Agencja ACCESS z Łodzi - czy ktoś zna???

Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 1323
haaha na forum londynek.net są zdziwieni, że za wyjazd się płaci... no comment ;)
no to masz treść tej umowy.Działaj !!!

UMOWA POŚREDNICTWA

zawarta w Łodzi, dnia .........................................., pomiędzy:
a) Firmą „ACCESS” wpisaną do ewidencji działalności gospodarczej prowadzonej przez Prezydenta Miasta Częstochowy pod nr 80670, posiadającą nr NIP 732-182-01-99 oraz REGON 24[tel], wpisaną przez Wojewódzki Urząd Pracy w Łodzi do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia, zwaną dalej Agencją,
reprezentowaną przez .........................................................................
a

a) ......................................................................................, zam. .................................................
..............................................., legitymującym (ą) się dowodem osobistym nr ............................................., PESEL. ......................................, posiadającym(ą) NIP.........................................., nr telefonu ...................................., zwanym dalej Pracownikiem

§1

Przedmiotem umowy jest podjęcie przez Agencję działań mających na celu wyszukanie dla Pracownika pracy na terenie ............................................................................,
w charakterze ............................................. .

§2
Pracownik zleca a Agencja zobowiązuje się do podjęcia niezbędnych działań mających na celu wyszukanie dla Pracownika pracy o której mowa w § 1 umowy, w szczególności przygotowanie umów z pracodawcami zagranicznymi, pośredniczenie w zawarciu umowy, w tym przygotowanie niezbędnej dokumentacji oraz organizację wyjazdu pracownika do pracy.

§3

Z tytułu zawarcia niniejszej umowy Agencja nie pobiera żadnego wynagrodzenia. W celu podjęcia działań zmierzających do wykonania niniejszej umowy Pracownik dokona opłaty określonej w § 6.2 umowy, która zostanie przeznaczona na wydatki związane na dojazd
Pracownika do miejsca pracy u pracodawcy zagranicznego, badania lekarskie i tłumaczenia niezbędnych dokumentów, a w przypadku wyjazdu do pracy w Wielkiej Brytanii również na rejestrację Pracownika w Home Office.

§4

Oferty pracy będą przekazywane Pracownikowi listownie lub telefonicznie, na wskazane
w umowie adres i nr telefon Pracownika.

§5

Po wyszukaniu pracy, o której mowa w § 1 umowy i zaakceptowania jej warunków przez Pracownika zostanie podpisana pomiędzy Pracownikiem a pracodawcą zagranicznym umowa o pracę, która będzie określała w szczególności:
a) pracodawcę zagranicznego;
b) okres zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej;
c) rodzaj oraz warunki pracy i wynagradzania, a także przysługujące Pracownikowi świadczenia socjalne;
d) warunki ubezpieczenia społecznego oraz od następstw nieszczęśliwych wypadków
i chorób tropikalnych;

§6

1. Agencja nie pobiera żadnego wynagrodzenia z tytułu zawarcia umowy, o której mowa
w § 5, poza zwrotem wydatków przeznaczonych na:
a) dojazd Pracownika
b) rejestrację w Home Office (w przypadku pracy na terenie Wielkiej Brytanii)
c) badania lekarskie,
d) tłumaczenia dokumentów;
2. Opłata pokrywająca wydatki zostanie wpłacona przez Pracownika w dniu podpisania niniejszej umowy w kwocie 700 (słownie: siedemset złotych) zł.
3. W przypadku wyjazdu Pracownika do pracy w Wielkiej Brytanii, opłata określona w pkt poprzednim pokrywa wszelkie wydatki związane z rozpoczęciem pracy przez Pracownika.
4. W przypadku wyjazdu Pracownika do pracy w innym kraju, opłata określona w pkt 2 może ulec zwiększeniu o udokumentowane wydatki związane z wyjazdem Pracownika do pracy (koszty dojazdu do miejsca pracy).

§7

1. W sytuacji, gdy Agencja nie znajdzie dla Pracownika pracy opisanej w § 1 umowa wygasa. W tym przypadku Agencja zwraca Pracownikowi opłatę określoną w § 6.2. umowy, po potrąceniu wydatków związanych z tłumaczeniem niezbędnych dokumentów. Od zwróconej kwoty zaliczki Agencja nie wypłaca odsetek ustawowych.
2. W przypadku gdy Agencja wyszuka pracę o której mowa w § 1 a Pracownik,
z jakichkolwiek powodów zrezygnuje z podpisania umowy o pracę z zagranicznym pracodawcą i wypowie niniejszą umowę, z kwoty pobranej opłaty Agencja potrąci wydatki związane z wykonaniem umowy, w szczególności przeznaczone na niezbędne tłumaczenia dokumentów.

§8

Zwrot opłaty w sposób opisany w §7 niniejszej umowy wyczerpuje wszelkie roszczenia pomiędzy stronami związane z zawarciem i wykonaniem niniejszej umowy.

§9

Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem dwutygodniowego terminu wypowiedzenia. Do zwrotu opłaty stosuje się odpowiednio postanowienia § 7 niniejszej umowy.

§10

W sprawach nieunormowanych niniejszą umową zastosowanie mieć będą stosowne przepisy prawa, w szczególności przepisy ustawy z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia
i instytucjach rynku pracy a także kodeksu cywilnego.

§11

Umowa niniejsza została sporządzona w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron.

Agencja Pracownik
Po przeczytaniu treści tej umowy pojawia się wiele pytań i wątpliwości:
Nie ma tu mowy o tym że Access zobowiazuję się do załatwienia pracy nawet po czterech miesiącach !!! A jedynie o podjęciu niezbędnych działań.....BEZ GWARANCJII !!!
W przypadku kiedy(?) Agencja nie znajdzie pracy umowa wygasa.....(kiedy ?)nie określono terminu !!!
Czyli Access może się bujać aż się znudzisz i...odbierzesz ...część wpłaconych pieniędzy !!!! Ile dostaniesz ? Tyle , ile im się będzie chciało !!!
Jeżeli w najbliższym czasie nie będzie potwierdzonych informacji o wiarygodności tej Firmy to natychmiast powinien zainteresować się sprawą prokurator. !!!
Wow- pokażę umowę znajomemu prawnikowi ;)rnznalazłam coś jeszcze :rnZgodnie z Ustawą o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy agencja pośrednictwa pracy musi podpisać umowę z pracodawcą zagranicznym, dla którego rekrutuje pracowników. Musi się w niej znaleźć:rnliczba miejsc pracy;rnokres zatrudnienia pracowników;rnrodzaj i warunki pracy oraz zasady wynagradzania, a także przysługujące pracownikom podejmującym pracę świadczenia socjalne;rnzakres odpowiedzialności cywilnej, gdy któraś ze stron nie wywiąże się z warunków umowy, tu powinna znaleźć się informacja, kto pokryje koszty dojazdu i powrotu pracownika, gdy pracodawca zmieni zdanie. Powinien się tu także znaleźć tryb dochodzenia roszczeń.rnZawsze możesz zapytać pośrednika, czy takową umowę posiada i prosić o jej pokazanie! Możesz wtedy usłyszeć, że umowa objęta jest tajemnicą handlową. Tajemnicą rzeczywiście objęte są warunki finansowe między pośrednikiem i pracodawcą, ale nie cała umowa! Uczciwy pośrednik bez problemów pokaże te strony, które dotyczą pracownika - przekonują specjaliści z Ministerstwa Gospodarki i Pracy.
A spytał ktoś czy takową umowę, o której pisze Ada76 mają??
Hej hej poczytałam i niebawem napiszę co i jak:) ale ogólnie: niezbyt zgrabne stylistycznie i prawniczo:BEŁKOT O NICZYM generalnie. Jak znajdę trochę czasu uzasadnię ;) Pozdrawiam
No jakiś problem z logowaniemrnAle dziekuję za rzeczowe odpowiedzi..nareszczcie !!!
Na londynku to ich wszystko dziwi a najbardziej to że jeszcze ludzi chcą wyjechać. To też takie polskie, mi się udało a tobie to po co?
Czyżby działali jak klon contract 2002? Musimy poczekać aż ryzykantka Minka pojedzie i sprawdzi czy naprawdę pojechała. A jeszcze jedno. Ludzie którzy nie dali sie naciągnąć na 700 stówek niech spadają z tego forum, powiedziała by minka i sekura.
Sceptyq..powiem ci cos..najpierw sie naucz czytac. nie jestem sekura dupku jeden tylko sakura. a pozniej sie wypowiadaj.
i napewno dupku nie dowiesz sie czy Minka lub ja wyjechalysmy. Zejdz z nas w koncu !!! jestes zalosny naprawde i szkoda mi ciebie.
Moze mi ktoś odpowiedzieć dlaczego niektórzy tutaj nie tolerują wypowiedzi tych którzy są sceptycznie nastawieni do tej oferty?
Każdy ma prawo zabrać głos chyba, prawda?
maruder nie jest zawarte w umowie że ona wygasa idioto jeden nie umiesz nawet umowy przepisać.
shambo,chcesz cos jeszcze powiedziec.......??? jak nie to wypad stad.
gosia-sakura78 chciałbym tylko czy jest sens z Wami dyskutować? jak Wy macie klapki na oczach?
maruder.....nawet nie potrafisz umowy przepisac!!!!!
shambo...ja nie bede z toba dyskutowac.szkoda mi czasu na glupie dyskusje. pogadaj sobie z kims innym ale nie ze mna bo ja cie sluchac nie bede napewno. Jest sceptyq np. maruder tez , ktory nawet umowy nie potrafi przepisac a chce aby mu pomogli.
shambo i sam masz klapki na oczach. wstydzilbys sie nawet taki nick umieszczac. hahahahahaha
gosia-sakurarn Mam wrażenie że chyba jesteś albo naćpana albo na usługach tego Accesu,rnUmowę wkleiłem dokładnie taką sama jak mi przesłano w pliku. Jak "dojdziesz" to przeczytaj swoją !!!Paranoja i dziecinada !!!rnW przyszłości nie mam zamiaru odpowiadać na twoje zaczepki.Jeżeli kogokolwiek interesuje ten temat to proszę o rzeczowe informacje. TY dla mnie nie istniejesz nawet wirtualnie ! rnNie pozdrawiam.
gosia-sakura78 dlaczego nie bedziesz dyskutować? nie potrafisz? bo nie potrafisz przyjąć krytyki.
mówisz, że nie chcesz dyskutować to po co odpisujesz?

nie musisz czytać tego co ja piszę. a mój nick? hmmm chyba nie wiesz co on oznacza. to ze w Twoim mniemaniu brzi inaczej, nie oznacza, iz to samo reprezentuje.

a zapytam z ciekawosci ile Ty masz lat?
maruder sam jestes nacpany. nie skomentuje tego co napisales.
gosia-sakura78 dlaczego nie bedziesz dyskutować? nie potrafisz? bo nie potrafisz przyjąć krytyki.
mówisz, że nie chcesz dyskutować to po co odpisujesz?

nie musisz czytać tego co ja piszę. a mój nick? hmmm chyba nie wiesz co on oznacza. to ze w Twoim mniemaniu brzi inaczej, nie oznacza, iz to samo reprezentuje.

a zapytam z ciekawosci ile Ty masz lat?
maruder....ja akurat mam ta umowe w reku i widze co jest napisane.porownalam ja z twoja i widze ze masz zle przepisane.!!!!!!!!!! wez ty lepiej dokladnie ja wklej....
maruder a czy mozesz mi te umowe przeslac na mojego e-maila? porownamy nasze umowy i dojdziemy do tego kto ma zla a kto ma dobra. i powiedz mi kiedy podpisales ta umowe. bo moze oni pozniej cos zmienili w niej. my tego nie mamy
a ty masz
mam 78 lat. :-)
gosia-sakura78 jak na 78 lat to pasowałoby, zebys troszke więcej kultury prezentowała. internet to nie zabawka...
slodki jestes :-) ....dla mnie internet to zabawka.
Dobar a zacznijmy od początku umowy. jest późno ale może zdążymy. Na razie to luźne spostrzeżenia:rn§1rnPrzedmiotem umowy jest podjęcie przez Agencję działań mających na celu wyszukanie dla Pracownika pracy na terenie ......, rnw charakterze ...... .rnrnCo tam macie zapisane dokładnie???? w jakim charakterze???rn§2rnPracownik zleca a Agencja zobowiązuje się do podjęcia niezbędnych działań mających na celu wyszukanie dla Pracownika pracy o której mowa w § 1 umowy, w szczególności przygotowanie umów z pracodawcami zagranicznymi, pośredniczenie w zawarciu umowy, w tym przygotowanie niezbędnej dokumentacji oraz organizację wyjazdu pracownika do pracy.rnrnOba paragrafy wskazują,że nie chodzi tu o rezultat tylko o staranne działanie. Trudno będzie udowodnić agencji,że np. chciała ludzi oszukać, bo powiedzą,że kontaktowali się z pracodawcą ale nie miał wakatów itd. Gdyby mieli znaleźć pracę i to byłby cel umowy i jej rezultat- inna sprawa ale sformułowanie na to nie wskazuje. Tu przydałaby się umowa z zagranicznym pracodawcą, którą MUSZĄ mieć-inaczej to oszuści,Jeszcze jedno:brak tu określenia czasu, w którym możnaby sie spodziewać wywiązania sie z umowy. A jak dochodzić swoich praw, skoro nie wiadomo kiedy można czuć się pokrzywdzonym??
§3
Z tytułu zawarcia niniejszej umowy Agencja nie pobiera żadnego wynagrodzenia. W celu podjęcia działań zmierzających do wykonania niniejszej umowy Pracownik dokona opłaty określonej w § 6.2 umowy, która zostanie przeznaczona na wydatki związane na dojazd Pracownika do miejsca pracy u pracodawcy zagranicznego, badania lekarskie i tłumaczenia niezbędnych dokumentów, a w przypadku wyjazdu do pracy w Wielkiej Brytanii również na rejestrację Pracownika w Home Office.

Tu jest w zasadzie ok "opłata"to zaliczka-ta umowa to umowa zlecenia więc jest dopuszczalne pobieranie zaliczki bo to wyjazd za granicę (przy szukaniu pracy w kraju prawo nie pozwala na pobieranie zaliczek w ogóle)
ja mam na terenie Anglii w charakterze pracownik magazynu.
Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 1323

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa