Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 1169
podasz mi meila do heroji?
PRosze piszczie do mnie jak juz ktos tam byl w czechach jak to jest naprwde z tą praca 9861314
Bo tez miałęm jechac ale zrezgnowałem prosze o kontakt [gg]
Ja własnie czekam na pieniazki od heroji pracowałem w panasonicu a pozniej sie przeniosłem do Valeo tam lepiej placa 75 koron.Moje [gg] piszcie jesli chcecie uzyskac informacje na temat pracy
witam w niedziele ma sie stawić w czechach tam w pilznie do pracy własnie - jedzie ktoś z polski tak aby jechać w wiecej osób ?? zna ktoś wogule jakiegoś przewoźnika??czym najlepiej dojechać do pilzna z polski?? i jakie koszta??prosze o odpowiedz.w razie czego jak ktos jedzie to prosze sie kontaktować na nr 6[tel]
podaj maila to ci napiszę o kosztach.ps.jedziesz do panasonica? bo ja tam pracowałem i nie radzę szczerze wyjazdu do tych złodzieji
Wyjezdzal ktos do pracy z firmy IMPEL HR SERVICE z Wroclawia??rnjesli tak.. jakie sa warunki bytowe
mooj meil to [email] mi jakie warunki i czemu zlodiejernrntak jade do panasonica
Ja jechałem z gawo,jejku dobrze ze sie przeniosłem z panasonika po paru dniach do innej firmy bo bym wrocił do domu.Odrobilem dlugi bo sie zapozyczyłem na droge.Ludzie to jest 600 zl na czysto a harowac trzeba,schudłem 15 kilo, nie mozna stac,zapalic,gonia jak najwiekszych....Jeszcze oczy bola z tych plazm.wiecej macie tu zasilku w polsce.Te agentury za nas pieniadze biora nie placa z urlopy,nawet jak sie jest chory sa problemy zeby dowiesc do niemocnicy bo oni na tym traca a karte wyrabiaja zdrowia po 3 miesiacach.Szukajcie tu pracy w polsce nawet za 700zl.Odradzam naprawde.Bo szkoda mi swoich rodakow ktorzy spia byle gdzie i robia na okraglo.Moj nr [gg] porozmawiam
kolego nie chce mi się za bardzo wierzyć że udało ci się przenieść po paru dniach do innej firmy jak możesz to napisz do jakiej ? teraz tzn. we wrześniu wyjechała jedna osoba i mówi że jest dobrze praca o key pokój ma 4-osobowy pościel czysta a najgorsi to są tzw. dzikusy którzy zobaczyli tańsze piwo i wypili po prostu gówniarze
A jednak musisz mi uwierzyc.Heroja chcac sie wbic do firmy,wzieła 10 osob najlepszych z Panasonica, brakowało jeszcze dwoch to nas kordynator zapisal i pojechalismy.Wiem jacy tam sa ludzie,zastanawiam sie skad ich biora.80 procent wytatułowanych,kradna,pija nie daja spac po nocy.Agencje w polsce pisza tylko ze potrzebne jest zaswiadczenie o niekaralnosci,to jest tylko pic na wode.Tam sa ludzie ktorzy sa scigani przez prawo.Nawet alimentow nie moze komornik im sciagnac.Byłem kilka dni i miałem dosc.Gdyby mnie nie przeniesli wrociłbym do kraju.Nie wiem czy ty pracujesz w Panasonicu,jak tak wspolczuje Ci.Nierozumie jak mozna sobie chwalic ta prace,ja rozumie bo spotkałem sie z ludzmi w czechach i po rozmowie z nimi doszłem do wniosku ze to ameryka dla nich.Ja zjezdziłem troche po swiecie i wiem ze za uczciwa prace nalezy sie zaplata a nie tzw ochłapy.Wiem jedno ze nigdy nie pojade do czech przez agenture.Jak juz cos pod firme.Moj kolega zachorował,musial wzywac karetke sam.Nie mial karty zdrowia to mu wystawili rachunek na 1300koron.Myslisz ze kordynatora cos obchodzi,mieszkal w drugiej ubytowni 5km to nawet nie mielismy do niego nr.tel.jakby sie cos stalo.Jesli jeszcze tam nie pracujesz a zamierzasz.to jak wrocisz porozmawiamy i przyznasz mi racje.Bedac za granica stac mnie bylo na przyjazd do polski co miesiac a z czech zjechalem po ponad 3 miesiacach oddalem długi i nic mi nie zostalo. sierpniu wypracowalem 274godziny to nie jest tak malo.Ja miałem 75 koron na godzine a w panasonicu maja 60 koron odlicz ubytownie zalohy i co ci zostanie.Chyba ze bedziesz pracował po 20 godzin tak jak moi koledzy w Valeo jeszcze troche i beda tam mieszkac.Szkoda mi tych ludzi bo nawet zasypiaja na linkach,oczy podpuchniete,słabi malo co jedza z przemeczenia.Nieraz widzialem karetke podjezdzajaca pod zaklad.chcecie pracujcie,ale nie kosztem zdrowia bo mamy tylko jedno.A zarobic mozna wiecej w polsce.Pozdrawiam wszystkich
Jeszcze jedno o czym nie napisałem co tydzien dostaje sie zaliczke 700 koron to jest jakies 90zł Przy takiej pracy gdzie sie pracuje po 12 godzin trzeba dobrze zjesc,jakies owoce dobry obiad.Fakt wracajac z pracy nie wierze ze ktos ugotuje sobie obiad.tylko widziałem jak sie odzywiaja moi rodacy na okraglo jajka,suchy prowiant.Obiad kosztuje ponad 100koron.To jest nienormalne zeby dawac 700koron zaliczki.a proszac o wiecej nieraz słyszałem od kordynatora to i tak za duzo dostajecie.To sa nasze pieniadze i tak z wyplaty nam odtracaja te zaliczki.Ale traktuja nas tam jak.....Tylko polacy tam zapieprzaja,slowacy i czesi nie naleza do pracowitych.Wiem jedno czekam na kase za niecaly miesiac od heroji.Mam wykaz godzin i jesli mi choc korona braknie wnosze sprawe do sadu.Jak rowniez bede sie domagal wyplacenia mi za urlop bo nie wiem czy wiecie nam sie nalezy a nie jakies bezplatne dowolenki.A te agentury polskie tez pisza w meilach o kokosach,ludzie sie zaporzyczaja i wracaja na drugi dzien.
Witam wszyskich prosze o kontakt, Ci co już byli z Tarnowa, w tych czechach w pracy, piszczie na mój mail [email] albo [gg] , bo ja miałęm jechac ale zrezygnowałęm w ostaniej chwili i nie wiem czy dobrze zrobiłem
ODP...***"Ludzie to jest 600 zl na czysto a harowac trzeba,schudłem 15 kilo, nie mozna stac,zapalic,gonia jak najwiekszych....Jeszcze oczy bola z tych plazm.wiecej macie tu zasilku w polsce."***
CO TY CHŁOPIE OPOWIADASZ ZA BAJKI??
Oczka bolą od plazm i zapalić nie można?? Biedny.
Gdzie Ty to za tą granica pracowałeś???
Jesli pojedziemy do pracy do Niemiec,Grecji czy Holandii też zarobimy mniej a Polacy i tak wyjeżdżają i zapieprzają, robia nadgodziny,bo zarobią wiecej jak w Polsce. Ja w Czechach, w "Panasonicu" za 200 godzin dostałam 1900 zł.I to jest fakt!!!! Uważasz,że powinnam w Polsce siedzieć za 600zł,być oszukiwana na godzinach i umowach?? Nie mam zamiaru. Pozdrawiam wszystkich wyjeżdżających :*
To jest niemozliwe zebys na czysto dostala 1900zl.To ile ty mialas na godzine.Zastanow sie co ty piszesz 200 razy 60 wychodzi 12000koron.A bonus dostajesz po przekroczeniu juz nie pamietam 220 godzin.Nie wiem czy masz interes w tym albo jestes jedna z tych agencji w polsce co werbuja ludzi do panasonica.Ja wiem ze agencje za zwerbowanie czlowieka dostaje dobre sianko.To jest ostatnia opinia moja na tym forum.Tak jak jest opisalem a jesli wyjedziecie sami sie przekonacie
Tak zarobiłam 12000koron +BONUS prawie 3000 koron!!! To ile Ty pracowałeś,że NIE WIESZ o tym,że oprócz wyższej stawki godzinowej za przepracowanie 220 godz. dostaje się jeszcze bonusy za dobrą pracę i nie bumelowanie>>?????
Chyba nie wiesz za wiele na ten temat :p :)
I mój drogi ja dzielę się swoimi doświadczeniami z Czech a widzę,że TRUDNO CI UWIERZYĆ,że ktos mógł być ZADOWOLONY z tej pracy!
Na pewno teraz żałujesz,że wyjechałeś i siedzisz na bezrobociu.Tylko po co innym proponujesz taki sam los w Polsce???
Acha..i zyczę Ci takiego samego(czeskiego) 8-godzinnego systemu pracy w Polsce, ale chyba to nie możliwe,bo komuna juz dawno się skończyła.
Dla informacji:
obiad w restauracji 70 koron - byłam i jadłam!!!!
obiad na stołówce(wresja tańsza) -50 koron, też kupowałam
śniadanie..parówka i bułka na stołowce -ok.15 koron
Czy ktoś wyjeżdża do Panasonika w Pilznie za pośrednictwem LiM. Proszę o szybką odpowiedz bo mam tam jechać za tydzień. z góry dzięki
Moze nie sprzeczajmy sie,to jest stolowka w panasonicu,ale musisz zjesc sniadanie,kolacje.Nie mowie juz o papierosach jak ktos pali.Prosze zsumuj to wszystko i naprawde przyznasz mi racje ze 90 zl nie wystarczy na tydzien.Chyba ze jesz caly tydzien chleb z masłem i popijasz woda.Bez obrazy.Nie byłas za granica i nie wiesz jak jest.Bedac w austri dosc ze zarobilem 70 euro,dostalem 3 razy posilek i jeszcze austryjak mi zapakowal jedzenie do domu.Jestesmy w uni i powinnismy godnie zyc a nie wegetowac jak tak bedziemy do tego podchodzic nigdy w polsce nie bedzie dobrze godzac sie na takie warunki.Jesli Ci jest tam tak dobrze to pracuj sobie po 12 godzin nie wiem ile tak pociagniesz.Bo ja naprawde przerobilem 274 godziny w miesiacu zjechalem dlatego poniewaz moj organizm byl tak oslabiony ze chwilami słablem i nie moglem pracowac.Aby robic dwunasteczki non stop trzeba dobrze sie odzywiac i wysypiac a nie wierze ze tak jest przynajmniej na ubytowni w starym pilznie.Bedac tam kilka dni duzo widzialem,nawet widzialem jak laska przyniosła za nogi zywa kure,pewnie nie znalazla jej heheh zeby ja ugotowac i napewno zjesc to smieszne a zarazem przykre.Nie odradzam nikomu wyjazdu,niech kazdy sproboje a potem zapraszam na forum.
Tylko zauwaz ze nie kazdy dostaje ten bonus,Tobie sie udalo.A jesli ktos pracuje po 12 godzin i cos mu wypadnie i nie przyjdzie 1 dzien to co???? ZERO BONUSU!!A pozatym trzeba miec wtyki zeby robic po 12 nie na kazdej lince potrzebuja.A jakbys pracowala poi 8 godzin dziennie to policz sobie ile ci wyjdzie odlicz 4 zalochy po 700 bo ja tyle dostawałem ubytownie 1500.Tam moze sobie pracowac ktos kto nie ma zobowiazan w polsce i lubi piwo bo jest strasznie tanie:)A pozatym skad mozesz wiedziec co robie napewno nie prosze panstwa o zasilek.Potrafie w polsce zarobic uczciwie nie proszac sie.I dziwie sie dlaczego tak bardzo zachwalasz ta prace w czechach moze jestes jedna z tych agentur polskich co obiecuja kazdemu co innego w meilach.Wiem bo po rozmowie z kolegami kazdemu co innego pisali.
Ja nikomu nie odradzam!!!! pisze jak jest w tych agenturach.Przeciez to jest forum,moge podzielic sie ze swoja opinia.A dobrze sama wiesz ze ludzie przyjezdzaja i odjezdzaja jak widza co sie tam dzieje.W Valeo jak pracowałem pod heroja to przez okres 3 miesiecy linka nigdy nie byla obstawiona.Brali ludzi z innej zmiany wtedy mieli mozliwosc nadgodzin.Gdyby dobrze placili to ludzie by pracowali.Niektorzy siedza zeby odrobic dlugi za podroz albo czekaja do zaliczki i uciekaja.Co mialem napisac juz napisalem.
A co Ty o mnie wiesz?? Piszesz,że nigdy nie byłam za granicą i nic nie wiem, albo że jestem nagabywaczką jakiegoś posrednictwa. Nie atakuj mnie!!!!
Z Twoich wypowiedzi na mój temat wynika,że NIE MOGE wspominać dobrze tej pracy..bo co??? To jest forum jak zauważyłeś i każdy może wyrazić swoje zdanie.
I nie uważam, żeby nadgodziny w pracy zwiazane były z jakimiś tam "chodami".
****A tak na marginesie...to jeśli miałeś przepracowane 274 godziny to ile zarobiłeś, bo pisałes wczesniej,że 600 zł i RADZIŁEŚ, żeby nikt się za TAKĄ KASĘ nie ruszał z kraju?????????????????!!!A to przecież wychodzi (bez bonusu) 17,810 koron x 0,13 gr.= 2,315 zł
Acha!!!
No i, żeby tyle przerobić godzin to patrząc na kalemdarz musiałeś cały miesiac pracować po 12 godzin + jedną sobotę. Po pierwsze to NIEREALNE a po drugie to chyba TY MIAŁEŚ "chody" ;)) jeśli tyle nadgodzin dali Ci robić :):):):)
COŚ MI ŚMIERDZI KŁAMSTWEM DROGI MIRKU.:O)
****A tak na marginesie...to jeśli miałeś przepracowane 274 godziny to ile zarobiłeś, bo pisałes wczesniej,że 600 zł i RADZIŁEŚ, żeby nikt się za TAKĄ KASĘ nie ruszał z kraju?????????????????!!!A to przecież wychodzi (bez bonusu) 17,810 koron x 0,13 gr.= 2,315 zł
Acha!!!
No i, żeby tyle przerobić godzin to patrząc na kalemdarz musiałeś cały miesiac pracować po 12 godzin + jedną sobotę. Po pierwsze to NIEREALNE a po drugie to chyba TY MIAŁEŚ "chody" ;)) jeśli tyle nadgodzin dali Ci robić :):):):)
COŚ MI ŚMIERDZI KŁAMSTWEM DROGI MIRKU.:O)
cytat.>>Miras12>>"""Tylko zauwaz ze nie kazdy dostaje ten bonus,Tobie sie udalo.A jesli ktos pracuje po 12 godzin i cos mu wypadnie i nie przyjdzie 1 dzien to co???? ZERO BONUSU!!A pozatym trzeba miec wtyki zeby robic po 12 nie na kazdej lince potrzebuja"""
Zastanów sie Miras o czym piszesz:P:P:P To jakie TY miałeś wtyki???:)
A po 1 dniu nie przyjścia do pracy nie zbierają bonusu!!!Zresztą takiego pracownika 12-godzinnego jak TY musieli docenic ...tylko się przyznaj ile dostałeś bonusu!!!?????
Pracowałem nawet w niedziele mozna bylo pracowac w kazdy weekend,ale Ty mnie nie rozumiesz ja bylem kilka dni w panasonicu,przeniosłem sie do Valeo gdzie miałem 75 koron na godzine.Prosze czytaj uwaznie co pisze.Gdyby mnie nie przeniesli napewno nie zostałbym w panasonicu.Jesli chcesz moge ci przeslac wykaz godzin na meila.Kłamac nie umie bo tak jestem wychowany.ale dlaczego Ci tak zalezy na tym.Przeciez sama wiesz ze tam sie nie zarobi .Zdaje mi sie ze jestes jedna z tych agencji posrednictwa.A jesli tak jest piszcie prawde w meilach.
Tak dobrze obliczyłas ale ja to zarobiłem w Valeo,tam byla mozliwosc nadgodzin.Jesli tam pracujesz w Panasonicu to powiedz mi dlaczego wszyscy chca sie przeniesc do Valeo a jak nie to odchodza.Wiecej Ci sie nie bede tłumaczył,wiem jedno ze ten panasonic to wielkie.....Napisałem jak jest.A nikomu nie odradzam jadac tam tez nie wierzyłem tym ktorzy tam byli chciałem sie sam przekonac.
Siemka.
wlasnie w czwartek wybieram sie do roboty do Panasonica i chcialbym sie dowiedziec jak tam jest i jak placa oraz jakie sa warunki zakwaterowania???
Witajcie! Ludzie błagam niech ktoś napisze co się tam naprawdę dzieje... Mój mąż wyjeżdża w czwartek ( 12.10 ) do Pilzna do PANASONICA z firmy IMPEL HR SERVICE z Wrocławia. Czy ktoś z Was wie co to za firma, a może ktoś był od nich. Jasna cholera! co mamy robić?
to się nie wypowiadaj na temat panasonika jak robiłeś tam kilka dni :P:P:P
Jeśli się przenosza to tylko dla kasy- logiczne:) a ta firma gdzie Ty pracowałeś to nie nazywa sie czasem "Valemo" a nie valeo???? Mam tam kilku znajomych co tam pracują.
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 1169