Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 1169
witam mam zamiar jechać ze szczecina do czech przez firme workservice mam zamiar jechać samochodem jak ktoś chetny to zabiore po drodze ale nie o tym chcialem sie zapytać czy warto tam jechać ?
Jakie są naprawde waruni i czy są wypłacalni il ekosztuje mieszkanie wynajecie ?
jak ktos tam pracuje i ma juz jakies doswiadczenie porsze o kontakt [gg]
albo mail [email]
Z tego co czytałem recenzje sa mieszane jak chciałem sie z kims skontaktowac z forum jakoś cisza wiec nie wiem czy ludzie nie chca nowych czy na jakiej zasadzie to dziala
jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie i nie miłe relacje z firmą workservice prosze o kontakt
praca w panasonicu na produkcji
pozdrawaim
takie coś dostałem czy to prawda ? rekrutacja ma byc niby 28 luty

Pracownik linii montażowej - Panasonic AVC
Republika Czeska – Pilzno (Plzeň)

ZASADY ORGANIZACYJNE PRACY:

Umowa o działalności pracowniczej (DPČ): Z pracownikami będzie podpisana umowa (DPČ) na czas określony. Istnieje możliwość podisania UMOWY O PRACĘ, ale nie wcześniej niż po upływie 6 przepracowanych miesięcy.

Czas pracy: Zmiany 10,5 godzinowe wraz z 2 przerwami po 30 minut. Zmiana dzienna (6:30 – 17:00) i zmiana nocna (19:00 – 5:30) przemiennie - od 1 do 3 dni przerwy. Istnieje możliwość pracy w nadgodzinach. Nadgodziny ustala się z brygadzistą firmy Panasonic.

Wynagrodzenie: Stawka godzinowa w powiązaniu z systemem premiowania:

Stawka podstawowa 60,- Kč/ godz. brutto
Dodatek za godziny pracy w nocy:16,10,- Kč/ godz. brutto
Dodatek za przerwę: 41,50,- Kč brutto (o ile pracownik przepracuje całą zmianę, to znaczy 6:30 – 17:00/19:00 – 5:30 godz.)
Premia zależy od jakości i ilości wykonanej pracy (BONUS) do 3500,- Kč/mies. Wysokość premii określa brygadzista. W zależności od ilości wypracowanych godzi, jakości wykonywanej pracy po pół roku pracy pracownikowi zostanie przyznawany dodatkowy BONUS.
Przy wypracowaniu 180 h w miesiącu – ok. 13[tel],- zł. netto (już po odtrąceniu dopłaty za hotel, wysokość wypłaty w zależności od wysokości bonusu i aktualnego kursu)

Pracownikom zatrudnionym na umowę o działalności pracowniczej nie przysługuje procentowe naliczanie stawek za nadgodziny. Pracownicy otrzymują wynagrodzenie godzinowe przyporządkowane pracy na daną zmianę (dodatek za pracę w nocy doliczany jest po przepracowaniu całej zmiany).

Zakwaterowanie:
Zakwaterowanie zapewnione w hotelach robotniczych o różnym standardzie, wszystkie w pobliżu przystanków transportu miejskiego, dojazd do pracy 10-25 min. autobusem miejskim. Standard hoteli robotniczych, pokoje 3,4,5–cio i 6-cio osobowe, wspólne kuchnie, toalety i prysznice na korytarzach, dostęp do pralek i urządzeń AGD, zapewniona pościel.
Ceny od 2500,- Kč to 3500,- Kč miesięcznie
WS Czech dopłaca pracownikom do zakwaterowania w zależności od ilości przepracowanych godzin:
17 i więcej dni CZK 2500,- Kč.
14 - 16 dni CZK 2000,- Kč.
13 i mniej dni proporcjonalną część (Kč. 130/ odpracowany dzień)
Dopłata ze strony pracownika jest potrącana każdorazowo z jego wypłaty. Przy rozpoczęciu pracy nie trzeba z góry płacić za zakwaterowanie.

Możliwe kary i redukcje wypłaty:Nieusprawiedliwiona nieobecność w piątek lub w poniedziałek, potrącenie z wynagrodzenia 500,- Kč. Nieusprawiedliwiona nieobecność we wtorek, środę albo w czwartek, potrącenie z wynagrodzenia 300,- Kč

Szkolenie: Przed przydzieleniem pracownika na stanowisko pracy każdy pracownik przejdzie jednodniowe zapoznanie ze stanowiskiem i warunkami pracy (szkolenie). Dzień szkolenia jest bezpłatny ze względu na to, iż pracownik nie pracuje. Z osobami, które nie będą zaakceptowane przez firmę Panasonic będzie rozwiązana umowa.

Przykład wyliczenia wynagrodzenia z dodatkami (161,5 przepracowanych godzin, 9 zmian nocnych, 8 zmian dziennych + BONUS)
161,5 godz. x 60 Kč 9 690,00 Kč
Dodatek za pracę w nocy 85,5 godz. x 16,10 Kč 1 376,50 Kč
Dodatek za przerwy za 17 zmian x 41,50 Kč 705,50 Kč
BONUS 2 500,00 Kč
Wynagrodzenie brutto 14 272,00 Kč
Ubezpieczenie spocjalne - 1 142,00 Kč
Ubezpieczenie zdrowotne - 643,00 Kč
Zaliczka na podatek - 1 668,00 Kč
Ulga podatkowa 600,00 Kč
podatek 1 068,00 Kč
Wynagrodzenie netto 11 419,00 Kč
Z wypłaty zostanie potrącona różnica za hotel wg. podanego wyżej systemu dopłat w zależności od ilości wypracowanych godzin.
Magu26....
Powiem tak; Miałem wybieać się z Workserwis, ale masa moich znajomych z Dolnego Sląska dała się wsadzć na mine. Posty , które dotycza Workserwis i SK Expres sa jak najbardziej prawdziwe w 100% Prawdą jest to , że to co otrzymałeś i wstawiłeś (warunki pracy , wynagrodzenie) jest niczym innym jak kłamstwem, które ma na celu zwłowienie naiwnych. Worksserwis kradnie tzw. bonusy, które może..może da po przepracowanych 3 miesiącach, ale na to raczej nie licz. Następny problem dotyczy dojazdów do pracy. Wywalą Ciebie na pipidówe 40 km od Panasonika i radź sobie z dojazdami. Wartym zaznaczenia jest również fakt, że hotele robotnicze z których korzysta Work i SK Expres to szkoły przetrwania, syf i grzyb.
Moi znajomi pojechali dając się złapać na te piekne tcze obietnice. Na miejscu załamali się...jedni wrócili po 3 dniach, ponieważ mieszkamy blisko granicy z Czechami, reszta czekała do pierwszej wypłaty, a inni poszukali innej pracy na miejscu w Pilźnie. W Pilźnie na dzień dzisiejszy jest masa pracy i sporo zakładów i nikt nie musi pracować dla złodziejskich agentur. Kolega po przeprawie z Panasonicu znalazł prace z Zakładach Miesnych przy pakowaniu. Pracuje po 8,5 godziny, hotel i dowóz do pracy ma za darmo, a co najważniejsze bez nadgodzin dostaje na ręke ok. 1800 zł. ..wiem ponieważ w ostanich dniach pojechałem zrobić rozpoznanie terenu.
Jeżeli chodzi o agentury w Panasonicu...Heroja obecnie wychodzi najlepiej co nie ozacza, że nie leci w gumy..poniewaz leci.., ale co jest dobre w Heroji..to dojazd do pracy autokarami i min.lepsze warunki w hotelach...
Ja wybieram się właśnie przez Heroje, ale zaznaczam, że jak spotka mnie tam syf bede szukac na miejscu innej pracy. Mam obecnie troche ofert z Czeskich zakładów, które szukaja pracowników na produkcje i płaca netto od 1500 kc do 1900 kc.
Dlatego uważam, że lepiej pracować za 1800 zł. po 8,5 godziny i miec wolne soboty i niedziele...niż zajechac się na śmierć w Panasonicu po 12,5 godziny..
Pozdrawiam...

Moje [gg] (prosze pisać nawet jak jestem niewidoczny)

"W Pilźnie jest masa pracy za lepsze pieniądze, a co najważniejsze pracujesz dla bezpośrednio dla Firmy, a nie utrzymujesz agentury"
A TERAZ PORADNIK PN ; "JAK NIE DAC SIĘ OKRAŚĆ PRZEZ AGENTURY WSPÓŁPRACUJĄCE ZE SKODĄ!!!!!
1.Trzymać sie z daleka od agentur ; Zetka-Auto, O.T.A.A.S itd...
Podaje bezpośrenie namiaru na Skode....

Czechy

pracownik montażu

Stát
Česká republika

Zaměstnavatel (název a adresa):
Škoda Auto a.s.

V. Klementa 869, Ml. Boleslav

Pracovní pozice
Montážní dělník

Počet pracovních míst
20

Pracovní náplň
- provádění montážních kompletů vozu nebo agregátu, včetně polohování, nastavování, lícování a zajišťování správné funkce při současném cyklickém střídání vykonávaných

operací

- provádění montážních prací vzhledových nebo složitých dílů s požadavkem zvýšené kontroly a montáž životně důležitých spojů

Kvalifikační požadavky
- vyučení (nejlépe ve strojírenském oboru)

- uvítáme praxi v oboru

- možné i základní vzdělání s praxí

Týdenní pracovní čas
8 hodinová pracovní doba, třísměnný provoz, 5 dní v týdnu

Platové podmínky
Nástupní plat 15 300,-Kč, po třech měsících cca 17 700,-Kč, po půl roce možnost zvýšení tarifu

Jazykové znalosti

Výhody
Dotované ubytování, zaměstnanec si hradí 1100,-Kč měsíčně

Další informace
Bližší informace získáte na bezplatné infolince 8[tel]

Jak se hlásit
Tel kontakt 494 553 577, Mgr. Antlová

Powiem tak...zastanawiam się czy nie skorzystam z tej oferty, ponieważ ta oferta jest sprawdzona przez EURES, a co najważniejsze to praca bezpośrednio dla Skody, a nie dla agentury
OGŁOSZENIE WARTE ZACHODU I SPRAWDZENIA !!!!

w Firmie AVON AUTOMOTIVE S.A. Republika Czeskia, Rudnik koło Zaclerza (20 km)

która poszukuje pracowników do pracy w międzynarodowym koncernie na następujące stanowiska:

Konfekcjoner wyrobów gumowych

Operator urządzeń do formowania wyrobów z tworzyw sztucznych

Wymagania:

osoba sprawna fizycznie,

zdolności manualne,

brak wymagań co do kwalifikacji i wykształcenia,

Oferujemy:

Praca w systemie 3 – zmianowym,

Przeciętne wynagrodzenie w okresie próbnym około 12.000 Kč brutto (Konfekcjoner), 15.000 Kč brutto (Operator urządzeń)

Przeciętne wynagrodzenie po okresie próbnym około 14.000 – 15.000 Kč brutto (Konfekcjoner), 19.000 Kč brutto (Operator urządzeń).

Perspektywa pracy w międzynarodowym koncernie,

Możliwość profesjonalnego podnoszenia kwalifikacji,

Zatrudnienie od zaraz.

Wyżywienie: dopłata przez pracownika 22 Kč – wyżywienie w stołówce i kantynie zakładowej

Dojazd: w przypadku zainteresowania będzie zapewniony transport autobusem.

Charakter pracy:
Operator urządzeń do formowania wyrobów z tworzyw sztucznych

naciąganie materiału gumowego na bolce (przyrząd w kształcie gumowego węża) o różnych długościach, kształtach i średnicach;

ściąganie zwulkanizowanych węży z bolców,

obsługa kotłów wulkanizacyjnych – praca w 3-4 osobowej grupie.

Konfekcjoner wyrobów gumowych

montaż, znakowanie, segregacja, pakowanie wyrobu gotowego

Szczegółowych informacji dotyczących oferty pracy można uzyskać w Powiatowym Urzędzie Pracy w Kamiennej Górze, ul. Sienkiewicza 6a, I piętro Pośrednicy pracy,
Tel. (075) 64 50 169, (075) 64 50 175
Koordynator ds. zatrudnienia w Lubawce tel. (075) 74 11 804

Źródło Urząd Gminy Lubawka - www.lubawka.net.pl
Stan: 18:01.2007

Jeżeli ktos skontaktuje się z w/w Firmami, prosze o podzielenie się opinią..
Bardzo chętnie dolacze się do jakieść grupy chętnej na prace w Czechach. Razem zawsze raźniej i fajniej...
Pozdrawiam
Magu26

Przelicz to sobie na zimno.....
Jest tak; z nadgodzinami wcale nie jest tak kolorowo i nie każdy je dostaje (układy, staż pracy, wazelina ) różne metody sa stosowane przez naszych rodaków aby zarobić...

Wyjdź z postawowej pensji bez nadgodzin , odlicz hotel robotniczy, dojazdy do pracy komunikacją czeską oraz jedzenie.....

ZOSTAJE TYLE ILE OBNIŻONY ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH W POLSCE !!!!!

PRZELICZ DOKŁADNIE....
"Premia zależy od jakości i ilości wykonanej pracy (BONUS) do 3500,- Kč/mies. Wysokość premii określa brygadzista ( Taaaaaaa....jak Ciebie nie zrobi na kasie to jest chory ). W zależności od ilości wypracowanych godzi, jakości wykonywanej pracy po pół roku pracy pracownikowi zostanie przyznawany dodatkowy BONUS.( tutaj nalaży dotać, że BONUS zabiera Workservice i wszystko jasne )
Przy wypracowaniu 180 h w miesiącu - ok. 13[tel],- zł. netto (już po odtrąceniu dopłaty za hotel, wysokość wypłaty w zależności od wysokości bonusu i aktualnego kursu)" ( BZDURA, BZDURA I JESZCZE RAZ BZDURA. BONUSU NIE DAJĄ I W EFEKCIE ZAROBISZ 8[tel]tys. kc - hotel )
Iwa22....Buahahhahahahahhaha
hahahahahahhahahahahahahahaa........

Tobie chyba chodzi o Samsunga..jak się domyślam...

Nie ma w Pilźnie Tantunga ( czyli Samsunga )

Jest tylko Panasonic.....

Pozdrawiam
Semir...mylisz sie moje kumpele pojechały do tantunga w zeszłym miesiącu i nie pracuja w panmasonicu:) to ty sie mylisz:> a i jeszcze jedno maja sie dobrze...i nie narzekaja chyba że ty liczysz na jakieś królewskie warunki...powodzenia:)
Iwa22

Posłuchaj mnie młoda kobieto....
Byc może, że jestem starym 35 letnim durniem ale z tego co sie orientuje firma SK Expres prowadzi głownie nabory do Panasonica. Musze Tobie przyznać, że nie znam czegoś takiego jak Tantung..ale cóż..hmm..człowiek całe życie sie uczy.
Odnośnie królewskich warunków to uprzejmie Ciebie informuje, że przepracowałem za granicą wiele lat i w różnych krajach. Spałem od betonowej posadzki, po różne egzotyczne przyczepy campingowe , namioty skończywszy na fajnych wynajmowanych pokojach.
Osobiście ciesze się, że jedziesz tam i Twoje koleżanki są zadowolone.
Pozdrawiam...

PS...Daj mi namiary na tego Tantunga..bo skoro Ty tam będziesz i twoje koleżanki to ja wale do was jak w dym...Fajne z was Foczki..coś czuje....
Buahahhahahhahhahaah
Iwa22

A teraz poważnie....
Gdzie nie pojedziesz czy do Panasonica czy to Fabryki radzieckich telewizorów Rubin....jezeli w pośrednictwie macza łapy SK EXPRES....zawsze bedzie tak samo.
Duże koncerny aby zejść z poziomu kosztów obsługi zatrudnienia korzystają z Agencji. Problem polega na tym, że Agencje w Polsce jak i w nowych krajach UE idą na wydre i wyzysk. Jako przykład podam Tobie zakład Toyoty w Wałbrzychu.Pracownik etatowy Toyoty zarabia ok. 15[tel]zł na taśmie ale pracownik, ktory stoi obok i wykonuje taka sama prace otrzymuje ok. 800 zł.
Wiesz dlaczego ?
Bo to pracownik Agencji Pracy......
Wiec rachunek jest prosty i łatwo przeliczyć ile dana agentura ma na jednej osobie.
W krajach rozwiniętych takich jak Niemcy, Francja, UK itd...problem pazerności Agencji Zatrudnienia...skończył sie juz dawno...
Wynika to z faktu, że w UK nie mozna zarabiac mniej niż 5,35 funta/ h oraz z tego, że przetrwały tam tylko dobre i prężnie działające Agencje...
Zanim zmieni się to w nowych krajach UE (Polska, Czechy, Słowacja itd)...musimy poczekac kilka lat na zwyczajna selekcje jaką przeprowadzi rynek pracy..
Pamiętaj, że rynek pracy kształtuje bezrobocie, a bezrobocie jest głownym powodem niskich zarobków.....
O tym wiedzą Agencje dlatego tak wiele jest osób niezadowolonych na łamach tego Forum....
Nikt nie jedzie tam na wczasy czy na wycieczke...Jedziemy tam zarobić, a nie dokładać do pracy z własnej kieszeni...
Pozdrawiam Ciebie...
DZWONIŁEM TAM I JUZ OGLOSZENIE NIE AKTUALNE MAJA JUZ ludzi tam do tej lubawki
podala mi numer jak znasz czeski do trutnowa i taki telefon 42[tel]
jakis dziwny ten telefon ale taki mi podala nie znam czeskiego wiec nie dzwonie
Magu26

Może warto spróbować poprzez Impel HR....

Dlaczego tak uważam. Z racji tego , że mieszkam na Dolnym-Sląsku znam doskonale firme Impel od początku jej powstania. Na dzień dzisiejszy Impel wspołpracuje z Heroja, która ponoć jeszcze najlepiej wypada ze wszystkich agentur wspołpracujących z Panasonic. Powiem tak; jestem zadowolony z profesjonalnej obsługi firmy Impel. Otrzymałem juz podpisana umowe. Obecnie czekam na termin wyjazdu z Wrocławia. Z moich informacji jakie zebrałem Impel zachowuje się w profesjonalny sposób. W chwili zbiórki przed wyjazdem jest z grupą pracownik Impela, sprawdza liste, udziela informacji czego nie można powiedzieć o innych Agencjach rekrutujących do pracy w Czechach....

Odnośnie...tego numeru do Trutnova....hehh...tez nie znam czeskiego w stopniu pozwalającym na swobodną rozmowe odnośnie pracy...

Magu26
Jest jeszcze inna opcja. Możesz spróbować połaczyć wycieczke do Pilzna z poszukiwaniem pracy , ale to jest już inwestycja. Tak jak powiedziałem wczesniej...w Pilźnie jest masa pracy.
Zdaje sobie sprawe, że jesteś ze Szczecina i siłą rzeczy sa to koszty paliwa oraz koszty noclegów w Pilźnie...
Pozdrawiam

PS. Apeluje do złośliwych, ze nie jestem pracownikiem Impela i nie mam z tego żadnych profitów. Oceniam i analizuje opinie innych osób, ktore są zadowolone z obsługi tej firmy..
a ty w jakiej firmie pracujesz ?
a czy ktoś wie ile inne firmy płaca polakom w czechach ?
moze ktos z was ma sprawdzopna firme moze pracuje tam i sie orjetuje czy potrzebuja ludzi prosze dac cynka jak by cos tego :) pozdrawiam
A teraz dla wszyskich ludzi, którzy z racji trudnej sytuacji jadą zarobić do Czech.....

Agencje Pracy w Polsce rekrutujące do pracy w Czechach na ktore warto uważać :

1. MAX Serwis Kraków
2. Work Service (Wojewódzkie Urzędy Pracy wycofały sie ze współpracy , afera w Tarnowie i wiele innych)
3. SK Expres
4. SCHOLION w Cieszynie
5. OTAAS (Skoda)
6 Zetka Auto (Skoda)
7. JOB CENTRUM s.r.o Peter Mundl ( w polsce wspólpracuje z prywatnymi małymi agencjami pracy ) (Wojewódzkie Urządy Pracy wycofały się ze współpracy )

(źródło; Gazeta Wyborcza i fora internetowe )

Agencje Pracy w Polsce rekrutujące do pracy w Czechach na które nie ma skarg :

1. Impel HR
2. Laudam
3. Gawo-Prawork
4. Etat-Acapulco

(źródło; Gazeta Wyborcza i fora internetowe )
Magu26

Ja własnie wybieram się do pracy w Panasonic...

Odnośnie zarobków o które pytasz to jest tak :
Agentury płacą podobnie...czyli zarobki nie odbiegaja znacznie od siebie natomiast warunki mieszkaniowe, partycypacja w kosztach hotelu, dojazdy do pracy wyglądają róznie....

Średnia płaca jaką zarabiaja polacy w Czechach...wynosi od 9 do 15 tys koron...
To jest zalezne od Firmy, zawodu itd.
Z tego co wiem...dobrze zarabiają spawacze i operatorzy maszyn..
Dobrze zarabiaja osoby z biegłą znajomością jezyka obcego...w firmach z braży Call Center itd...głownie w Pradze....
Dla pracowników niewykfalikowanych na produkcji...stawki są prawie takie same (60-80 kc/h) w przypadku pracy dla agentury i (70-110 kc/h) bedac zatrudnionym bezpośrednio w Firmie....
Pozatym sytuacja jest prawie taka sama w każdym kraju..w zalezności gdzie pracujesz.....To wszystko jest względne....
witam. czy ktoś sie wybiera 21.02 do Pilzna z "agentury" GAWAO.
A jesli ktos byl z tej agencji to prosilbym o info na [gg]
pozdrawiam
czesc miras12 a ty co miales napisac cala prawde na tym forum i te mejle od izuni i co????
a tak wogole jak wyplacili juz wam za ten urlop pozdraviam wszystkich
Witaj Smerrfettka...

Mam do Ciebie prośbe....
Jak znajdziesz chwile odezwij się do mnie na [gg] ...mam kilka technicznych pytań do Ciebie...
Bede Tobie wdzieczny za podzielenie się wiedzą z Pilzna...

Pozdrawiam
Czy ktos jedzie 25 lutego z Wrocławia do Panasonicka ?

prosze o info;

[gg]
tel. 517-526-758
Hejka:) Ludziska kto jedzie w niedziele o 10.30 do Panasonica do Pilzna z sk expres z Katowci? Niech da znać na kom. 5[tel]Pozdrawiam
Jest wyjazd w ta niedziele o 14 albo o 14.30 z wrocka, ja mialem jechac z ta grupa, z impel hr service z wrocka ul ruska 5 jest 60 osob, niestety musialem przelozyc wyjazd na nastepny termin, bylem w impelu i znow specjalnie tam pojechalem z czestochowy, zeby sie dowiedziec paru rzeczy, okazuje sie, ze one nie znaja terminu wyjazdow, np ten teraz w niedziele okazalo sie, ze tak nagle bo same dostaly informacje od czeskiego pracodawcy, dzien wczesniej i tak nagle zaczely dzwonic, ja nie bylem przygotowany na taki szybki wyjazd wiec przelozylem na nastepny termin, one nie wiedza kiedy bedzie kolejny wyjazd, ale jak tylko dostana telefon od razu do mnie zadzwonia. kur... juz sie w tym wszystkim pogubilem, jeden typ do mnie pisze ,ze tam teraz jest tyle pracownikow, ze szok, ze maja czesi sie podobno z polski z ofertami wycofywac a ja na to mowie gowno, on pieprzy, ze wiadomosci ma na biezaco bo jego brat tam siedzi juz jakis dluzszy czas, i, ze podobno obcinaja godziny nie 180 czy 200 tylko 130, ze mozna zapomniec o znalezieniu mieszkania jesli ktos nie chce mieszkac w hotelu a jesli juz sie uda cos zlokalizowac to szykowac trzeba 6000 kc + kolejne 6.000 kc na jakas kaucje co daje 12.000 kc, mowi, ze jedzie z ziomkami wiec jakos splaca chate, ja pierd... nie czytajcie tego co tu pisza bo to wszystko jest nic nie warte, ktos kto jest zadowolony z pracy tam nie ma powodu, zeby sie na forum wypowiadac, zobaczcie tu wiekszosc komentarzy to negatywy od tych co chleja i pojechali tam na imprezki, a nie do pracy a jak juz komus sie uda porobic kilka miechow to zaraz narzeka, ze on chce do domku, ale nie ma jak bo kasy brak bo sie przepilo itp, ktos kto jest zadowolony z pracy tam z czystej przyzwoitosci wejdzie na takie glupie forum i napisze o tym jak sie tam pracuje, zeby podniesc na duchu tych co jada tam 1 raz albo udzielic odpowiedzi na pytania osob, ktore jada tam 1 raz !jak mam jechac to pojade,nie pojade plakac nie bede, we wrocku nagralem kilka fajnych ofert dobrze platnych wiec powodzenia zycze tym cio tam jada zarowno nowym jak starym bywalcom :) Chetnych zapraszam na GG (6022373).
masz racje ja sie zadałem z agenturą sk expres i bardzo tego załuja .w polsce obiecuja góry a zeczywistosc jest inna BARDZO KŁAMLIWA JEST TA AGENTURA
hej ludziska, wyjazd jest w sobote z wrocławia, ja jechalam juz raz przez Impel, potem zjechalam do Polski, teraz znowu wyjeżdżam. Wszytstkich chetnych odsyłam na Ruską 5 we Wrocławiu, dziś do mnie dzwonili i mówili, że jest jeszcze troche miejsc. Jak cos to podaje tel do nich [tel], czy ktos jeszcze wogole jedzie 10.03.??? czekam na info, pozdr
cze rytax:) skoro jedziesz w ta sobote to jest juz nas 2 :) powiedz jak masz na imie i w ogole to sie jakos zgadamy i poznamy, zbiorka jest o 14.15 na 4 stanowisku na dworcu pks w ta sobote, jak cos podejdz do mnie, zawsze ktos kogo znam, moj kom to 889431005.:)
WAZNE!!WAZNE!!!Jesli ktos jeszcze chce jechac do Czech to jest wyjazd 17 marca.Ja nie dałam rady jechac w ta sobote i jade 17 .Jesli sa chetni to podaje telefon firmy, która ma jeszcze wolne miejsca (z tego co mi wiadomo) [tel];-))
Jezeli wybierasz sie do panasonica to daj sobie spokoj bo nie wyrobisz z mieszkaniem.Ja tam bylem i jest straszna lipa a czesi polakow traktuja jak romunow
Jak ktos chce wiecej informacj to prosze pisac na [gg]
ludzie nie jedzcie przez ta agencje sk expre ja dla nich pracowalam
czesc semir to moj adres e-mail jak chcesz uzyskac jakies szczegolowe info o panasonicu o pilznie pozdro to email
[email]
Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 1169