Praca w Czechach w Pilznie???

Temat przeniesiony do archwium.
841-870 z 1169
bylbym zapomnial nie sluchajcie innych to zalezy jak trafisz i jak sie ustawisz a takze od ekipy jaka zbierzesz z koordynatorami ostro i prosto ale stylowo.plzen to fajne miasto jak masz hajs i ekipe nonstop sie bawisz piwo tanie palenie 1 klasa a slowaczki gorace i mile warto tez sprobowac piko.unikac wietnamcow bo te male zolte pice sa zadiorne i uparte pamietan impreze w zeszlym roku w pewnym lokalu po ktorej paly scigaly ich po calym miescie.......warto zawinac do 21 jak nie masz kasy to bedac kumatym najebiesz sie tam zdarma co tu jeszcze nawinac ogolnie zbieraj ekipe przyjezdaj i przezyj serie zajebistych melanzy dopoki cie nie wyjebia lub ci sie nie znudzi ja mile ten czas wspominam elo pozdro dla obiezyswiatow na hardcorze
to jest właśnie te podejście, wyjechać tylko po to żeby na miejscu chlać i ćpać, potem się dziwić, że czesi nas nie chcą i traktują na równi z cyganerią, żałosne...
ty jestes zalosny bedac tam mialem znajomych czechow i slowakow z ktorymi zajebiscie sie bawilem w jednym barze mielismy nawet stolik VIP w pracy majstrowa mnie cenila i polegala na mnie bardziej niz na jakis tam zgredach bojacych sie odezwac i nie majacych swego zdania.bylem soba dobrze sie bawilem problemow z palami nie mielismy i tanich win z tesco tez nie lolilsmy.ale zarobic tam sie nie da a pobawic sie warto przynajmniej masz co wspominac a nie tylko robota przedczasy i ubytownia plus tasco i jebane rozmowy o godzinach przerobionych kazdy ma swoje zdanie a ty wszystkowiedzacy niewypowiadaj sie na nieznane sobie tematy bo zdarma w tych czasach mozesz tylko...
na drzewo dzieciaku,
chlać to można u siebie pod sklepem, nie trzeba specjalnie jeździć do pepików żeby się napić,
widać jaki poziom reprezentujesz,
jesteś niedojrzały a wódkę to chyba widziałeś w telewizji,
Czesc Sylwio:)
mam takie pytanko czy bys mogla mi podac numer tel. do tej agentury "Etat&Akapulco" z Elbląga na maila? [email]
tez bylem w czechach w pardubicach w firmie foxconn ale przez SK EXPRESS - osobiscie niepolecam tych lamósó oszustów.
ubytownie do dupy mieszkasz z rumunami do pracy 40 km bo mieszkasz na wiosce zabitej dechami.pozdrawiam
ELO
szkoda slow na ciebie o MELANZU to ty nic nie wiesz. robimy rzeczy o ktorych morzesz tylko snic wiesz o tym prawda wiec po co te glupoty.normalne chlopaki nie rzadne odmience spoleczniaku.BEZ ODBIORU BASTA
też chlaliśmy gorzołe w pokoju, knajpie, nad jeziorem ale to nie jest powód do chwalby i nikogo nie powinno to interesować, do pracy chodzilismy trzezwy, prawda jest taka, że na wyjeżdzie bez alkoholu można się zanudzić, ludzie na tym forum pytają o prace (dla niektorych praca u pepikow to zbawienie) a nie o chlanie, ty najwyrazniej chciales sie pochwalic...
No właśnie...
Ja też chciałem jechać do pracy do Czech , ale zrezygnowałem właśnie przez te warunki mieszkaniowe jakie tu są opisywane i opowieści o " libacjach " Polaków,
przykre to :(

Czy zna ktoś jakieś oferty pracy na Słowacji ?
Pozdrawiam.
jeśli ktoś chce sie czegoś dowiedziec o pracy w czechach to prosze pisac,
pracowałem niecały rok w sk expres
Szukam opinii o Sk Experss jeżeli nie na forum to poprosze o adres meilowy gdzie mam napisać?
nie zawracaj sobie głowy sk express-to najwięksi zdziercy, w ogłoszeniach podają zarobki miesięczne rzędu 12-15 tys. kc,
gdy natomiast pojedziesz do ich biura to dostaniesz dziwaczną umowę do podpisania z zarobkami na poziomie 8 tys kc miesięcznie+za wszystko będziesz musiał dopłacać,

omijajcie z daleka następujące agencje: sk express, trenkwalder, polskie biuro pracy, work service....

ciekawe czy uczciwe są agencje: impel, etat & akapulko, ab consulting, inne....?
Chciałabym odpowiedziec na zarzuty, że niby inaczej informujemy o zarobkach, a potem w biurze dajemy inna umowe do podpisania.
Firma Sk Expres tylko rekrutuje pracowników do pracy w Czechach i na Słowacji-jesteśmy pośrednictwem pracy. W związku z tym, obok umowy, którą pracownik podpisuje z pracodawcą ( czyli na poczatek umowa o dzieło na 150 godzin, a potem umowa o pracę) podpisuje również UMOWĘ SKIEROWANIA DO PRACY ZAGRANICĄ, czyli umowę między Pośrednictwem,a osobą, która wyjeżdża do pracy zagranicą. Do tej umowy jest dołączony załącznik sporządzony, jak zreszta cała umowa, przez prawnika, którego treść jest identyczna nawet w przypadku różnych ofert i przedstawia ogólne warunki zatrudnienia w Czechach lub na Słowacji, czyli określa, ile pracownik zatrudniony na umowę o pracę na pełny etat może zarobić najmniej (tzw.najniższa krajowa), ile wynosi pełen etat itd. Oprócz tego pracownik może się dokładnie zapoznać z tłumaczeniem konkrwetnych warunków zatrudnienia dotyczących danej fabryki i tam są podane własciwe dla tej fabryki stawki godzinowe, premie, dodatki, warunki pracy itd.!!!!! I te warunki obowiązują osobę, która wyjeżdża do danej fabryki. A więc problem polega nie na oszukiwaniu chetnych do pracy, ale nieuwaznym słuchaniu przez nich tego, co mówi pracownik biura naszej firmy!!! Zdajemy sobie sprawę, że nowych informacji jest sporo, ale jeśli komuś coś umknęło, czegoś nie rozumie, to w trakcie rozmowy z naszym pracownkiem można się dopytać, a nie trzeba odrazu oczerniać firmy na publicznym forum. Najłatwiej jest tak postąpic, a przecież gdyby Pan/Pani po prostu dopytał naszego pracownika, to może sam by chciał wyjechać do pracy.
Prosze również mieć na uwadze, że naprawdę nie jest naszym celem złe informowanie osób, które wyjeżdżają, ponieważ wcale nie leży w naszym interesie to,żeby te osoby wracały spowrotem po kilku dniach!!! Każdy ma obowiązek zapoznać się dokładnie z warunkami zatrudnienia w fabryce, w razie niejasności, zawsze mozna się dopytać.
Jak jest w pracy? Chodzi mi głównie o czas, przerwy, warunki podczas przerw i przebierania się.
Jak wyglądają stanowiska pracy? pracuje się indywidualnie czy grupowo? Stoi się przy taśmie czy można też trochę pochodzić?
Czy w hotelu są kolejki do łazienki, kuchenki itd?
Jak płacą? Na konto, czy gotówką i co ile (co miesiąc?)
Wiem, że są różne zakłady, ale liczę, że wszędzie tam jest podobnie.
Job Description:
Our client located in Brno, Czech Republic, is providing repairs of all their products and technical support to customers of the Eastern Europe region. Currently they are looking for Help Desk Support Agent to give perfect professional technical advice and support to our customers calling from Poland.
Successful candidate will be responsible for technical support with PC hardware related issues by the phone and e-mail for customers in Poland and has to give perfect and professional as well as prompt and real-time support to our VIP-clients. The position also includes entering data into the system, necessary administration tasks and activities connected with customers' claims and spare-parts sale.

Great opportunity for fresh graduates!
Requirements:
- Secondary/University degree, ideally in IT/electro
- Good knowledge and experience in PC HW and SW
- Excellent communication skills
- Fluent Polish
- Intermediate English (for internal communication)
- Other language is a big advantage
Offer:
- Nice and modern environment, young and dynamic team
- Working hours Mo – Fri 8.00 – 17.00 with certain level of flexibility
- Training based on needs
- English, Czech lessons if needed
- Meal vouchers
- Motivating remuneration
- Relocation support - if needed - 40 000 for acommodation support, 3 months live in pension + breakfast and dinner, and 4 time travel to home.

Opis pracy :
firma umieszczona jest w Brnie, w Czeskiej republice. Jest to serwis. Naprawia wszystkie swoje produkty i udziela wsparcia technicznego dla swoich produktów. Aktualnie poszukujemy na stanowisko pomocy technicznej osoby której zadaniem będzie pomoc ludziom dzwoniącym\piszącym z Polski w zakresie produktów, jak i wsparcia oprogramowania tj. Windows, office, a także oprogramowania firmy. Ponadto wprowadzanie danych do systemu, obsługa mailowa w Lotus Notes i częściowo administracja.

Wymagania:
Szkoła średnia/wyższa, idealnie IT
znajomość hardware/software
Doskonałe umiejętności komunikacyjne
Płynny język Polski
Komunikatywny angielski (do komunikacji w firmie)
inne języki będą dużą korzyścią

Oferujemy:
Prace w młodym i dynamicznym zespole Polskim
Prace od pon. do piat. od 8 - 17 godziny z pewnym poziomem elastyczności
Szkolenia jeśli będą potrzebne
Lekcje języka Czeskiego i Angielskiego jeśli będą potrzebne
Dopłata do posiłków
Motywujący system płatności - około 22 000Kc brutto/miesiąc
Wsparcie re lokacyjne do Czech - 40 000 Koron Czeskich na wyposażenie mieszkania, 3 pierwsze miesiące mieszkanie za darmo w pensjonacie + śniadanie i obiad gratis, 4 darmowe przejazdy do Polski.

CV w języku angielskim proszę wysyłać na adres
[email]
raef to wszystko zależy od firmy, pośrednika, kwaterunku,
u nas nie było problemów z myciem, ponieważ cygany, rumuny, bułgary nie korzystali z wody, poza tym dzień miał 24 godziny tak więc każdy znalazł czas na mycie, najważniejsze, że kibel był na pokojach,
jeżeli pracujesz w Polsce (zarobek minimum od roku 2008 to 900zł na ręke) to nawet sobie nie zawracaj głowy Czechami no chyba, że chcesz pozwiedzać, popić, powygłupiać się na scenie,
nie wiem jak jest w innych firmach ale w celestice nikt nas nie poganiał, jak wydłużyliśmy sobie przerwe o dodatkowe 20 min to nikt tego nie zauważył, był też czas na rozmowy, nie było żadnych kar,
chyba logiczne jest to, że człowiek przebiera się w szatni a nie na przystanku,
wypłatę otrzymujesz do ręki od koordynatora, który raz w miesiącu cię odwiedza, koordynator ma to do siebie, że lubi oszukiwać na kasie,
po przyjeździe do czech już nikt się tobą nie interesuje,

Do Pani/Pana z SK Expres

powiedz ludzią prawde jak wyglądają warunki mieszkaniowe oraz płaca na rękę w złotówkach (tylko nie jakieś minumum czy maksimum)
pod koniec czerwca kończy mi się umowa o prace w Polsce i nie zamierzam jej przedłużać tak więc w lipcu/sierpniu jestem zainteresowany wyjazdem do czech lub słowacji tylko muszę mieć pewność, że będę zarabiał przynajmniej te 1500zł miesięcznie, jeśli mnie zapytacie dlaczego chcę wyjechać skoro wiem, że czeskie hotele to nie hiltony a koordynatorzy oszukują na wypłatach to odpowiem wam, że potrzebuję zmienić klimat i otaczających mnie ludzi,

moje gadu 1[tel]
A myślałem że jest tylko jednen taki wariat co już tam był, poznał te wszystkie "uroki" i mimo to chce wrócić -ja! W kazdym razie powodzenia. Gdybys znalazł choć w miare uczciwą agenture napisz kilka słów na forum. Pozdrawiam
weteran z Celestiki ;-)
>Chodzi mi głównie o czas, przerwy, warunki podczas przerw i przebierania się.
Rożnie miałem zmiany: 8 godzinne - Valeo (Zebrak), 12 godzinne Celestica (Rajecko). System pracy też różny: w Celestice np. pracuejsz 2 dni potem 2 noce potem 4 dni wolne. To lubiłem najbardziej ;)
>Jak wyglądają stanowiska pracy? pracuje się indywidualnie czy grupowo?
Zalezy zarówno od stanowiska jak i od fabryki.
>Stoi się przy taśmie czy można też trochę pochodzić?
Zalezy głównie od majstra. Czasami mozna sie poobijać, zwykle pilnuja
>Czy w hotelu są kolejki do łazienki, kuchenki itd?
Do kuchenki bywaja i to mimo że wiel osob je obiady w firmie. Jak masz prysznic i kibel w pokoju to juz kwestia dogadania z współokatorami.
>Jak płacą? Na konto, czy gotówką i co ile (co miesiąc?)
Miałem na jednej umowie około 1350 zł. Dostawałem od ok 1050 do ok 1150zł (liczone z zaliczkami, ale bez nadgodzin, bo sie nie przepracowywałem). Czasami możesz dostawać na ręke, choc w wiekszosci wolą dac na konto. Polecam brać z firmy spis przepracowanych godzin to ułatwi Ci wyjasnianie "nieporozumień" co do liczby godzin z agenturą. "Nieporozumienia" sa zawsze.
jak to się mówi ciągnie wilka do lasu:)

do pilzna chyba jeździ największe bydło co? :)
AUUUUUUUUUU! - radosny wilk ;-)
No a poważnie to Czechy mimo swoich wad (nie zarobisz zbyt wiele) maja także kupe zalet. A ludzie jak to ludzie, jedni fajni, drudzy nie koniecznie. Ale przecietnie ciekawsi niż spotyka sie na codzień w kraju.
Dziękuję wszystkim od których czegoś się dowiedziałem. Prawdopodobnie wyjadę przez SK Expres. Jak przeżyję i wrócę to opowiem jak tam jest.
Nie mam już ochoty pracować w Polsce na produkcji (wyzysk, chu... atmosfera, ryle itd.)
Czy pojedziecie ze mną w maju lub w czerwcu do Czech lub Słowacji?
Tylko pamiętajcie, że na taki wyjazd należy ze sobą zabrać 400-500zł i przez pierwszy miesiąc ograniczyć picie.
Zainteresowanych (dziewczyny mile widziane bo tam ich na lekarstwo) proszę o kontakt pod moim numerem GG 1[tel]

p.s. mam 24 lata
Cóż Czechy to dla mnie całkiem ciekawy pomysł, choć widze kilka problemów.
Po 1) Nie jestem dziewczyna.
Po 2) Móglbym sie ruszyć dopiero po 20 czerwca.
Po 3) ALE PRZEZ JAKA AGENCJE - OTO JEST PYTANIE? Żeby byli choć tak w miare uczciwi tj. łupili mnie umiarkowanie. Masz jakis pomysł na jakiego konia postawić?
Ja takze wybieram sie do pracy u naszych południowych sasiadów tylko dopiero w lipcu bo do lipca jestem zobligowany pracowac w polsce ale po tem nic mnie już w tym kraju nie trzyma.
A czesi sa spoko pracowałem rok temu z czeszkami które były zatrudnione w polsce i moge powiedziec ze sa całkiem niezłe i rozrywkowe dziewczyny. Może tak ci co chca jechac umówili by się i razem pojechali, to tylko taka propozycja.
A rozwarzał ktoś pomysł zostanie w czechach na stałe, najpierw załatwienie sobie pracy przez agencję a potem na miejscu szukanie czegoś lepszego, rozwazam takze taką myśl.
W sumie trudno bedzie tu zebrac ekipe na wspólny wyjazd, chocby dlatego ze kazdemu pasowałby inny termin. No i pozostaje pytanie przez jak agencje wyjechać by tak całkiem nas nie oskubali? A co do osiedlenie sie w Czechach to
w sumie czemu, nie jak sie znajdzie coś fajnego (i nie tylko o pracy tu mówie) oraz jeżeli dobrze przyswoisz język czeski to jest to całkiem nienajgorsze miejsce do życia.
Panowie nie piszcie o stałym pobycie bo jest duże prawdopodobieństwo, że wrócicie do kraju (na koszt własny) już po kilku dniach. Ja już raz tam byłem, wszystko widziałem i po kilku dniach zdezerterowałem. Wszystko co na stronie https://www.ang.pl/forumw.php?IDt=44123 wypisują Jkss justys czy TOMEK to niestety prawda. Przede wszystkich nie wierzcie pośrednikom. Ludzie na poziomie nie mają tam czego szukać (chyba, że na własną rękę).

nie chciałbym drugi raz mieszkać na wiosce na melinie bez recepcji, w pokojach z łazienkowymi drzwiami z szybką, wśród sąsiadów DEBILI / w pracy to myślałem tylko o tym żeby ktoś podczas mojej nieobecności nie włamał się do pokoju i nie skradł moich ciuchów, sprzętu...nocki w pokojach też do najprzyjemniejszych nie należały (opis kilka postów wyżej)

moje GG 1[tel]
Dla jasnosci to ja sie na stałe nie wybieram, ale jak ktos o tym mysli to moim zdaniem pomysł jest nie głupi. Oczywiscie pierwsze co trzeba by zrobić to wynajac sobie mieszkanie z sensownymi ludzmi! Pracy można szukać na własna reke ale na miejscu, wiec trzeba by wyjechac przez jakos agencje. Stad moje ponawianane pytanie czy ktos spotkał jakos choc w miare uczciwą? Popracowac kilka miesiecy, stanac troche finansowo na nogi i potem można sie usamodzielnić.
Ja tez w Czechach byłem i widziałem rózne nie tylko przyjemne rzeczy. Niektórzy nasi rodacy to idioci po prostu. A czy był karany czy nie to nie zawsze dobre rozróznienie. Spotkałem tam gościa po długim wyroku ktory był porzadny jak mało kto. Spotkałem tez innych co wygladali na porzadnych a okazli sie świniami i złodziejami. A ten twój kilkudniowy wyjazd to był w tym czy w tamtym roku? Z Sk ekspres wyjechałeś czy z innna agenturą? Teraz jedziesz sam i bedziesz szukać czego na miejscu czy zrezygnowałeś z wyjazdu?
w roku ubiegłym ze słowackiego pośrednika ms atlas, byłem tam 8 dni i do tego czasu koordynator się nie pokazywał, przez te 10 dni nie otrzymałem także żadnej umowy o pracę do podpisania, szkolenie mieliśmy 2 dni po przyjeździe, moja zmiana pracę rozpoczęła 6 dni po przyjeździe, w firmie tej nie pracowali cyganie, nikt też nas nie poganiał w pracy, robota była ogólnie lajtowa, straciłem tylko na tym wyjeździe 3000kc, po 2 miesiącach ludzie z mojego wyjazdu zostali zwolnieni z pracy (prawdopodobnie przez wałki ms atlas), czy za przepracowany czas otrzymali wynagrodzenie czy też dostali pracę w innej firmie tego nie wiem ponieważ urwał się między nami kontakt (2zł za sms to dla większości za dużo),

chcę ponownie wyjechać do Czech poprzez pośrednika (na własną rękę pracy raczej nie znajdę) ale stawiam pewne warunki: koordynator musi załatwić mi\nam prywatną kwaterę, mogę płacić za pokój te 3000kc miesięcznie, najlepiej gdybyśmy zgadali się w kilka osób wtedy koszty byłyby na pewno mniejsze,

może ktoś się orientuje: czy w Czechach łatwo jest wynająć prywatną kanciapę i jakie są koszty za osobę?
No tak Ms atlas i wszystko jasne! Do dzis nie odzyskałem od nich swoich pieniedzy. Dużo obiecanek i guzik z tego. Dużo by o tym pisać... A przypadkiem koordynator nie nazywał sie Husek?
Zadna agentura raczej Ci nie obieca wynajecia od razu prywatnego mieszkania. Zreszta mieszkanie Ci nic nie da, jeżeli bedziesz mieszkał z ludzmi których nie znasz. Może być to samo co w hotelu/ubytowni. Ratunek widze nastepujacy: wyjazd w kilka osób, chwilowe zamieszkanie w ubytowni i szukanie czegos do wynajecia.
Nie bedzie łatwo. Jest zwykle sporo ogłoszeń na wynajecia mieszkania, ale przez agencje. Co oznacza że musisz wpłacić kaucje i opłate dla agencji. Koszty na poczatek będą spore. Ogłoszenia oprócz biur agencji możesz znaleźć w gazetkach w marketach. Konkretnych sum nie pamietam. A co do wynajmowania Polakom to tez moze być problem. Choc kolezanka robiac obchód po agencjach nie napotkał duzych trudnosci. Ale trafiła na miła i sympatyczną kobiete która rozumiała polski (czesto spedzła w Polsce wakacje). Prawdopodobnie to przypadek jednostkowy i trudno powiedziec jak cie potratują inni. No i moze to kwestia płci i inaczej potraktowaliby faceta chcącego cos wynajac? nie wiem.
z tego co pamiętam to chyba Husek (taki otyły gościu) :)

więc co proponujesz bo ja już nie wiem co mam robić?
Temat przeniesiony do archwium.
841-870 z 1169