Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 1169
Pytanie do darefr666.Czy jeszcze pracujesz dla Danc Contract.
Dopiero dziś przeczytałam post o sakmerze i potwierdzam, że to co napisała dorrkaj jest prawdziwe.To najwyższej klasy oszuści (delikatnie mówiąc.Pracowałam w Hranicach, na umowie mieliśmy miejsce pracy Zlin a miały być Rokicany. Sama praca nie była zła chociaż wymagała dużej praktyki i gdyby agentura byłaby ok to Polki pracowałyby do dziś.Za pierwszy miesiąc agentura zabrała nam 1500 kc, za drugi 6000, a za trzeci(01-19.05)i 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego nie dostałam reszty pieniędzy.Stawka godzinowa była ustalona na 60 kc, żadnych dodatków za nocki czy popołudnia, jedynie dieta obiadowa wynosiła 60 kc za KAZDY dzień.Nasz płatnik wpadł na genialny pomysł ograbienia nas wymyślając normogodzinę o której powiedział nam w dniu wypłaty.Tą słowacką agenturą powinny się zainteresować polskie sądy.
a1s9i8k7 nie mogles do cholerci wymyslec prostszego loga jestem dalej na pd11 i krece srubki na montazu paneli to co napisales popieram totalnie i podpisuje sie dwoma rekami mam identyczne zdanie. Co do danc kontrakt wlasnie bralem wyplate i walneli mnie na 21 godzin nawet sie nie klocilem tylko powiedzialem ze teraz wszystkie ich wpady opisuje na interku niech ludziska wiedza. Teraz 2 tygodnie wolnego wyjezdzam do Klatowa czy jakos tak popracowac i zarobic na mieszkanko. a1s9i8k7 zapisalem twoj mobil odezwe sie. Dzieci do 21 lat lepiej siedzcie w domkach bo ciagle bedzie tu pisane jaka straszna tu jest katorga a to gowno prawda popracujcie najpierw w tym parszywym kraju za 700 a potem przyjedzcie zycie jest tu zaje... tylko maly problem trzeba kurwa chodzic do pracy hehe pozdro dla wszystkich
konsul77 tak pracuje dla danca bo cholera podpisalem umowe do 22 grudnia jak zerwe wylatuje z Panasonica to ne libi se mi
konsul77 tak pracuje dalej dla danca bo cholera podpisalem umowe do 22 grudnia jak zerwe wylatuje z Panasonica a to se mi ne libi
konsul77 tak pracuje dalej dla danca bo cholera podpisalem umowe do 22 grudnia i jak zerwe wylatuje z Panasonica a to se mi ne libi
darefr666 powiedz ale szczerze jak tam jest.Jak z ubytowniami jak z kasą( czy rzeczywiście idzie zarobić te 2 koła i ile godzin trzeba robić)Czy mieszkają tam sami Polacy.Jak robiłem w skodzie to mieszkałem sam z 7 cyganami i było przejabane.Wytrzymałem 3 miechy.Jak koordynatorzy i szefostwo.Najbardziej mnie interesuje ubytownia ( czy macie w pokoju lodówkę i czy jest na czym gotować).Gadałem z babką z AB Consulting i wysłałem jej posty co są na forum gazeta praca.pl(ludzie przestrzegali żeby jechać z tej firmy) to mi odpisała że ona wie kto to pisał i że wcale to nie jest prawda .Oto link tego postu:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=65462895 i drugi.Sorry tego drugiego nie znajdę.Ale gość pisze tam że też pani Agnieszka dużo obiecywała a było wielkie G.Odpisz
To jeszcze raz ja oto ten drugi post post (miałem go na poczcie):
witamy wszystkich którzy maja zamiar jechac do pracy w firmie PANASONIC przez
bioro AB CONSULTING WROCLAW!!Skladamy serdeczne podziekowania dla Pani
Agnieszki z tego wlasnie biora za podawanie FAŁSZYWYCH informacji o
zarobkach.Ludzie nie jedzcie poniewaz nie zarobicie tej kwoty ktora Pani
Agnieszka podaje!!! ZAROBICIE MAKSYMALNIE W PIERWSZYM MIESIACU 800ZL!!!!!!
ODLICZCIE SOBIE OD TEGO KOSZTY UTRZYMANIA I WYJDZIE WAM JAKIES 300 ZL NA
KTORE POCZEKACIE MIESIAC. PRACUJAC JESTESCIE DZIENNIE PONAD 15 GODZIN POZA
DOMEM!!!! NIE KTORZY LUDZIE PISZA NA FORACH ZE ZAROBISZ ZGODNIE Z UMOWA ALE
LUDZIE PISZACY TAKIE KLAMSTWA SA PRACOWNIKAMI TEGO BIURA !!!! W POLSCE SA
SETKI LUDZI KTORZY ZOSTALI OSZUKANI A NIE MOWIA O TYM GLOSNO!!! LUDZIE
JESTESMY PRZECIERZ POLAKAMI WIEC PISZCIE PRAWDE JAKA TAM JEST A NIE
SKRYWAJCIE TEGO W SOBIE!!!!!!!!! POZDRAWIAMY LUDZI KTORZY DALI SIE OSZUKAC
TAK JAK MY I WSPOLCZOJE WAM Z CALEGO SERCA!!!!!!!!!!! POZDRAWIAMY TEZ LUDZI
KTORZY POJECHALI Z NAMI 24 I KTORZY Z NAMI WRACALI A BYLA NAS LICZNA
GRUPA!!!!!!!!!!SZCZEGOLNE POZDROWIENIA DLA PAPA-SMRODA:)!
witam, wlasnie wrocilem z pilzna po 1,5miesiacu. pozdro dla starego pilzenca :P i przed wszystkim dla ludzi z ul. klatovskiej! :P fero to.... - szkoda slow ;) praca nie jest najgorsza, ale zalezy kto czego oczekuje. pojedz to sam sie przekonasz i zadecydujesz czy zostac. ja wrocilem z powodow prywatnych nudzilo mi sie tam a pobawic sie mozna w sumie tylko w arenie i alfie a i pamela tez hehe :P pozdro dla lasek 2 sprzed tygodnia co mialy z nami z alfy do areny jechac, ale nie wsiedlismy na przystanku do tramwaju xD a na ubytowniach ludzie sa rozni... coz... ble i piwo niedobre, wole polskie :D pzdr w razie pytan jak z praca przez agencje heroja [gg]
Witam wszystkich!!!
Trafilem dzis na to forum i mam bardzo mieszane uczucia co do wyjazdu:\
Jade 4 sierpnia z katowic przez Ab-Consulting a z tego co tu przeczytalem to agencja ta ma niezbyt pochlebne opinie.
Ale uznalem ze co tam i tak pojade bo zawsze chcialem do czech jechac
bedzie co ma byc a jak sam nie sprawdze to sie nie przekonam.
Jedzie ktos moze 4 sierpnia o 10 z katowic z torunian? to sie mozemy jakos zgadac
pozdro for all
no risk no fun
CZYTAJCIE UWAZNIE WSZYSCY CI CO SIE WYBIERAJA DO PANASONICA-TO NIE ZADNA SCIEMA CO TU NAPISZE BO JA TAM BYLA.12 MAJA WYJECHALAM DO PANASONICA Z AB CONSULTING I NIE DOSC ZE TO BYM JAKIS ZLOM A NIE AUTOKAR TO NA MIEJSCU OKAZALO SIE WSZYSTKO INACZEJ NIZ MIALO BYC: LOKUM, ZAROBKI ITP ITD.WIEM CO TAM SIE DZIEJE NP STAD BO MOJA KUMOPELA MA FACETA KTORY TAM ROBI A POZA TYM MIESZKA BLSKO NAS BPO MY MIESZKALISMY W ROKYCANACH A STAMTAD BYL RANO AUTOKAR PRACOWNICZY DO PILZNA DO PANASONICA. WIDZIALAM NA WLASNE OCZY DZIEWCZYNE KTORA PO PRACY WYSIADALA Z AUTOKARU I WYGLADALA JAK ZWLOKI.KOLES KTORY DOSTAL CHOROBOWE OD LEKARZA ZOSTAL ODIWEDZONY PRZEZ SZEFA I POSTRASZYL GO NIE POWIEM CZYM I GADAL ZE ALBO ZARAZ JEDZIE DO PRACY ALBO MA W OGOLE WYPIER..... TO WSZYSTKO JEST NA FAKTACH BO BYLI SWIADKOWIE ALE POLACY TEZ NIE SA BEZ WINY BO WIEM CO NA MIEKSCU W FIRMIE SIE DZIEJE.POLACY TEZ ROBIA ROZPIERDZIELKI I JESZCZE GORSZE RZECZY/PRZYNOSZA NAM WSTYD TAKIE ELEMENTY. W KAZDYM RAZIE KAZDEMU PORZADNEMU CZLOWIEKOWI ODRADZAM TAM WYJAZD BO JEST TAM JAK W AUSHVITZ.POSZUKAJCIE SE PRACE W LIBERCU ALBO W PRADZE ALBO W ROKYCANACH JESLI JUZ TAK CHCECIE ROBIC W CZECHACH.POZDRO DLA WAS I ZASTANUWCIE SIE CZY NAPRAWDE CHCECIE TAM JECHAC.......
Witam ja jade 4 sierpnia jak cos to moj gg :6881386
witam wszystkich!!!!!!!!!!!jestem zalamany tym co tu czytam ale jestem tez nie wiernym tomaszem i dopiero jak do rany lape wetkne to sie przekonam i dlatego pojade.doplata do transportu to podobno do 80 zeta wiec za 80 zeta moge se zrobicz wycieczke jak by cos nie tak bylo hehehe odpowiedzialem na ogloszenie z netu tu sznurka daje http://praca.gratka.pl/pracownik/szukaj/tresc/slusarz-472230.html
ŚLUSARZ - Praca.Gratka.pl na 2 dzien zadzwonila lipsteczka wszystko fajnie przez 1 miech 2400 obiecala a potem prawie 3 nie przeraza mnie perspektywa jebania po 11 godzin robilem i po 24.w koncu jade do jebanej roboty a nie na wakacje.jak by tak czasami ktos cos wiedzial o tej pracy i posrednictwie z w\w linka to bede dzwieczny a moze ktos juz tam pracowal ? napewno! prosze piszcie bo czasu zostalo mi malo wyjazd w okolicach 4 -6 sierpien
pozdrowionka dla wszystkich zmuszonych do emigracji
Do dr.pajhiwo.Ja jechałem przez tą agencję do roboty do fabryki skody.To wszystko zależy od agentury pracy w czechach.Musisz się dowiedzieć z jaką agenturą pracy oni współpracują w czechach.Mam pytanie czy już podpisywałeś jakąś umowę z Interkadrą ? Ja musiałem podpisać zobowiązanie że muszę przepracować min.25 dni roboczych bo inaczej bym musiał bulić karę.Uważaj na czeską agenturę Steer ( z kasą było nieźle ale z ubytownią do bani).
dzieki za dop. jeszcze nic nie podpisywalem narazie jedyny kontakt to byla rozmowa telefoniczna ale jesli sie nie myle to chodzi wlasnie o steer czy jakos tak
zecz ktora najbardziej mnie frapuje to czy zarobie te 2400 jak obiecali bo naczytalem sie tu zeczy strasznych a z dachem nad glowa jakos sobie rade dam
pozdrowionka dla wszystkich fanow pana kleksa
Do Dr. pajhiwo.Jeżeli chodzi o kase to powiem Ci tak:
W Skodzie na zgrzewalni mieliśmy płacone 80 koron za godzine.Ja przepracowałem cały miesiąc bez wolnego (soboty i niedziele były wolne) i zrobiłem 6 przedczasów (nadgodzin).Pracowaliśmy po 8 godzin dziennie i następne 8 godzin przedczasów(przez 6 dni)Zarobiłem 12 000 koron ( ok 1500zł).Ale dodać także trzeba że wziąłem 2000 koron zaliczki (ok 260 zł).
A co do ubytowni to przez dwa tygodni było super ( mieliśmy swoją 4 osobową paczkę i tak mieszkaliśmy w pokoju)Ale pewnego pięknego dnia przyszedł czeski cygan ( nie pamiętam jak miał na imię- był kierowcą w Steerze)i kazał nam się spakować bo idziemy na inną ubytownię.Na nowym miejscu okazało się że mamy mieszkać z samymi cyganami.Pierwszy kolo zrezygnował od razu z roboty jak widział z kim mamy mieszać.
Drugi i trzeci przetrwali 3 dni ,gdyż jeden z nich dostał bęcki z 2 na 3 dzień.
Mi udało się wytrzymać 2i pół miecha.Ale musiałem spać z nogą od stoła przy boku .W tym czasie buchnęli mi 2000 koron i discmena- którego odzyskałem.
Także zapytaj się czy czasami na ubytowni będziesz mieszkał z polakami czy cyganami. Pozdro.
kurde!!!!!!!rasista nie jestem ale z cyganami mam same nie mile wspomnienia
a wiesz moze jak wyglada sprawa jakbym chcial sobie cos sam wynajac jakis pokoik albo cos w tym stylu bo na tym forum gdzies tam na poczatku wyczytalem za szanse sa marne a 2 sprawa czy bedzie mi sie oplacac wynajmowanie pokoju
mam znajomego ktory pracuje w czechach na kopalni juz prawie 6 lat,mieszka czesto w ubytowni i nigdy nic nie opowiadal ze jest tak przejebane,kurwa chyba nigdzie nie pojade i bede dalej jebac w ochronie po 24 godziny za 1800 zeta z przerwa na posilek z nararzeniwm zycia wlacznie.
do Dr. pajhiwo.Zadzwoń najpierw do Interkadry i zapytaj się czy coś wiedzą na temat ubytowni.Ty może trafisz lepiej.A co do wynajęcia w Czechach to Polakom niechętnie wynajmują ze względu na złą opinię.A już jeżeli Tobie się uda to musisz się liczyć z kosztem od 2500 koron ( okazja).Możesz też zgadać się z innymi Polakami i wynająć wspólnie jeden lub dwa pokoje (powtarzam jeżeli wam się uda ) Aha ,niektóre czeskie agentury dopłacają do wynajmowanych pokoi ( jak sam sobie wynajmiesz) ale nie Steer tak przynajmniej u nas było.
A CZY JEST KTOS KTO POWIE COS ABSOLUTNIE DOBREGO O PRACY W REPUBLICE CZESKIEJ?
A kto cos moze powiedziec o firmie Celestica trez w Czechcach? orientuje sie ktos jak to tam wyglada???? Pilne. Chyba tez work servise ma to pod soba te wyjazdy.
Prosze o szybka odp
Hej;) patrze że opinie o Panasonicu sa różne. Mi się tam podoba, mieszkam w Starym Pilźnie od razu POZDRAWIAM WSZYSTKICH z Ubytowni;) Zarobki nie są arz takie wielkie ale a co ważne można odłożyć;) Praca nie jest ciężka tyle że trzeba stać na nogach Teraz mam urlop ale 4 sierpnia znowu tam jade. A może jedzie ktoś z Olsztyna?
mam wolne miejsce do Pilzna (praca w PANASONICU) MOGE ZABRAC KOGOS Z PRAWEM JAZDY Z OKOLIC TRASY ZIELONA GORA-JELENIA GORA MOJ TEL.KOM.888 523 157 LUB DOMOWY [tel]NA SKYPIE CIESLINSKI3 WYJAZD 4,08,2007
PROSZE PROSIC JURKA
witajcie ludziska a teraz wam opowiem jak danc rozprawia sie z niepokornymi. byl sobie jeden taki co odwazyl sie pisac prawde i jeszcze im to w oczy powiedzial a zwal sie on daref666. i co zrobil danc? wywalil niepokornego na dwa tygodnie z ubytowni bez kasy i pracy. tydzien glodowy i blakania sie az po tygodniu az strach powiedziec znalazla sie robota u ukrainca. najwyzszy czas bo glod dawal sie we znaki. praca w innych agencjach co prawda byla ale na stale, nie bylo mowy o pracy na brygadach (czyt dorywczej). po tygodniu musialem wiac od ukrainca mimo ze obiecalem pracowac minimum miesiac i nie wzialem calej kasy ale pal to szesc, mialem gdzie spac i co jesc. dzisiaj wrocilem na ubytownie a ci pierdoleni koordynatorzy zachowywali sie jakby totalnie nic sie nie stalo!!!!!! z dala od danc kontract i pani agnieszki bulandy. we wczesniejszym poscie bylo napisane ze ona wie kto to pisze i ze to jest nieprawda ale mowie wam to wszystko jest jak najbardziej prawdziwe. poza tym danc nie placi za urlopy ani grosz a inne agencje tak, nie placi za chorobe a wrecz przeciwnie po 3 dniach choroby potraca ci za ubytownie po 128 koron dziennie, inne agencje podnosza ludziom stawki godzinowe u danca o tym cichutenko. zaraz moi kolesie napisza co sie dzieje w daikinie jesli to kogos interesuje a pracuja tez u wielkiego danca
pozdro dla wszystkich odwaznych ktorzy chca popracowac w czechach, niezapomniane wrazenia ale grunt to dobry humor i dobre piwo i jest do cholery lepsze niz polskie bo nie ma sie po nim kaca hehehe, ogolnie jest zaje, co dzien przekvapeni to znaczy niespodzianka hej
czesc ludziska. na poczatek pozdrowienia z wielkich malych czech. pojechalem do pracy a teraz jestem bezdomny. pracowalem ciezko w daikinie przez agenture danc ktora placi wyplaty z miesiecznym opoznieniem a zaliczki dostaniesz tyle na ile zadziobiesz do koordynatora. moze dasz mu dupy to dostaniesz wiecej. jestem bezdomny dlatego ze daikin ma teraz urlop tak jak mial panasonic przez 2 tygodnie a danc nie ma dla nas pracy i kazal nam wynosic sie z ubytowni na te 2 tygodnia a ja niestety nie mam dokad pojechac do polski. moj kumpel daref666 nagral mi robote u tego ukrainca a ze w moim zawodzie to po prostu pierdole danca i reszte podejrzanej bandy cyganow i bede pracowal dla ukraincow. daref pracowal u niego tydzien i kase placi regularnie i bez zadnych kich. jak ktos chce namiar podaje mobil daref666 za jego oczywista zgoda +42[tel]on da reszte info. jeszcze jedna wazna sprawa. w daikinie macie wszyte czipy w ubrania robocze. nie wiemy do czego sluza ale sa w koszulkach we szwie tam gdzie sa guziki pod szyja i w bluzach przy kieszeniach, szukajcie tam gdzie sa grube szwy. po wyjeciu wygladaja jak guziki bez dziurek.
pozdro dla wszystkich odwaznych i chetnych nowych wrazen. ja uwazam ze polskie piwo jest lepsze bo tu sa siki.a cholera sam juz nie wiem bo dawno nie pilem polskiego
odezwe sie niebawem, jakby ktos potrzebowal wiecej info na temat daikina podaje mail [email]
Witam, mam pytanie kto z was wybieral sie dnia 24czerwca do Pilzna (praca w panasonicu) wyjazd był z Katowic z pl.Andrzeja (jechalismy 2autokarami)praca była w agenturze Danc.
Ale szukam namiarów na agenture z polski która kazala nam przyjsc wtedy na plac andrzeja w katowicach. Jest to dla mnie bardzo wazne.
pozdrawiam i Danca nie polecam!
witajcie
pozdrowienia dla pani Agnieszki Bulandy a AB Consulting ciekawi mnie dlaczego ma pani czelnosc mowic ludziom ze to co jest tu opisane to klamstwo??? niech pani tu wpadnie szykujemy dla pani komitet powitalny beda fanfary i inne bajery i niech pani zobaczy w co pani pcha ludzi. ciekaw jestem ile ma pani za jedna duszyczke i czy nie ma pani nocnych koszmarow. jesli nie to informuje pania ze kilku chlopakow ktorzy o pracy rozmawiali u pani w domu juz wyjechalo strasznie wscieklych wiec nie bede rozwijal tematu. troszke litosci dla tych polakow ktorych pani sprzedaje i przynajmniej niech pani ich nie mami tymi 2200 na reke bo spadne zaraz z tego krzesla ze smiechu ludzie tu sa bez pieniedzy po 8 tygodni, zapomina pani dodac ze pierwsza wyplata jest pod koniec drugiego miesiaca pracy wiec 8 tygodni tryeba brac zaliczki. co moze to klamstwo???? wiec niech pani tak napisze a ja rozesle mail z kopia umowy hehehe ale bedzie ubaw
pozdro dla chetnych do pracy w czechach jak pisalem wyzej co dzien překvapeni czyt niespodzianka
witam!!!wyjezdzalam do pracy do pilzna 5 sierpnia dokladne tydzien temu i pisze bo przezylismy tam koszmar jest tam straszne niema poprostu warunkow do zycia wrocilam po dwoch dniach jest tam straszne polscy posrednicy klamia ludzi zeby ich sciagli tam pracowac a wszystko to klamstwo oszukuja ludzi tak samo powiedzieli nam czesi bo w czechach okazuje sie calkiem cos innego warunki mieszkaniowe to melina cygani cpuny i alkocholicy cos strasznego w pokoju nawet mozecie mieszkac z cyganami i ietylko traktuja ludzi jak smieci ludzie nie jedzcie do tej pracy dacie sie tylko wrobic w bagno z tamtad sie nie idzie wydostac a o powrocie niema szans jest tam dzuira i tyle kolega pracowal tam miesiac i zarobki wynosza okolo 1000zl z tego 3 dni sie pracuje a 4 dni siedzi sie na melinie sama wiem bo bylam tam nie radze nikomu tam jechac moze wkoncu ktos zrobi pozadek z ta firma pozdrawiam wszystkich i ostrzegam
hej ja pracuje w czechach juz ponad pol roku jestem pod heroja i uwazam ze jest calkiem fajnie tylko ja pracuje w daikinie skladam klimatyzajce wlasnie jestem na urlopie musze przyznac ze jest fajnie ale oczywiscie nie wszystkim sie podoba i po paru dniach jada spowrotem do Polski jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz ale warto wyjechac takie jest moje zdanie pozdrawiam:)
wiesz teraz to nawet za 5 tysiecy bym tam nie chciala pracowac fakt zalezy gdzie sie trafi ale tam gdzie ja bylam to dziekuje bardzo czechy to jebane brudasy i tyle a czlowieka moga wykonczyc psychicznie moj posredik nie poinformowal mnie ze jade z firmy heroja poprostu oklamali nas i tyle a prace za 1000zl znajde w polsce i jestem codziennie w domu pozdro
Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 1169