.
Więcej info na [gg]
OSZUKUJEMY dla Danc Contract s.r.o V Hajku 24, 312 14 Plzeń kandydatów zainteresowanie pracą tymczasową w Pilzeń jako: *Pracownik pomocniczy przy produkcji - PANASONIC -- CZECHY -NOWE ZASADY WYNAGRADZANIA * (wynagrodzenie przy 199 h łącznie z pełną premią i godzinami nadliczbowymi * to 2366 zł netto * przy kursie 1 korony czeskiej 0,135 zł) * praca stojąca przy linii produkcyjnej, dwie zmiany od 6.30 do 17.00 oraz 19.00 - 5.00. * bezpłatne zakwaterowanie, pokoje 3-4 osobowe z kuchnią i łazienką * wynagrodzenie 168h płatne po 70 KC/h, godziny nocne -- 85KC/h, dodatek za godziny nadliczbowe 12 KC/h * za brak nieobecności w pracy bonus 1000 KC miesięcznie * miejsce pracy: Plzen, * po 3 przepracowanych miesiącach przysługuje 10 dni bezpłatnego urlopu. * pracownicy mają dwa dni bezpłatnego szkolenia w pracy * wynagrodzenie płatne w gotówce * bezpłatny wyjazd w z Katowic w dniach 22.09- 29.09.2007r Wymagania: * dobry stan zdrowia * zdolności manualne * mile widziane osoby ze średnim wykształceniem, preferowane kierunki techniczne Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani naszą ofertą bardzo proszę o pilny kontakt telefoniczny [tel], 668[tel]w godz. 9.[tel].00, podpisanie znajdującej się w załączniku informacji o ofercie pracy oraz pilne przesłanie na adres e-mail [email] [email] *lub na nume*r fax-u [tel]* ZAPRASZAM Y!!! pozdrawiam Agnieszka Bulanda Doradca ds. Personalnych "AB-Consulting-Rekrutacje Ul. Bajana 25/1, Wrocław 52-314 Tel. [tel], Mobile - [tel]

Ja dostałem coś takiego i się zapisałem z kumplem,
czy ktoś wie coś o tej firmie? bo przeczytalem wszyskie posty i nic o tym ni ma.
I tak pojade zobaczyc z ciekawosci i pracowac normalnie nie przechalc calej kasy .Jedzie ktos 30 z Katowic z tej firmy?
a żeby zapisać się do AB-Consulting to należy udać się do wrocławia?

czy ktoś w najbliższym czasie zamierza wyjechać do czech z firmy sk express?

moje [gg] odezwijcie się !
Nie trzeba jeździć do wrocka, ja po prostu zadzwoniłem i wyjazd jest z Katowic :)
Zobaczymy jak to będzie.
Temat przeniesiony do archwium.
721-750 z 1169