Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 1169
ja jade w sumie pod koniec czerwca i własnie czytając wszystkie posty ,,niewiem czy firma impel przez kturą jade jest wiarygodna ale z tego co tu piszą to jest
hehe Browar Bedzie :)) Kobiety Tez :))Bedzie zabawa :)trzeba jechac :)
o wlasnie takie luzne podejscie mi sie podoba hehe ;] tylko zeby kobiet nie zabraklo :D no, ale... praca jednak na pierwszym miejscu bo nie bedzie za co pic :D
kurcze i dojechalem uwaga na agencje Danc Contract kreca i kombinuja robota w Panasonicu popieprzona nie mozna popatrzec w okno bo - 20% bonusa nie mozna sie oprzec bo minus 20% bonusa nie mozna kurwa nic bo minus 20% bonusa danc contrakt najpierw nam pierdzielnal wycieczke po czechach jechalismy 10 godzin przez Brno i Prage cholera wie po co jakby nikt sie na mapie nie znal ale chyba im chodzilo o to zeby nas umeczyc bo ubytownia przy panasonicu to byl koszmar na drugi dzien byl bunt az zjawil sie caly szef (przy okazji to byl obwieszony zlotem cygan a zwal sie Marian) zawiozl mnie na nowa ubytownie i pokazal gdzie nas przeniesie i to bylo ok ale byl tez haczyk hehe, dojazd do pracy na wlasny koszt a na starej ubytowni pojawily sie sprzataczki przynajmniej tyle dobrze zrobilismy dla nastepnych wlasnie ide do innej agencji pogadac o pracy jeju pracy tu jest do bolu nie trzeba wcale pracowac dla tej agencji z ktora sie przyjechalo normalnie robia lapanki na dworcu kolo przyjechal z mladej w nocy siadl na lawce i za godzine byl na ubytowni i mial robote hehe
Witam!!
Czytałam Twoją poprzednią wypowiedz i byłeś jeszcze przed wyjazdem. Teraz jesteś już tam i widzę, że jesteś totalnie niezadowolony.. czyli jednak sprawdziło się to co pisali ludzie na tym forum..
Ale wypowiadasz się tylko na temat swojej agencji, czy wiesz coś może aktualnego o Sk Expres?? Bo ja i moje koleżanki chciałyśmy się z tą agencją wybrać do Rudnej, do tej całej fabryki panasonica.. choć po tym co przeczytałam jestem baaardzo sceptycznie nastawiona..
Bardzo proszę o odp!!
Widze że tam same żule robia :/
ja jade z SK Expres około 20 czerwca z Rzeszowa w sumie co się teraz dowiedziałem to nawet cos sie poprawiła ta firma tylko z tego co wiem to mniej cos płaca na godz/50kc a inne firmy około 60kc ale tez roznie jest bo w SK jest bezpłatne lokum a w tych niektorych firmach trzeba czasami dopłacac 50% to w sumie na jedno wyjdzie .... a jak bedzie to sie okarze :)))
Jak ktos bedzie jechał z Rzeszowa to niech pisze :)) [gg] kom.516978224 :) A tak pozatym to mysle ze mi sie tam spodoba,bedzie miło i przyjemnie :)
:):)
...:::SIEMANECZKO KOCHANI MAM DO WAS PROśBę A TYM SAMYM PRAGNę UDZIELIć POMóC WAM BYLI BąDź PRZYSZLI PRACOWNICY CZECH BęDąCY SPOD AGENTURY SK EXPRES W WAłBRZYCHU:::...

A więc...kilka miesięcy temu pracowałam w Panasonicu w Pilźnie.
Z pracy byłam zadowolona z zarobków niekoniecznie jednak agenturze z jaką pojechałam i firmie w której pracowałam na forum wystawiłam pozytywną opinie MóJ BłąD!Z przyczyn osobistych po 4 miesiącach zrezygnowałam do dziś nie otrzymając pełnego wynagrodzenia za miesiąc luty:D:D
Mimo moich nie miłych doświadczeń z agenturą sk expres po raz kolejny złożyłam podanie o prace w Czechach lecz tym razem w Pardubicach. Od jednej z pań pracujących w sk expres dzień przed wyjazdem otrzymałam smsa w którym określa mnie jako osobę bez mózgu nie inteligentną i nie dającą sie do pracy w Czechach tym samym póżniej oznajmiając mi że nie mam już po co jechać do pracy do Czech(powodem był mój stosunek do przyszłego pracodawcy pomijając fakt w jaki sposób oni traktują przyszłego pracownika) PARANOJA!!
Po skonsultowaniu się z adwokatem zamierzam sprawę skierować do sądu. Chce pokazać co niektórym jak nie powinno się traktować przeszłych bądź przyszłych pracowników, bo o tym jak powinno ich się traktować bądźmy szczerzy nie mają zielonego pojęcia. Będę starał się również odzyskać pieniądze i tu prośba do Was...jeżeli ktokolwiek był w podobnej sytuacji do mojej proszę o kontakt ze mną [gg] może będę umiała Wam jakoś pomóc!
Tak więc odradzam z całego serduszka żebyście nie jechali z tą agenturą SK EXPRES WAłBRZYCH do Czech bo to co opisałam to tylko początek poważnych problemów...
Mimo tego co się wydarzyło i co jeszcze pewnie się wydarzy zamierzam wciąż pojechać do Czech dokłanie Pardubic i tutaj prośba do Was...potrzebuje namiary na agentury, które werbują ludzi do pracy w Czechach na dolnymśląsku dokładnie Wałbrzych jakieś telefony badż adresy(oczywiście pomijając sk expres)... Będę Wam bardzo wdzięczna...

POZDROWIENIA:):)
ja sie wybieram z kolezanka w przyszly poniedzialek... jedziemy z firma prowork... wiecie cos na jej temat??? ponoc zarobki to 1550 netto/mies bez nadgodzin(ale trzeba za hotel zaplacic 200 zl) z tego co mowili to oferta nawet fajna:) pracuje sie po 10 dodz dziennie ale jakos 3 dni pracy, 2 przerwy, ze to wychodzi i tak 160 godz w miesiacu czyli pelny etat;] jesli byl ktos z ta firma w tym panasonicu i moglby cos mi na ten temat powiedziec to prosze o maila na adres: [email] z gory wielkie dzieki!!!! mam nadzieje ze ktos mi cos napisze bo po przeczytaniu paru postow na tej stronce jestes troche niepewny tego wyjazdu...
pozdrawiam wszystkich!!!:):)
Witam.
Ja zamierzam jechac do Pilzna i pracowac w Panasonicu za posrednictwem firmy "AB Consulting" Jak sie maja sprawy z ta firma?
PS: czy ktos jedzie 24 (niedziela) czerwca z katowic??
aha no to jak ktos jedzie to kontakt na gg proszem :P 4716636
siemanko odradzam wyjazd tam. miasto jest piekne a zarobki takie same jakw polsce do wielkich miast jak wroclaw ,warszawa,itp
pa
Witam, byl ktos moze w Celestice? Potrzebuje szybko odpowiedzi!
Czy ktoś jedzie do pracy przy produkcji bagietek w Czechach w miescie Zezelice ?,proszę o kontakt.Ja jadę w poniedziałek z Wrocławia.Ciekawe jak tam jest???
witam osoby które wyjeżdżają do czech chciałem ostrzec osoby które jadą do pracy przez agentury szczegulnie work serwsco jest to najbardziej nieodpowiedzialna firma ta firma ma pod sobą yazaki panasonica i wiele innych uważajcie na nich to jest legalny obuz pracy niedługo zrobie stronke o tej firmie pokaże wam jakie ubytownie posiada ta agenura
Hello
czy jedzie ktoś może z Katowic z SK Expres do Pardubic? tak koło 15 lipca?
[gg]
Pozdrawiam
Czesc milena 1964 za tydzień jadę do Panasonika,chciałbym czegoś więcej dowiedzieć podasz mi gg lub maila?
Jedzie może ktoś 9 lipca do pracy w czechach w fabryce samochodów(praca na akord) przez firme Ivorio Recruitment(transport intercars)???
jeszcze pytanko czy coś wiecie na temat tej firmy(robią ludzi w konia czy nio??)
byłbym wdzięczny za odp, z góry dzięki, pozdrawiam!
kontakt w razie zlego [gg]
Dziwię się,że po tylu negatywnych postach,ludzie nadal pchają się do tych Czech.Moja mama tam pracuje.Początkowo była właśnie w Panasonicu(trzeba mieć naprawdę niezłą psychę żeby tam wytrzymać).Teraz od kilku miesięcy pracuje w Pardubicach.Nie wiem czemu nikt nie wspomina o tym(a może się nie doczytałam),że ludzie przyjeżdżają tam masowo,ale po tygodniu czy dwóch odchodzą,poprostu nie dają rady.No chyba,że się trafi lżejsza robota,ale współczuję tym którzy muszą robić na pasku po 12 albo więcej godzin na nogach,nie można nawet na sekundę usiąść,ani oprzeć,nawet wprowadzają jakieś limity picie płynów.Przecież to koszmar i za małe pieniądze.
Jeśli chodzi o Pardubice,to robota raz jest a raz jej nie ma i wysyłają ludzi na przymusowe urlopy.Mojej mamy nie wysłali,ale za to musi jeźdźić na miotle,tylko w weekendy jak Czechom nie chce się pracować za małe pieniądze,to oni muszą nadrabiać.
Ale najgorsze są warunki mieszkaniowe.Pokoje zrobione w starych koszarach wojskowych,przedzielone ścianką działową,wspólna kuchnia na ok 10 osób i łazienka,wszędzie pełno pleśni,brud i syf,chyba szczury mieszkają w lepszych warunkach.
Także szczerze odradzam porządnym ludziom.No chyba,że jadą Ci którzy chcą się tylko zabawić,i zalewać się browarem codziennie,tak jak robi to większość polaków którzy tam pracują.Więc wcale się nie dziwie,że nikt nie lubi polaków,nie tylko tam,ale chyba na całym globie,skoro tak się zachowują,a normalny człowiek musi świecić za nich oczami.
Wstyd rodacy,czasem wstydze się że jestem Polką.
Witam czy ktos wybiera sie z firma AB CONSULTING do pracy w Czechach w Lanckoronie ??? prosze dac znac lub pisac na [gg] pozdrawiam
Hej :) ja jadę z Katowic 8 lipca czyli w tą niedzielę do fabryki skody w Mlada Boleslav. Wie ktoś coś na ten temat jak tam jest i w ogóle?? bo z tego co widzę to większość pisze o Panasonicu, a co ze skodą???? Jak ktoś też jedzie w niedziele ze mną to proszę o kontakt na [gg] . JaDę z Polskiego Biura Pracy w Kielcach razem z moim chłopakiem. Nie wiemy nic o tej firmie dlatego mamy pewne obawy. Jak coś wiecie to piszcie. A z tego co ja wiem (bo dzwoniłam do jednego gościa, który właśnie wrócił z Panasonica i był tam 14 miesięcy) to nie jest tak źle. Jeśli chodzi o pracę to nie jest najgorzej, a co do mieszkania to ja osobiście nie spodziewam się czegoś w miarę porządnego, bo w końcu to za darmo, a nikt nie da Ci porządnego hotelu za darmo.
Z resztą Czechy nie są tak daleko i jak coś mnie wkurzy to u mnie długo nie ma, wsiadam w pierwszy lepszy pociąg do PL i spadam do domu. Z tego co się jeszcze dowiedziałam dzwoniąc do innych, którzy tam byli, to zawsze można się przejść po innych fabrykach czy firmach i popytać o pracę, bo byli i tacy, którzy pojechali z inną firmą, a po trzech dniach przenieśli się do innej. Przecież nikt nikogo nie będzie trzymał na siłę i katował, że masz tu pracować i tyle! Wiadome, że są w niektórych fabrykach jakieś kary jak sobie odejdziesz z pracy i nic nie powiesz ale przecież wszędzie są jakieś konsekwencje porzucenia pracy. z tego co się dowiedziałam to wystarczy, że dasz wypowiedzenie i jedziesz sobie do domu po kilku dniach (bo jest jeszcze okres wypowiedzenia, ale podobno nie trzymają przez 2 tyg tylko kilka dni, żeby się rozliczyć i spadasz do PL). Trzeba próbować, bo tak jak u mnie (na Podkarpaciu) to owszem praca jest ale za 800 zł do tysiąca max, a wiadomo, że jak jesteś w PL TO NIC nie odłożysz. Wiadome jest, że w innych większych miastach jak Wa-wa ludzie zarabiają sobie lekką ręką po 2 000 zł ale nie na Podkarpaciu. Zdecydowaliśmy się na wyjazd z firmy w Kielcach, bo z tego co słyszałam o firmie z Rzeszowa, to kompletni oszuści i zdziercy!!! Podobno pierwszy miesiąc pracujesz na czarno i musisz sobie opłacić sam ubezpieczenie i pierwszy tydzień masz szkoleń za freee. Wiem to, bo wywnioskowałam tak z rozmowy z Panią z tej firmy SK Express czy jakoś tak ta firma się nazywa, dlatego po zapozaniu się z ofertą tej firmy postanowiliśmy poszukać dalej i wpadliśmy na Kielce. Gość był bardzo rzeczowy, nie kręcił, mówił wprost, że mieszkanie porażka, że zarobki takie sobie (kobiety- 1920 zł miesięcznie na rękę, a mężczyźni zależy ale nie wiem od czego od 9,5 zł do 12 zł za godzinę).
Także jak jedzie ktoś w niedzielę do Mlada Boleslav to proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Witam wszystkich,
mialem zamiar rowniez udac sie tam do pracy ,ale po przeczytaniu tego forum chyba rezygnuje ,napisalem maila do tej firmy SK EKspres , no fajnie szybko odpisali, najpierw mysle , o mozna zarobic ze 2500 to niezle-troche sie przemeczyc ,pozniej sie dowiedzialem jednak ze wyzywienie jest we wlasnym zakresie, a teraz jeszcze jak poczytalem o biegających szczurach po korytarzu , plesni i zarobkach 1000 PLN :/ to chyba nie dla mnie ,wkurza mnie tylko to ze obiecuja zlote gory a potem jest taki wyzysk i hujnia za przeproszeniem na miejscu pracy,
pozdrawiam wszystkich moich Rodaków za miedza-trzymajacie sie i nie dajcie wyzyskiwac tym pepikom ;)
hej, dawno nie pisalem bo kasy nie sterczalo hehe takie sa zarabki w tych agencjach, nie wierzta ludziska temu co pisza w polskim kraju ze zarobicie 2200 pln to fizycznie niemozliwe a propo pracy to je zaje... na poczatku krwa nogi bolaly jak cholera a teraz to pryszcz jest naprawde fajnie w robocie bo mozna pogadac z ludziskami o tym rygorze to jakis mit no chyba oprocz PD 8 i 9 bo tam robia jakies pojebusy po 600 telewzorkow na zmiane ja cykam drive na pd 11 i jak zejdzie 350 to mamy swieto gorzej z agentura danc contract to falsz i zlodzieje ubytownie to syf totalny smrod kurwa i totalna walka o kuchenke bo pralka to marzenie kazdy ma klucz od twojego pokoju i lazi jak chce juz mi wpieprzylo mobila i kase malo doplacaja do wynajetego mieszkania i w ogole kantuja na wszystkim nie mozna zmienic agencji bo sie miedzy soba umowily ze jak zmieniasz agencje to musisz miec 2 miesiace przerwy pracy w panasonicu jak ktos nie musi to niech nie jedzie z dancem bo to jest rodzinka cyganow i zlodzieji wala nawet na ubezbieczeniu lekarskim karte dostajesz dopiero wtedy jak zachorujesz i wtedy maja panike bo przywoza ci ja w srodku nocy albo jak wezmiesz koordynatora za zakladnika kurwa mac pracy sie nie bojcie bo ja tez myslalem ze nie wytrzymam i p \o jednym cyklu normalnie i fajnie mi sie pracuje ludzi przewala sie tyle bo 85% tego co przyjezdza to dzieci po 18 - 19 lat i ta pierwsza praca i rygor w zyciu ich totalnie kladzie na loatki uwazajcie tylko na agentury i sprawdzcie mozliwosc ubytoawnia jesli to oczywiscie mozliwe i z dala od danc contract
pozdro dla chetnych hehe sam bylem przerazony ale je ok tylko te mieszkanie z pijakami i pedalami mnie zalamuje potrzebuje 8000 koron na kaucje za garsoniere moze ktos pomoze hehe
jeszcze raz pozdro, pracy sie nie bojcie i odliczcie 40% od tego co wam obiecuja w kraju
jak ktos wpadnie na PD11 to niech nie zapomni sie przywitac kurcze i przywiezc troche prasy z kraju totalnego absurdu gdzie podobno religia ma byc na maturze wole walic srubki w Czechach razem z witnamczykami i slowakamimi produkowac japonskie telewizory pozdro dla nastepnych 3-miesiecznych pracownikow ktorzy wala kiche na tym forum.Tych jest wszedzie pelno a najbardziej na palarni bo to ich ulubione miejsce rozpaczan totalna banda lewych pojebusow jak ich slucham i patrze na zolta plakietke nie wiem czy go walnac czy plakac nawet wyszlo pismo ostatnio ze nie wolno przechodzic przez brame w ubraniach roboczych bo co robily polski pojeby??? lazily pijane po calym miescie w ciuchach z napisem panasonic i normalnie tak jezdza do pracy przez miasto totalna klapa a po pracy chodza tak na dyskoteki potem rzygaja i wywalaja lawki i smietniki a tu gliny tego nie daruja za klniecie na ulicy 500 i kropka nie mowie o paleniu
heh... słuchajcie nie wiem dlaczego mówicie że w każdej ubytowni (hotelu robotniczym) jest totalny syf- gówno prawda... warunki fajne... zależy gdzie się trafi, ale nigdzie nie jest tak zeby nie moglo byc gorzej... ja powiem tak... pracuję w Panasonicu miesiąc, praca lightowa, nikt nikogo nie pogania, warunki pracy dobre, praca bardzo luźna i łatwa... nie męcząca jedyny feler to to, że trzeba stac 9,5 h ale idzie się przyzwyczaić.... ogólnie rozwalają mnie wpisy o treści "jest tragicznie, wyzysk" itd GóWNO PRAWDA... jak przyjechałam do Pilzna a dostała mi sie jedna z gorszych ubytowni (stare pilzno) to ze 100 osób które przyjechały po 3 dniach zostało 30.... dlaczego? Bo większosc po pierwszym dniu pracy stwierdziła ze ma to gdzies... nie wiem dlaczego nie wiem czemu ... logiczne ze na poczatku pobolą troche nogi ale bez przesady... jesli ktos myslal ze przyjedzie i zarobi pieniądze nic nie robiac to sie mylił... wiele osob ucieka do Polski bo boja sie... boja sie ze dostana po ryju i warunkow w ubytowniach... nie polecam wyjazdu do pracy mężczyzna bo faktycznie ludzie ktorzy sa tu dluzej gnebią nowych... piją a potem leją ich za co popadnie... ale tak jest tylko na ubytowniach, zawsze mozna swoje mieszkanie wynajac... ja teraz przenosze sie ze znajomymi z ubytowni na mieszkanie... za mieszkanie mamy płacic 7000 koron miesiecznie jest nas 8, mieszkanie 4 pokojowe dwie lazienki kuchnia, pełen komfort a agentura dopłaca nam 1000koron wiec wychodzi to taniej niz ubytownia za którą odciągają 1500 koron miesiecznie... jesli chodzi o zarobki to powiem tak: jesli ktos chce jechac na dluzej to oplaca sie, jesli na 2-3 miesiące to nie ma po co jechac bo wroci sie z niczym... fakt faktem wyjazd do czech polecam ludziom o silnej psychice, bo inaczej nie da rady sie wytrzymac... mi sie podoba... najchetniej zostala bym tam dluzej ale za pare miesiecy bede wracac do Polski... szkoła wzywa... ;-)))
darefr666 jestes na PD11? ;-) to tak jak ja ;-))) a gdzie dokładniej ;-))) pewnie się już nie raz minelismy ;-)))
Mam ptanie to ile można przykładowo zarobić za 200 godzin przepracowanych.Kto jeszcze się nadział na czeską agenturę Danc Contract.Jeżeli chcecie coś wiedzieć więcej na temat roboty w Skodzie to pytać na forum.
za 200 przepracowanych godzin zarobisz około 14 tys. KC to wychodzi 1.800 zł
no a w ogole to jakby ktos sie wybierał do Panasonica i chcial uzyskac jakies info o tej pracy albo juz tam pracuje i chcialby wyskoczyc razem na jakis czeski dżamps ;-) to kontakcik na fona zostawiam ;-) 5[tel]pozdro
Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 1169